zfa159 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Новите цени на газта и бензина???
Collapse
X
-
Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
-
Ако питате мен цената на бензина/дизела като число не е висока (на база конюктурата в Европа), а качеството е много-много ниско! Аз се дразня повече от факта, че си разказвам играта на колицата с дизела, че пътищата са зле, че "майсторите" в сервизите са калпави...Някой от по-паметливите може да си спомнят, че когато решавах какво да си купя избирах между бензинов двигател с задължително поставяне на газова след това или дизелов. Когато чух, че възнамеряват да вдигнат газта с 30%-на процента се отказах от идеята да слагам газ.. А обяснението за очакваните нови цени били защото цената на доставка на газта била обвързана в някаква формула, която включвала цената на суровия петрол.. и се очаква (до колко си спомням) цените да бъдат вдигнати някъде през лятото.. даже си мисля, че през лятото така ще се получи, че в момента в който би трябвало цената на газта да падне с 30%.. до цитирнатите около 70 ст.. тя ще си остане след увеличението пак на около 1-1.10.. за да бъдем "приспани" без да разберем...FIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
Orcinus
zfa159 написа:Ами добре де аз сега слушах като беше спора между русия и украйна говореха за цени от порядъка на 120 (194 лева) долара за 1000 литра газ.Е сметнете си тогава колко би струвал един литър - 0.20 лева.Е сега извинявайте ама да ни говорят че акцизът се покачвал и т.н. и да правят газта левче малко няма смисъл.Този акциз ако ще да е 2 пъти собствената стойност (200%) пак няма да стигне лев.Незнам какви са цените без акциз на газта за България обаче ми се вижда абсурдно просто крайната цена да е лев.Отделно че даже старата цена за украйна е била 55 долара....което значи оше по-малко............................................. .................................................. .................................................. ..................................Ка бензин градско разхода трябва да е 8 (по принцип е ама в момвнта ми е висок заради някои проблеми - термостат,лоша центровка и т.н.) и на газ дава 12.5 въпреки гласене на газов анализатор и тем подобни.Извънградско колата харчи 5 бензин а за газ незнам (не доживя да я засека).Слес проста сметка получаваме 8*1.77 (цената на 95 в момента) = 14.16 и го сравняваме с 12.5*1.01 (цената на газта в момента) = 12.70 следователно за 100км аз спестявам 1.5 лева.Следователно за 24000 км на година (по 2000 на месец ако карам т.е. 66км на ден) излиза че аз за година спестявам 360 лева ако карам всеки ден.Да обаче като погледнем за тези 24000 два пъти се сменят мембрани (на 10 000км) за по 45 лева (уж оригинални на
Коментар
-
Колега, колега, те заради такива балъци като тебе ни вдигат газта по бензиностанциите.Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
Orcinus
vesko написа:Колега, колега, те заради такива балъци като тебе ни вдигат газта по бензиностанциите.
Коментар
-
Orcinus
vesko написа:Само да отбележа, че поста ми трябваше да се разглежда като упрек към paparac за "добрия" тон. Ама вие го обърнахте на сеир, срамота!
Коментар
-
johnfound написа:Снощи през нощта отидох да заредя но не работеха, защото сменяха цените. Казаха че днес ще зареждаме на 0.96лвFIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!
Коментар
-
Orcinus
-
Днеска OMV и Shell - 0.87!!!Само така яко надолу!Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар