Колеги, трябва ми отговор, на това какви свещи да купя щом като карам на газ. Някои казват че трябва да са свещи специално за газ, а други че да купувам такива каквито препоръчва производителя. Вече от толкова мнения незнам какво да правя.Препоръчайте ми марка и ако е възможно точен модел на свещи.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви запалителни свещи да изберем ако караме на ГАЗ.
Collapse
X
-
най-важното е свещите да са истински, ако ще да са от всичко по лев. ако са правени в гараж и пише нкг са кофти, ако са вмз, но правени в завод ще се видиш човек каквато и марка да ползваш, ако всички са истински не смятам, че ще усетиш разлика нито във вървене, нито в горене. просто сложи истински. аз поради тази причина позлвам бриск силвър. нямам детонации и следващия път пак такива ще сложа. като толкова ти се сменят свещи сменяй си, ама аз ти казах в другата тема какъв е правилния ред в диагностицирането на проблема ти. почти 100% ще се окаже в сместта, но не е зле и свещите да се видят. не се набутвай да ги сменяш, а сложи старите за пробаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:най-важното е свещите да са истински, ако ще да са от всичко по лев. ако са правени в гараж и пише нкг са кофти, ако са вмз, но правени в завод ще се видиш човек каквато и марка да ползваш, ако всички са истински не смятам, че ще усетиш разлика нито във вървене, нито в горене. просто сложи истински. аз поради тази причина позлвам бриск силвър. нямам детонации и следващия път пак такива ще сложа. като толкова ти се сменят свещи сменяй си, ама аз ти казах в другата тема какъв е правилния ред в диагностицирането на проблема ти. почти 100% ще се окаже в сместта, но не е зле и свещите да се видят. не се набутвай да ги сменяш, а сложи старите за проба
Коментар
-
marto_gp написа:такива я надпис ВМЗ ли да търся?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
абе и да търсиш няма д анамериш, понеже цялото производство заминава директно за заводите на фиат за първоначално вграждане доколкото знам вмз не ги правят отдавна, правеха ги в заводите в сопот. както каза колегата по-горе се бъзиках. въпреки че ладата си вървеше с вмз без да гхи сменям и не правеше проблем, ама сегашните машини са нежни и трябва да ги сменяме с хубавиLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Ей хора от скоро имам газова БРЦ незнам точно къв модел но вече съм изминал 700-800км и под 10.5л/100км. разход не мога да падна. Откакто сложих газта започна да препатква през ауспуха Оня ден си смених свещите и това пропукване, преплюване или гърмене в ауспуха се засили. Старите свещи бяха NGK BKR6EKC, а новите Bosch FR 78 X - четириполюсни. Четейки във хорума подобни теми разбирам, че оня педал ми е продал скапани свещи, който всйщност въобще не са за Фиат Брава 1,6 16v. Днес си взимах нови свещи ДЕНСО K20TNR-S9 и ще сменя шибания БОШ. Само ме притиснява факта, че в каталога на ДЕНСО за Фиат Брава 1,6 16v пише модел K20TNR а на мен ми дадоха K20TNR-S9. Някой знае ли какво означава това S9 на края?л
Коментар
-
Re: Какви запалителни свещи да изберем ако караме на ГАЗ.
marto_gp написа:Колеги, трябва ми отговор, на това какви свещи да купя щом като карам на газ. Някои казват че трябва да са свещи специално за газ, а други че да купувам такива каквито препоръчва производителя. Вече от толкова мнения незнам какво да правя.Препоръчайте ми марка и ако е възможно точен модел на свещи.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
"Карай това, което ти препоръчва производителя, без да му мислиш и без гевезелъци, точно това което е записано в книжката за твоята кола, и без същото, но от каталога на бош, или не знам на кой. За типото са шампион свещите."Да ама аз взех вече тези дето накрая имат S9 и кво да правя сега Пак ли се прекарах бе мама му стара Няма ли някой да обясни кво означава това накрая и да се успокояЧ
Коментар
-
pgc написа:"Карай това, което ти препоръчва производителя, без да му мислиш и без гевезелъци, точно това което е записано в книжката за твоята кола, и без същото, но от каталога на бош, или не знам на кой. За типото са шампион свещите."Да ама аз взех вече тези дето накрая имат S9 и кво да правя сега Пак ли се прекарах бе мама му стара Няма ли някой да обясни кво означава това накрая и да се успокояЧBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар