Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос към колегите с Пунто 1, 1.2ELX, 75к.с. + газ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос към колегите с Пунто 1, 1.2ELX, 75к.с. + газ?

Колеги,сложих газова уредба на пунтото от подписа (ходих при QnisZ да я монтира), обаче имам големи проблеми - докато е студена гасне постоянно, не държи обороти, не мога да потегля направо...налага се по 3-4 пъти да паля и да подавам постоянно газ докато позагрее...... а на климатик въобще не може да се кара - като пусна педала на газта и гасне. Без климатик и като е загряла горе-долу държи оборотите и по-рядко се случва да угасне (пак при изключване от скорост и пускане педала на газта). Другото, което ми прави впечатление е, че като включа на 1-ва скорост и подам газ в първия момент оборотите рязко падат почти до нула - все едно гълта въздух отнякъде и трябва рязко да подавам газ за да не угасне, но пък и да не угасне на първа, при превключване на втора, в момента в който пусна педала на газта и се опитам да превключа склоростите - гасне (това го прави винаги докато е студена, като загрее се случва по-рядко). Ходих 3 пъти в сервиза на Аргус да я настройват, обаче проблемът остава. Да не говорим, че с една пълна бутилка 25л. не можах да измина и 200км (с 21л. бях изминала 187км, повечето от които извънградско - по мои сметки това означава разход по-голям от 11л./100км и то за извънградско!!!!!) Пак ще ходя и при колегата QnisZ да я човърка. Между другото от сервиза на Аргус ми казаха, че на коли като моята не ставала газова уредба - или колата щяла да харчи много газ, или газовата уредба изобщо нямало да работи добре (понеже колата е пълна инжекция и била много капризна)... посъветваха ме да сложа газов инжекцион само дето няма откъде да им извадя 1600-1700 лв на куп. Та въпросите ми са:Има ли някой от вас с пунто като моето и с обикновена газова уредба, която да работи добре? С каква уредба е? Къде е слагана и къде ходите за настройки (регулиране)? Какъв разход имате градско/извънградско?..... Питам само, за да се успокоя, че ще се подобрят нещата и с моята газова уредба
    Punto ELX, 75к.с., 1.2MPI, '94г.+газ

нещо не е наред по настройката. ясно ми е че нямаш представа колко мм ти е плочката, но предполагам янис е сложил правилната. въздушния филтър сменен да не е много дърт? силно вероятно е да смуче въздух отнякъде.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ако имаш маркуч (при мен е гофриран като от плат) който отвежда топлия въздух от изпускателните колектори към кутията на въздушния филтър го махни. Това може би ще ти реши донякъде проблема с гасненето като изключиш от скорост.
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

До колкото разбирам си я сложила скоро, трява да се направи леко регулиране и ще се оправи, защото изпарителя все още се разработва и променя настройките. Приказвай с янис, щом той ти я е слагал, ще я оправи.
        --Старата ръжда любов не хваща!--
        156 sportwagon 1,9 jtd 115
        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Всичко с времето си. Това важи и за разхода на газ. :D

Коментар

и аз имам същата кола с обикновена газова уредба съм вече 3 год. разхода ми извън града е 7-7,5 газ градско 9-10 газ! Това с оборотите според мен е до настройки на изпарителя,иначе пунтото е чувствително към кабели и свещи,наред ли са проблеми няма да имаш! Аз лично съм много доволен от нея, навъртял съм около 70 000 км. на газ и не съм имал проблем!
            Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V 97г.с АГУ
            Fiat Bravo SX 80 16V 99г. с ГИ АС

