преди няколко дни ми докараха FIAT MAREA 1.6 i bipower SX с заводска метанова уредба, бутилката и е 88 литра.колко метан мога да сипя в нея и какво растояние ще мина в случая с тази една бутилка?интересува ме защото съм от лом,а трябва да зареждам във Враца.заслужава ли си изобщо да си я оставя?колко върви в момента тя?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
моля обяснете ми за метановите уредби
Collapse
X
-
е да ама на мен ходенето до Враца в една посока ми е 100 км ,на какъв интервал от време трябва да зареждам че ми отава и за градско ако изобщо ми остава......а за метан станциятя в Монтана някои чул ли е нещо?знап че е почната и се пише че уж този септември ще е готова ако е така си заслужава до там са ми 50 км в едната посокаvvv
Коментар
-
Принципно метана е два пъти по-евтино от пропанбутана. Значи ти ако с едно зареждане минаваш 200км, а даже и да направят метан станция в Монтана имаш 100км отиване и връщане - че то по-добре пропанбутан. Разбира се сметките ми са на око и набързо, но си мисля че откъм пари ще ти е все тая, но откъм време...това да ходиш да зареждаш на 50км не си е работа.
Коментар
-
ls1 написа:Принципно метана е два пъти по-евтино от пропанбутана. Значи ти ако с едно зареждане минаваш 200км, а даже и да направят метан станция в Монтана имаш 100км отиване и връщане - че то по-добре пропанбутан. Разбира се сметките ми са на око и набързо, но си мисля че откъм пари ще ти е все тая, но откъм време...това да ходиш да зареждаш на 50км не си е работа.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Все си мисля че разхода му на пропан би бил над 8л/100. Много си прав за амортизацията. Ако половината му пробег е само за зареждане ще си вдигне двойно например разходите за масло и филтри и на всеки 100км ще трябва да слага в сметките 1-1.50лв за тях. Да не отваряме дума за гуми, окачване и т.н.
Коментар
-
В Германия има над 1000 метанстанции като това е държавна програма и са субсидира от незнам си кое там правителство но кат цяло идеята е Екология!( не толкова Икономия ) Друг е въпроса че автомобилите с такива уредби имат данъчни облекчения а не кат при нас да гледат да ти нататрузят още такси! Колкото до цената на Метана тя се влияе от цената на газа на Булгаргаз. Само за сверка в Германия в момента цената е 1,80лв/ килограм А тук при нас е около 1,30лв/килограм Ем сами преценете колко има да се вдига още.
Коментар
-
НЕ СИ МАХАЙ УРЕДБАТА! 100% и при вас ще направят метанстанция. Другата година ще вдигат данъците, а доколкото разбрах ще има различни условия за колите на алтернативно гориво, т.е. данъка ще ти е много по-малък, като се има предвид че колата е заводска с метан, но ти си решаваш.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
е благодаря за съдействието и аз мисля да си я задържа като се има впредвид че другата ми кола е ОПЕЛ-вектра 1,8 i и се сещате за какъв разход говорим на пропан - в сл -градско,,,,,а и чета в нета за разни неща ,които исна еврокомисията и рано или късно ще станатvvv
Коментар
-
idm написа:В Германия има над 1000 метанстанции като това е държавна програма и са субсидира от незнам си кое там правителство но кат цяло идеята е Екология!( не толкова Икономия ) Друг е въпроса че автомобилите с такива уредби имат данъчни облекчения а не кат при нас да гледат да ти нататрузят още такси! Колкото до цената на Метана тя се влияе от цената на газа на Булгаргаз. Само за сверка в Германия в момента цената е 1,80лв/ килограм А тук при нас е около 1,30лв/килограм Ем сами преценете колко има да се вдига още.Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар