Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо препуква от ауспуха?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Защо препуква от ауспуха?

Колеги, с обикновенна газова уредба съм, сложена предо около 150 км. Защо като пусна колата по наклон надолу на скорост, от ауспуха отзад се чува едно препукване, на свободна го няма. Обадих се на газаджията, и той ми каза, че може да е пробита някъде генерацията, от там да влиза въздух и затова да препуква (нещо от тоя сорт ми обясни). П.П. Преди съм чувал подобно препукване и на бензин (но много рядко и още при незагрет двигател), звука беше нещо като удар на ламарина, даже един път така се чу звук от ламарина, че спрях колата и 10 мин. търсех дали нещо не е паднало от колата. Онзи ден валеше и на моменти препукването не се чуваше изобщо, а на моменти се чуваше много слабо.

да в генерацията точно въздух може да влезе свали си свещите и ги изчисти, ако за смяна ги смени, ако са за регулиране ги регулирай- абе оправи си свещите с една дума, с още една дума ако не се оправи не ти е добре настроена газовата и сместта най-вероятно е бедна. при мен правеше така и въпреки че отвивах да пуска повече газ не се оправи. по едно време спря да бачка на газ и отворих кланана на газта, който се беше запушил и не пускаше газ. след това вече можех спокойно да й пусна повече газ от изпарителя и всичко е ок. тва ти е проблема на теб- или бедна смес или нещо свещите не са баш както трябва
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
      да в генерацията точно въздух може да влезе свали си свещите и ги изчисти, ако за смяна ги смени, ако са за регулиране ги регулирай- абе оправи си свещите с една дума, с още една дума ако не се оправи не ти е добре настроена газовата и сместта най-вероятно е бедна. при мен правеше така и въпреки че отвивах да пуска повече газ не се оправи. по едно време спря да бачка на газ и отворих кланана на газта, който се беше запушил и не пускаше газ. след това вече можех спокойно да й пусна повече газ от изпарителя и всичко е ок. тва ти е проблема на теб- или бедна смес или нещо свещите не са баш както трябва
      Колега, свещите са нови, смених ги веднага след като сложих газовата уредба. Като се замислям, май че преди да сменя свещите, май не правеше така. Старите са NGK, а новите Bosch. Ще взема пак да сложа старите и ще видя дали пак ще пука така. А аз мога ли да си направя донастройка на АГУ-то.?

Коментар

най най-вероятно е от бедната ти смес, но все пак ... щом не те мързи сложи старите, сигурно няма да се оправи, тогава пусни малко повече газ и тва е. а дали можеш сам да го донастройш не знам- ти ще кажеш ако не си наясно иди на газ анализ, те си знаят хората
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

а може и ментетата свещи!!!! еле кабели на свещите!
          Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
          Втората......пак същата!
          (_-_)______////_______(_-_)
          Punto75-Вече на жената!
          Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Свещите ти са гадни .. и да не е от тях ти препоръчвам да ги смениш
            Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
            Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Punto75MPI написа:
              а може и ментетата свещи!!!! еле кабели на свещите!
              Незнам какви са цените но тези които взех ги взех по 6 лв. за бройка Bosch.

Коментар

pakumba написа:
                най най-вероятно е от бедната ти смес, но все пак ... щом не те мързи сложи старите, сигурно няма да се оправи, тогава пусни малко повече газ и тва е. а дали можеш сам да го донастройш не знам- ти ще кажеш ако не си наясно иди на газ анализ, те си знаят хората
                Проблема е че наблизо нямаме газ-анализ. Ако донастройката се прави единствено от там където се увеличава и намалява газта, ако не спре пукането ща са опитам да донастроя АГУ-то. А ако се настройва от друго място, тогава няма да пипам.

Коментар

щом припукването ти е при пусната газ мисля, че трябва да пипнеш от изпарителя малко, не от тройника, но така от разстояние....и не чул колата не искам да те бъркам
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                    щом припукването ти е при пусната газ мисля, че трябва да пипнеш от изпарителя малко, не от тройника, но така от разстояние....и не чул колата не искам да те бъркам
                    Колега, как "при пусната газ"? Пукането е когато пускам автомобила по нанадолнище на скорост, но като го пускам на свободна, го няма това пукане.

Коментар

имам предвид на скорост с пуснат педал на газта. предполагам тогава пука.
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                        имам предвид на скорост с пуснат педал на газта. предполагам тогава пука.
                        Да, само тогава пука.

Коментар

Предполагам, че поради по-бавното горене на газта - гориво-въздушната смес не изгаря напълно в цилиндрите и продължава да гори и в изпускателната система. Или сместа не е в ред - бедна или богата, или трябва да се пипне предварението... Каква ти е колата и двигателя?
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Бедна ти е сместа човече, ако си с две врътки на троиника на газта отвии всяка с половин оборот и бягаи на баира, ако врътката е само една развий цял оборот, колата ще тръгне кат самолет, няма да пука и ще гори нормално може и малко повече но ще те кефи как върви
                            Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                            Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                            Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                              Бедна ти е сместа човече, ако си с две врътки на троиника на газта отвии всяка с половин оборот и бягаи на баира, ако врътката е само една развий цял оборот, колата ще тръгне кат самолет, няма да пука и ще гори нормално може и малко повече но ще те кефи как върви
                              тц. няма да стане от тройника, не казва за недостиг на мощност във високи обороти. от изпарителя тряа се отвори
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                              X