Коментар

При колежката проблема е в един канал на плочката. :D

Коментар

qnisZ написа:
                При колежката проблема е в един канал на плочката. :D
                Здравейте и от мен. Моето PUNTO е като твоето 1.2 75 к.с. ELX 1995 г. реших да си сложа газова уредба аз съм от Стара Загора проучих къде слагат и отидох на най хваляното място, като исках да си сложа газов инжекцион за 1200 лв. Договорихме се с майстора и като ми дойде часа след 15 дена му оставаих колата да сложи уредбата, над вечер ми се обади, че е готова и отидох да си я взема каза, че ми е сложил обикновена уредба като при мулти инжекциона, защото колата била нова но със стара електроника и нямало да може да стане или ако я направи с газов инжекцион ще имам много проблеми. Сложи ми lovato уредба с емулатор да лъже компютъра. Запалих тръгна колата и като включих климатика започан да прави, както при колегата от първия пост да смуче въздух да няма мощност да гасне и още куп проблеми. На следващия ден му я закарах и се оказа, че плочката която слагат има канал за мулти инжекциона значи моята плочка е за двигатл 2,5 ауди и други коли с по големи кубици, а на нашите коли няма този канал и като се сложи плочката се получава малко каналче между двете камери едната за горивото а другата за въздуха и от там засмуква въздух и губи мощност. И какво направи той запушиха ми канала на плочката със силекон и като постави плочката сложи още малко в каналчето, което се получава и по този начин вече неможе да засмуква въздух. Настрои ми подаването на гас и всичко останало с изпарителя, като го накарах да ми направи настроиките при пуснат климатик пробвахме няколко пъти спирахме го пускахме и го направи горе долу. Значи като запаля на студен двигател на гас гасне просто трябва да изчакам 3 мин за да работи нормално колата или пък тръгвам на бензин и след 300-400 метра минавам на гас и няма проблеми а климатика го пускам, като мина малко повече и позагрее колата, след това няма проблеми негуби мощност, е не е като с бензин ама дърпа вече минах около 1200 км с една бутилка, която е 20 л. побира 17 л. гас минавам с пуснат климатик грацко и извън грацко 220 км. като загрее колата без климатик работи идеално, като на бензин а като включа климатика нали разбирате все пак той дърпа 9 киловата или 15 коня особено с 4 човека и климатик на гас става по мудна ама на дълъг път вдига 160 километра.

Коментар

Днес и смених плочката и всичко се оправи. :D Прокзводителя не беше направил достатачно далбок каналва за тихите обороти и за това като подадеше газ колата газнеше.

Коментар

Така е, колегата qnisZ смени плочката и колата сега върви супер - когато е загряла обаче (е поне вече не ми гасне на всеки светофар, а светофари в София - дал Господ )... остава проблемът, че при запалване, докато е студена още, оборотите играят много и гасне - щом позагрее малко, проблемът се оправя, както при колегата от предишния пост. п.с. Освен това от време на време колата придръпва все едно аха да загасне, при което се чува силно препукване от ауспуха....Все още не съм успяла да засека и разхода на газ, но и това скоро ще стане.Предполагам, че трябва още малко да се донастрои самата газова - кажете моля ви координати на някакъв читав газ сервиз в София, щото не мога за най-дребното нещо всеки път ходя чак до гр. Септември

Коментар

Здравейте и от мен /нов потребител съм и за първи път пиша в форума/,моята кола е същата като твоята и имам обикновенна газова уредба, и аз имах проблеми като твоите, но вече са отстранени.Единственото което направи майстора е да сложи един гуфриран маркуч към тръбата, която излиза от въздушният филтър от където двигателят засмуква въздух. Този добавен маркуч е с до два пъти по малък диаметър от тръбата и е поставен в нея, майсторът каза че сместа на горивото е много богата на въздух и трябвало да се намали - е по този начин го постигна. Колата се държи много добре на Газ и като е студена и като е загряла, при вкл. на Климатика нямам никакви проблеми. Имам само един малък проблем - при палене на Газ не става от първият път, даже някога и от втория, на трятият вече нямам проблем и пали и си държи оборотите. Ако някой може да каже от какво е този проблем ще бъде много благодарен.
                      FIAT PUNTO 1.2 ELX 75

Коментар

Аз имах абсолютно същия пробле и се оказа от стартера и нямаше връзка с газта.Но и колата ми е съвсем различна де...

Коментар

здравейте! Много ме съмнява гаснененто при студен автомобил да се оправи пък и по добре за колат да палиш на бензин поне докато е студена. Относно препаткванията аз си смених свещите с нови сложих си denso iridium и колата започна да работи перфектно и на гас негуби мощност дори и с климатик. Значи вчера реших да я засека и с една ботилка която е 20 л. и побира 17 л. изминах с пуснат климатик и 3 човека и много багаж 230 км. и имаше още малко гас значи за 20 лв. 230 км с климатик и натоварен автомобил смесен разход. Извън градско не съм я настъпвал повече от 140.

Коментар

Значи имам и безумно висок разход в момента - с 22 литра газ успях да измина точно 175 км. (градско), което = 12.57л/100км разход на газ

Коментар

heraldita написа:
                              Значи имам и безумно висок разход в момента - с 22 литра газ успях да измина точно 175 км. (градско), което = 12.57л/100км разход на газ
                              Колежке, безумно висок е моя разход на градско - 14-16/100 чисто градско.За сметка на това на дълго оня ден - под 8,5/100Всичко зависи от режима на каране - ако постоянно висиш по задръствания в София колко искаш да ти е разхода. Или ако често я палиш за по 2-3км и после я гасиш за няколко часа...Пробвай я на дълго - ако ти пада под 8/100 значи всичко е ОК, проблема е в това къде и как я караш, а не в колата.
                              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Working...
                              X