Колеги интересува ме дали мога да си настроя уредбата на колкокото оборота искам да ми превключва от бензин на газ, понеже ми е нагласена де обръща на 3000об. , а на мен са ми високи искам да я направя да прехвърля но 2000 например, пък не ми се ходи до майстора, защото е на 40км. и трява да си загубя времето.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да настроя превключването на газ?
Collapse
X
-
Еххх и мойта беше направена да обръща на 2500 и един приятел ми я направи да обръща на по малко от 2000 и сега мн ме радва. Но идея нямам как го направи. Щтракаше копчетата на превключвателя и п оедно време задържа желаните обороти натисна едно копче и готово Може да минеш и през друг газаджия то е за 2мин рабора за 5лв ще го направи даже ако е пич и пари няма да ти вземеBrava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
miro2177 написа:Еххх и мойта беше направена да обръща на 2500 и един приятел ми я направи да обръща на по малко от 2000 и сега мн ме радва. Но идея нямам как го направи. Щтракаше копчетата на превключвателя и п оедно време задържа желаните обороти натисна едно копче и готово Може да минеш и през друг газаджия то е за 2мин рабора за 5лв ще го направи даже ако е пич и пари няма да ти вземе
Коментар
-
Това че сменя на 3000 не проблем.Ако все пак искаш да човъркаш потърси по ключа за малко отворче.От там с малка отверка са врътва малко и се пробва пак.Дали и на твоя ключ е по този начин не знам споделям това което съм виждал с очите си .Забравих да кажа че ще трябва да демонтираш ключа и да го огледаш добре от всички страни за да намериш въпросното място.
Коментар
-
Вчера правих това упражнение - на самия превключвател газ-бензин трябва да има една дупчица (на моя превключвател се намира вдясно) - там може да се бръкне с малка отверка (има нещо като пластмасов винт, при мен е бял на цвят) - като се завърти този винт обратно на часовниката стрелка, превключването газ-бензин става на по-ниски обороти, а като се завърти по посока на часовниковата стрелка, превключването става на по-високи обороти. (трябва да се завърти много малко, примерно да се премести с 1-2 милиметра). Моята кола до вчера превключваше на над 3000 оборота (трябваше да подам яко газ), а след като пипнах малко този болт, сега вече превключва на около 1500-1600 оборота.Punto ELX, 75к.с., 1.2MPI, '94г.+газ
Коментар
-
heraldita написа:Вчера правих това упражнение - на самия превключвател газ-бензин трябва да има една дупчица (на моя превключвател се намира вдясно) - там може да се бръкне с малка отверка (има нещо като пластмасов винт, при мен е бял на цвят) - като се завърти този винт обратно на часовниката стрелка, превключването газ-бензин става на по-ниски обороти, а като се завърти по посока на часовниковата стрелка, превключването става на по-високи обороти. (трябва да се завърти много малко, примерно да се премести с 1-2 милиметра). Моята кола до вчера превключваше на над 3000 оборота (трябваше да подам яко газ), а след като пипнах малко този болт, сега вече превключва на около 1500-1600 оборота.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар