Имам фиат палио на метан. От известно време придърпваше само на метан, но скоро започна и на бензин да мени обороти, да не може да набере и да придърпва. Ходих на диагностика и се оказа сондата. Въпросът ми е каква сонда да взема? и има ли значение това, че колата е на метан. Да не стане като сменя сондата да почне да ми дава проблеми като я карам на метан. Днес се обаждах по магазините за авточасти и стигнах до 3 предложения:1. Поръчка на оригинална сонда за моя фиат, която струва 260лв и се чака 10 дена2. Италианска сонда на APS - 170лв (почти нямало разлика с оригинала според продавача)3. Някаква универсална на Магнет Марели - 90лвНека хората с опит да си кажат мнението каква сонда е най-добре в съотношение цена качество и ако има някакво значение метана в случая. Колата на бензин все още върви, но на метан вече е много зле.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ламбда Сонда фиат палио - каква?
Collapse
X
-
Колега, здравей аз имах същия проблем със придърпването. Преди да сменяш каквото и да е имам няколко съвета. 1. За тази кола за да я караш на метан трябва да имаш аванс процесор2. Провери окабеляването нещо да не избило или зацапано3. Не бързай да подменяш неща за които не си сигурен.И на мен ми придърпваше и на диагностгика се оказа проблем във бобината, тоя от диагностиката ми каза, че по принцип тези бобини били много задрави и проблена бил в ЕКУ то. Но като почисти буксата от бубината до ЕКУ то се оправи и така вече три месеца.
Коментар
-
Аз вече смених сондата и проблема се оправи отчасти. Остана само припукването от време на време при по-ниски обороти, което е доста дразнещо. Понеже съм жена и нищичко не разбирам от кабели и кабелчета немога да последвам съвета ти да зачистя това и онова. Казаха ми че пукането и прекъсването може да е от свещи обаче неможахме да ги сменим - едната заяде и неиска да излезне. Майстора се отказа, защото се притесни, че ще я счупи, а тогава вече трябва да се сваля главата. Ако знае някой къде мога да си направя някаква диагностика само на метан да казва, че това пукане и гаснене по светофарите вече взе да ме изнервя.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар