Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо препуква от ауспуха?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

marto_gp написа:
    И с завиване и с отвиване на тройника пак си има паткане. Затова като си тръгна от работа ще отвия тройника с 1 оборот, и така ще отвивам докато спре изцяло паткането, нали така колега pakumba? Тази врътка на тройника до къде може да се отвива, има ли опастност да се отвие докрай?
    аа ти ако го отвиеш с цял оборот и не спре да патка въобще не си играй повече да пробваш няма да се оправи оттам. трябва си от изпарителя. може да се извади винта обикновенно от много развиване.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

А така много си близко до истината, развии малко и пак я пробваи. А тва че ти мирише на газ там нормално е, е не трябва чак да те удуши де но едната такава специфична миризма е нормална. Ако я подкараш с парфюм щи мирише на парфим сам избери миризмата Троиника не е нищо повече от един болт пласмасов които ти отваря и затваря дупката на газта към мотора (виж кви работи ме караш ти обяснявам, ама ша стане маисторичар от тебе ) та ако го развиеш много щи остане в ръцете. Аз до колкото съм чувал от маисторите (на които не вярвам) завиваш до краи троиника после развиваш 2 оборота и половина и там някъде е истината. Ама тва е толкова относително че как д аму имаш вяра.
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Slavi_Lancia написа:
        А така много си близко до истината, развии малко и пак я пробваи. А тва че ти мирише на газ там нормално е, е не трябва чак да те удуши де но едната такава специфична миризма е нормална. Ако я подкараш с парфюм щи мирише на парфим сам избери миризмата Троиника не е нищо повече от един болт пласмасов които ти отваря и затваря дупката на газта към мотора (виж кви работи ме караш ти обяснявам, ама ша стане маисторичар от тебе ) та ако го развиеш много щи остане в ръцете. Аз до колкото съм чувал от маисторите (на които не вярвам) завиваш до краи троиника после развиваш 2 оборота и половина и там някъде е истината. Ама тва е толкова относително че как д аму имаш вяра.
        То в крайна сметка пак ще хода на газанализатор, но не при този при който ходих, а ще търся друг, или във Враца или в Плевен. Мисля да ида до Фобос. Сега след толкова завиване и отвиване взе да пропуква и когато съм на скорост по равен път (не на баир). То аз ако развия тройника два оборота и половина маи че самата врътка ще се отвие до край. Значи мирише съвсем леко на газ, не е задушаваща миризмата. А типично ли е след около 12-13 часа престой на колата в гаража, като отворя капака пак да има лека миризма на газ?

Коментар

Пич - я вземи и отвори изпарителя - 100% вътре са ръцете на "майстора" дето ти е слагал газовата...
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

той нов изпарителя. ти не си ли отбеляза какк е бил тройника. оправи това паткане като даваш газ 4е 6е търсиш кутия скоро
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

На обяд направих опит казан по-горе от колегата Slavi_Lancia. Само че направих два цели оборота и оборота и още един 3/8. Сега препукването стана както след газоанализа, много рядко, дори го няма. Засега повече няма да пипам тройника. Напълних бутилката до горе и след 50 км. ще видя колко колко ще побере пак бутилката. Така ще направя сметка дали сега моята настройка е същата като след газоанализа. Но ако е ще направя още 4-5 засичания за да съм сигурен и за да определя точният ми градски разход.

Коментар

pakumba написа:
                той нов изпарителя. ти не си ли отбеляза какк е бил тройника. оправи това паткане като даваш газ 4е 6е търсиш кутия скоро
                То колега, това пропукване се чува само в крайното гърне.

Коментар

Вече май си настройх газовата уредба. Сега както е настроена се чува много рядко препукване, но пък понамирисва малко на газ, съвсем леко. Като затягна тройника (направих си белег) с 1 мм. спира да мирише на газ, но пък пак започва да пропуква. Като го върна на същото място, т. е. отвия с 1 мм. спира да пропуква, но пък започва да понамирисва малко на газ. Даже сутринта преди за дапаля колата, като се наведох над изпарителя, имаше една съвсем лека миризма на газ.

Коментар

къв е тоя 1мм дето въртиш върти се 1/8 дори 1/4 оборот. отвори си машината с още 3 мм)) и ако те устройва разхода не я барай повече. нека си мирише па да ти харчи 7-8/100. може и да отнякъде да пуска по малко деазнам
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                      къв е тоя 1мм дето въртиш върти се 1/8 дори 1/4 оборот. отвори си машината с още 3 мм)) и ако те устройва разхода не я барай повече. нека си мирише па да ти харчи 7-8/100. може и да отнякъде да пуска по малко деазнам
                      Исках да кажа, че от това положене в което е независимо + или - 1,2,3 мм. все пропуква много, но в положението в което е сега пропукването е минимално. Единствено ме притеснява леката миризма на газ, което мисля да не е изпускане от врътката на тройника.

Коментар

Стига с тоя мириз на газ бре, от троиника неможе д апропуска от там може да смуче въздух но не и да излиза газ там газта е под вакум дето я засмуква мотора. Нека си понамирисва нали на газ работи ко ся , яко я спреш от крана на бутилката ич нема да намирише даже
                        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

еми тва е карай тогава и откажи цигарите Yellow_Flash_Colorz_PDT_37
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                            еми тва е карай тогава и откажи цигарите Yellow_Flash_Colorz_PDT_37
                            Цигарите ги отказах преди 2 г. и 6 месеца.

Коментар

marto_gp,на теб къде ти дава разход13/100?Ако постигаш тези резултати в Орехово просто спри да се притесняваш за колата...
                              ===============================
                              // ..."Денят не си личи по сутринта"... //
                              ===============================

Коментар

dzvera написа:
                                marto_gp,на теб къде ти дава разход13/100?Ако постигаш тези резултати в Орехово просто спри да се притесняваш за колата...
                                Да, такъв разход постигнах в Оряхово. Просто за по малко немога и да се надявам. А на такъв градски разход съм напълно доволен.

Коментар

Working...
                                X