Всеки ден я карам на "дълго градско" - живея в единия край на София, а работя в другия, така че всеки ден минавам минимум 20 км само в едната посока .... с малки изключения (имам впредвид без спиране, престой и т.н.) това става с две-три паления на колата (както писах по-горе, докато е студена гасне и много играят оборотите), та затова си мисля, че е висок този разход
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос към колегите с Пунто 1, 1.2ELX, 75к.с. + газ?
Collapse
X
-
Смени работата с по-близка,най-икономичното решение,колкото до разхода,аз с 20 литра изминах последно 140 км( е вярно в големи задръствания по Ев. Георгиев се набутах),та не ми се струва да ти е чак "безумен" разхода.Спомни си колко ти е излизало на бензин и ще видиш че пак сега ти е по-добре .
Коментар
-
Казано честно наистина се замислям дали да не сменя работата, макар че много си я обичам Ако смятам разликата в пари между газ и бензин, да - и с този разход ми излиза по-евтино от на бензин, но като количество ми се струва голяма разликата - на бензин колата ми харчи около 8-8.5л./100 градско (в най-лошия случай 9/100), а на газ - 12.57л./100?? Разликата е 4 литра, че и отгоре......Punto ELX, 75к.с., 1.2MPI, '94г.+газ
Коментар
-
Доколкото на мен ми е известно разхода на газ е винаги по-голям от този на бензин,така че не е ненормално при 8 на бензин да прави 10 + на газ.Аз също се притеснявах ,че 13-14 е много за моя леген,при положение че като го вземах ми говореха за 10/100.Но си направих сметката че дори и да ходя по майстори и да ми смъкнат разхода до толкова ще спестявам по 5 лв на 100 км,иначе казано до 10 лева на месец(обикновенно) ,което не е съществено и при всички положения не си заслужава занимаване ( и пари за майстори).Още повече ,че вися в задръствания и "преразхода"спокойно може да е от тях.
Коментар
-
pr_4ko написа:като тръгнеш от надежда, след Била по моста към люлин/към орион/ на първия светофар след моста, в ляво има метан-газ станция. отиваш там има и сервиз и питаш за Вальо, той може да ти помогне!Punto ELX, 75к.с., 1.2MPI, '94г.+газ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар