От лятото карам на газ, но често наливам и бензин. Само паля на бензин и много рядко ми се случва да мина някой километър преди да превключа на газ. Засякох, че ми гори около 1,6 на 100! Нормално ли е според вас?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко бензин ви гори докато карате на газ?
Collapse
X
-
Re: Колко бензин ви гори докато карате на газ?
jsp написа:От лятото карам на газ, но често наливам и бензин. Само паля на бензин и много рядко ми се случва да мина някой километър преди да превключа на газ. Засякох, че ми гори около 1,6 на 100! Нормално ли е според вас?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
-
Re: Колко бензин ви гори докато карате на газ?
jsp написа:От лятото карам на газ, но често наливам и бензин. Само паля на бензин и много рядко ми се случва да мина някой километър преди да превключа на газ. Засякох, че ми гори около 1,6 на 100! Нормално ли е според вас?Fiat Croma 1.9 MultiJet 120 hp
Коментар
-
при мен се беше прецакал регулатора на налягането на бензина беше му спукана мембранката и мотора засмукваше и бензин тогава и аз имах по голям разход най страното според мен е че не се бъркаше работата на мотора когато карах на газ сега съм с нов клапан и разхода значително намаля но колко е точно незнам но не е фрапиращ/както при теб/TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Нормално е да има разход на бензин особенно при градско каране и автоматичн ключ, с който всеки път колата палина бензин. Колко е разхода зависо от това дали само се пали и след това колата се изфорсирва да мине на газ или когато е студена първия километър се изминава на бензин.BRAVA 1,4 12V
Nissan Navara
Коментар
-
По повод тая дискусия се замислих кога е полезно за изпарителя да преминеш на бензин?Веднага след като запали или известно време да я караш на ниски обороти докато поне малко загрее?Чувал съм, че не е полезно за мембраните на изпарителя да работи при студен двигател?Щото аз още докато я изкарам от двора и ща-не ща вдигам над 2000 оборота и тя си превключва на газ още съвсем студена?Може ли за зимата тия обороти(на автоматичното превключване) да се вдигнат на 3000-3500 да кажем?Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
Принципно има регулатор на ключа, но по -"полезно" за изпарителя и изобщо за колата е преди да се изгаси за по-голям престой да се премине чрез ключа на каране само на бензин и той да остава в това положение и сутрин когато се запали колата дори и да се изфорсира тя не преминава на газ.BRAVA 1,4 12V
Nissan Navara
Коментар
-
Мдаа, така е, ама вечер като се прибирам изморен винаги забравям да го направя това, та ще видя дали не може да се вдигнат оборотите на автоматичното превключване на 3500 да речем.Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
На повечето автоматични ключове има потенциометър за настройка на какви обороти да превключва.А за изпарителя - по-добре оставете ключето да е принудително само на бензин за известно време , докато вдигне 40-50-60 градуса (колкото повече , толкова по-добре) и тогава превключете, иначе се наблюдава много бърза загуба на еластичните качества на мембраните и стават като пластмасови :D Да , и паленето на газ пък съвсем няма да го коментирамГазови уредби , монтаж , диагностика , ремонти на бензинови двигатели , ауспуси...
София , Горубляне ,ул. Самоковско Шосе 1 (срещу ОМВ на автоборсите) 978-20-82 973-67-24 0877-27-20-21
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар