Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с газов инжекцион на Brava! Помощ!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с газов инжекцион на Brava! Помощ!!!

Купих си Brava 1,6 16V 2000г. газов инжекцион Landi Renzo, но се появи проблем. Когато запаля колата пали без проблем, превключва се на газ, но след това отново се прехвърля на бензин. Преди на мине отново на бензин започва да придърпва все едно не й достига газ. Въпроса ми е дали е от софтуера на компютъра или може да е от филтрите на инжекциона. Каква е цената на преинсталиране на софтуера и къде е най-добре го преинсталират в София и Кюстендил. Благодаря предварително.

Re: Проблем с газов инжекцион на Brava! Помощ!!!

vladimvr написа:
    Купих си Brava 1,6 16V 2000г. газов инжекцион Landi Renzo, но се появи проблем. Когато запаля колата пали без проблем, превключва се на газ, но след това отново се прехвърля на бензин. Преди на мине отново на бензин започва да придърпва все едно не й достига газ. Въпроса ми е дали е от софтуера на компютъра или може да е от филтрите на инжекциона. Каква е цената на преинсталиране на софтуера и къде е най-добре го преинсталират в София и Кюстендил. Благодаря предварително.
    това е НОРМАЛНО поведение на ГИ при недостиг на газ - обикновено от запушени филтри и /или проблемче по изпарителяне пипай софт-а . оправи си налягането на газта.

Коментар

Веднага след монтажа ли почна да ти прави проблема или си минал няколко хиляди км?Ако си минал толкова км,първо си смени филтрите.Може да ти е паднало налягането на редуктора и от там да идва проблема,но намирисва на филтри.би трябвало да са 2 броя.На клапана и преди рейката.
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia-Колегата е писал че така я купил!!! както ти каза u_bo по горе задължително смени филтъра на газта и провери да не ти са затворени кранчетата на газовата отзад на бутилката че те имат тоя навик да ги затварят при транспорт на колата да не стане някоя инфекция
        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Благодаря първо на колегите за бързите отговори. Второ инжекциона се оказа Sprint Auto, а не както бях писал преди Landi Renzo. Карах колата на газаджия и ми каза, че не от филтрите, от бутилката достига газ до инсталацията бил изключил всички други възможности и последната възможност била софтуера на инжекциона, но в Кюстендил няма никой който да може да ми го преинсталира. Имало и други варианти да се свали инжекциона или да го "побългарим", но не ми каза как точно ще стане това. Междувременно се появи и друг проблем. Бутилката ми е 50 литра, а газаджията каза, че три пъти проверявал системата и на третия път бутилката била вече празна при положение, че беше почти пълна.Въпроса ми е къде преинсталират в София софтуер за Sprint Auto и на каква цена и възможно ли е колата да гори едновременно газ и бензин. Благодаря.

Коментар

vladimvr написа:
            Благодаря първо на колегите за бързите отговори. Второ инжекциона се оказа Sprint Auto, а не както бях писал преди Landi Renzo. Карах колата на газаджия и ми каза, че не от филтрите, от бутилката достига газ до инсталацията бил изключил всички други възможности и последната възможност била софтуера на инжекциона, но в Кюстендил няма никой който да може да ми го преинсталира. Имало и други варианти да се свали инжекциона или да го "побългарим", но не ми каза как точно ще стане това. Междувременно се появи и друг проблем. Бутилката ми е 50 литра, а газаджията каза, че три пъти проверявал системата и на третия път бутилката била вече празна при положение, че беше почти пълна.Въпроса ми е къде преинсталират в София софтуер за Sprint Auto и на каква цена и възможно ли е колата да гори едновременно газ и бензин. Благодаря.
            ей като знам каква инсталация на газова уредба върху едно A4 съм виждал ’made in Кюстендил’ - те съветвам да си смениш газаджията !!!виж там колегите от София да ти препоръчат някой но нека ти направи диагностика, а не да отидеш ’само за преинсталация на софт-а

Коментар

Да не те отчаивам ама поне чичко гугъл не знае нищо за твоята газова в БГ. Иначе е австрииска маи, но офицялен саит не намерих само някъв на спринт гас. А лошото на газ инжекциите че за дда разбереш кво им е в повечето случаи си трябва ком диагностика, иначе пипаш на сляпо. Така че ако няма кои да я върже на комп които има софт точно на тая марка считаи че ако е нещо по софтуера на газовата няма кои да го оправи. Моли се да е няква простотия че иначе не те виждам с тая газова. Варианта с добър газаджия в софия не е лош и то такъв които се занимава с инжекции поне това което може да направи без комп ще провери но до там са му силите. И последния наи лош вариант е да си купиш компютър и реика от разпространена в БГ газова и да си решиш проблема но това може да ти излезе дявол и половина, идея си нямам колко струват нови такива.
              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Колега, бих ти препоръчал да снимаш редуктора,дюзите,рейката и ЕКУ-то и да ги публикуваш тук или да ги изпратиш на колегата QnisZ. Много е вероятно ГИ да е на някоя известна марка и да му е сложена лепенка спринт ауто,но без да се види всичко е гадаене.В най-лошият случай има вариант инжекторите и редуктора ти да стават за друго ЕКУ и да трябва да смениш само ЕКУ-то с кабелите.За целта първо снимки,пък после ще се мисли. :D
                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Да най вероятно е сменена само лепенката но ще трябва днякоя друга снимка за да го опреличин на някой друг негов събрат. :D

Коментар

Аз първоначално бях написал, че инжекциона е Landi Renzo защото на капачката на резервоара за газта пишеше Landi Renzo. Колата я карах на двама газаджии и първия още като му отворих капака каза, че не се занимава с такъв тип инжекциони, каза ми да потърся в Интернет и да отида в София. Другия газаджия е приятел на баща ми и може би затова се позанимава с колата, но и той в крайна сметка ме насочи към София, като каза, че тия дни ще ми даде адрес в София където да откарам колата.Другото което е, че Sprint Auto пише само на изпарителя.Ще кача снимки, но предварително се извинявам за качеството им, тъй като са снимани с телефон.

Коментар

Изпарителя го остави виж какво пише на компа.

Коментар

Това са снимките. На компа не пише нищо, обаче се вижда, че е имало нещо залепено, но или е махнато или се е отлепило.
                        Прикачени файлове

Коментар

Друго нещо което пропуснах да добавя е, че самия компютър на колата дава някаква грешка. На километража се изписва Error, но това което пише отдолу не мога да го разчета. Изписва се няколко пъти само при запалване на колата и след това изчезва. Не знам дали е свързано с темата, но реших да го добавя за всеки случай.

Коментар

vladimvr написа:
                            Друго нещо което пропуснах да добавя е, че самия компютър на колата дава някаква грешка. На километража се изписва Error, но това което пише отдолу не мога да го разчета. Изписва се няколко пъти само при запалване на колата и след това изчезва. Не знам дали е свързано с темата, но реших да го добавя за всеки случай.
                            свързано е.прочети го и напиши тук , какво е.

Коментар

Колеги,за какво са тия кихалки на колекторните тръби.Това не беше ли газов инжекцион?
                              FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

Коментар

Working...
                              X