marto_gp написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо препуква от ауспуха?
Collapse
X
-
А така много си близко до истината, развии малко и пак я пробваи. А тва че ти мирише на газ там нормално е, е не трябва чак да те удуши де но едната такава специфична миризма е нормална. Ако я подкараш с парфюм щи мирише на парфим сам избери миризмата Троиника не е нищо повече от един болт пласмасов които ти отваря и затваря дупката на газта към мотора (виж кви работи ме караш ти обяснявам, ама ша стане маисторичар от тебе ) та ако го развиеш много щи остане в ръцете. Аз до колкото съм чувал от маисторите (на които не вярвам) завиваш до краи троиника после развиваш 2 оборота и половина и там някъде е истината. Ама тва е толкова относително че как д аму имаш вяра.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:А така много си близко до истината, развии малко и пак я пробваи. А тва че ти мирише на газ там нормално е, е не трябва чак да те удуши де но едната такава специфична миризма е нормална. Ако я подкараш с парфюм щи мирише на парфим сам избери миризмата Троиника не е нищо повече от един болт пласмасов които ти отваря и затваря дупката на газта към мотора (виж кви работи ме караш ти обяснявам, ама ша стане маисторичар от тебе ) та ако го развиеш много щи остане в ръцете. Аз до колкото съм чувал от маисторите (на които не вярвам) завиваш до краи троиника после развиваш 2 оборота и половина и там някъде е истината. Ама тва е толкова относително че как д аму имаш вяра.
Коментар
-
Пич - я вземи и отвори изпарителя - 100% вътре са ръцете на "майстора" дето ти е слагал газовата...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
На обяд направих опит казан по-горе от колегата Slavi_Lancia. Само че направих два цели оборота и оборота и още един 3/8. Сега препукването стана както след газоанализа, много рядко, дори го няма. Засега повече няма да пипам тройника. Напълних бутилката до горе и след 50 км. ще видя колко колко ще побере пак бутилката. Така ще направя сметка дали сега моята настройка е същата като след газоанализа. Но ако е ще направя още 4-5 засичания за да съм сигурен и за да определя точният ми градски разход.
Коментар
-
Вече май си настройх газовата уредба. Сега както е настроена се чува много рядко препукване, но пък понамирисва малко на газ, съвсем леко. Като затягна тройника (направих си белег) с 1 мм. спира да мирише на газ, но пък пак започва да пропуква. Като го върна на същото място, т. е. отвия с 1 мм. спира да пропуква, но пък започва да понамирисва малко на газ. Даже сутринта преди за дапаля колата, като се наведох над изпарителя, имаше една съвсем лека миризма на газ.
Коментар
-
къв е тоя 1мм дето въртиш върти се 1/8 дори 1/4 оборот. отвори си машината с още 3 мм)) и ако те устройва разхода не я барай повече. нека си мирише па да ти харчи 7-8/100. може и да отнякъде да пуска по малко деазнамLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:къв е тоя 1мм дето въртиш върти се 1/8 дори 1/4 оборот. отвори си машината с още 3 мм)) и ако те устройва разхода не я барай повече. нека си мирише па да ти харчи 7-8/100. може и да отнякъде да пуска по малко деазнам
Коментар
-
Стига с тоя мириз на газ бре, от троиника неможе д апропуска от там може да смуче въздух но не и да излиза газ там газта е под вакум дето я засмуква мотора. Нека си понамирисва нали на газ работи ко ся , яко я спреш от крана на бутилката ич нема да намирише дажеПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар