Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Газстанции за хвалене...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Газстанции за хвалене...

преди седмица заредих на Опет в бургаския квартал Победа / Комлука /... даде ми разход 6.6 на 100 газ при градско/извънградско 50 на 50%...
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Re: Газстанции за хвалене...

donnna написа:
    преди седмица заредих на Опет в бургаския квартал Победа / Комлука /... даде ми разход 6.6 на 100 газ при градско/извънградско 50 на 50%...
    Значи това е твоята газстанция!

Коментар

Нещо ти се е случило невероятно я отиди и зареди пак и тогава ще говорим , ако не докажеш тоя разход поне 3 пити не е много сигурно какво се е случило. Сигурен съм че при следващо зареждане от там няма да си така удивен от разхода, не че газстанцията е лоша ами просто по веригата е изгърмял бушон Обаче не ви ли прави впечатление че последно време колите ви горят странно много на газ, бати мушерниците правят някви магарии и измами с газта и много народ се оплаква че разхода е скочил. Е на аз ланчата вече под 12 немога да я сваля а преди гореше 10.
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Варненския регион е много зле. единствено на ЕКО-то като че ли долу-горе добре работата.
        FIAT BRAVO II 1.4 GPL
        FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
        FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
        FIAT UNO 1.5

Коментар

stanleyhacker написа:
          Варненския регион е много зле. единствено на ЕКО-то като че ли долу-горе добре работата.
          Потвърждавам Еко е добра газстанция и бензиностанция такава никога не съм бил недоволен от нея. За моя изненада обаче наи нисък разход ми даде от една ОМВ но повтарям - от една единствена такава ще я пробвам пак някои ден. ОМВ както и луколите са си всеки за себе си само на определени такива зареждам когато имам възможност, иначе съм ял дървото и на лук оил и на ОМВ за шел нямам наблюдения освен че бързо ми свършва газта ще пробвам някои ден тая блуфорс да видим ко толкова, може да не е нищо повече или по специална от другата а да е просто по истинска газ
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Нещо ти се е случило невероятно Smile я отиди и зареди пак и тогава ще говорим , ако не докажеш тоя разход поне 3 пити не е много сигурно какво се е случило. Сигурен съм че при следващо зареждане от там няма да си така удивен от разхода, не че газстанцията е лоша ами просто по веригата е изгърмял бушон Smile Обаче не ви ли прави впечатление че последно време колите ви горят странно много на газ, бати мушерниците правят някви магарии и измами с газта и много народ се оплаква че разхода е скочил. Е на аз ланчата вече под 12 немога да я сваля а преди гореше 10.
            че от 1 път не може да се правят изводи е вярно... ама последно време разхода ми се движи 7.2 - 8, че и 9 на 100. Това 9 на сто ми го даде едно ОМВ - до хотел Мираж. По принцип засичам на празно-празно, тъй че мисля, че ми е точно засичането. Тоя път се учудих на разхода, щото под 7 на 100 на газ не съм падал откакто съм на газ, пък имах и доста градско... още повече пък - цената беше 1.22 при положение, че навсякъде е 1.23 лв. / направо ми се обърна нещо вътре в мен като го видях / - викам си - аааааааааааайде, тука ядох дръвцето...п.п. от 01.07. съм на нова работа и още не мога да си избера газаджийница на път за да зареждам...

Коментар

Един колека изказа съмнение за газта в ЕКО - зареждали я от Кълвача и приличала повече на битова газ отколкото на автомобилна - имало повече бутан! Слави е прав - допреди 1-2 години и аз гоних среден разход градско 10,5 - 11 ама сега 12 - 13! Има нещо гнило в Дания! Как разбрах ли? Ами мирише на газ бе колеги!
              Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Колеги няма лоша газ просто зареждайте там от където ви идва по на далавера.На мен от ЕКО ми гори 11-13 в зависимост от карането а от всички други под 15 са митове и легенди.Факт е че от ШЕЛ колата върви повече и гори повече но АГУ-то е сложено за икономия а не за вървеж.От тази седмица започвам да тествам Блу Форс щото ми я нахвалиха а аз съм резервиран към нея.След известно каране ще видим дали има някъв ефект.

Коментар

Здравейте! Мисля че тук е мястото да ви попитам! От 1 седмица карам Фиат Брава. Има газова уредба 20л. При първото зареждане ги изгори за малко под 100км, а за второто- за 80 км. Това не е нормално, нали? Заредих и двата пъти на OMV. Дали проблема е в бензиностанцията или в моята уредба?

Коментар

20 литра си заредила на бензиностанцията ли да разбираме? Защото ако е 20 литра бутилката, тя се пълни 16 литра. Но при всички положения разхода е много голям. Не казваш какъв е двигателя, ако е 2.0 - 16л./100км са си в реда на нещата.
                    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
                    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
                    FIAT UNO 1.5

Коментар

Двигателя е 1,6. А защо се зареждат 16 л? Сори за тъпите въпроси, ама изобщо не съм на ясно! Пък и съм блондинка, така че моля ви, обяснете ми? :D

Коментар

Ами като свърши газта и отидеш на газостанцията (на бензин) - запази касовото бонче (защото иначе няма да запомниш ) и виж колко газ са ти наляли. Нулирай дневния километраж (също да не забравиш) и като свърши пак - смятай (с елка или какулатор) . Сега по-сериозно газ се пълни по-малко за да има къде да се разширява, когато оставиш колата на слънце. В началото докато свикнеш с колата ще похарчва, можем да говорим за истински разход, след 2 месеца. И чак тогава ще говорим за повреди. Зареждай от ЕКО, там като че ли има най-малко недоволни.
                        FIAT BRAVO II 1.4 GPL
                        FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
                        FIAT UNO 1.5

Коментар

Мерси за съветите! Ще си ги запиша и ще пробвам :D :D :D

Коментар

А защо се зареждат 16 л?
                            ако бутилката ти наистина е 20л. / на нея пише колко е / се пълни /трябва да се пълни / 16 л. защото това е 80% от обема й. така е направено да има къде да се разширява газта. има поплавък вътре, който хлопа като е празна бутилката...зависи каква ти е газовата - трябва да разбереш / няма ли някой мъж около теб / и тогава да продължаваме със съветите. като за начало - смени бензиностанцията... в София не мога да те посъветвам - колегата горе е писал Еко...

Коментар

Working...
                            X