Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Темпра 17 газ/градско ???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Темпра 17 газ/градско ???

Здравейте колеги проблема ми е ненормалният разход от порядъка на 15-17 градско.Колата е Темпра 1.6 8V моно.Сложих чисто нов изпарител Lovatо(140лв.) Първият пат като я засекох ми даде 14 и след това пак същата работа Дайте съвет какво да сменявам(Кабели,палец,Дист.капачка,филтър всичко е ново)Ламбда сондата не работи,незнам дали тя оказва влияние при каране на газ!? Емулатори и т.н. нямам Помагаийте щото вече ми идва да я засиля към Надин
    TEMPRA 1.6 i.e. SX

Re: Темпра 17 газ/градско ???

andrew написа:
    Здравейте колеги проблема ми е ненормалният разход от порядъка на 15-17 градско.Колата е Темпра 1.6 8V моно.Сложих чисто нов изпарител Lovatо(140лв.) Първият пат като я засекох ми даде 14 и след това пак същата работа Дайте съвет какво да сменявам(Кабели,палец,Дист.капачка,филтър всичко е ново)Ламбда сондата не работи,незнам дали тя оказва влияние при каране на газ!? Емулатори и т.н. нямам Помагаийте щото вече ми идва да я засиля към Надин
    Смени на първо време ламбдата
    Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
    Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

B1keP_B0y написа:
      andrew написа:
      ае пич, защо говориш простотии. не заблуждавай хората, искаш да помогнеш, ама помагай, където можеш. човека не е писал да има ламбда контрол и най-вероятно няма. тогава ламбдата не играе НИКАКВА рола на ГАЗ. При наличие на ГИ или обикновенна газова с ламбда контрол- ДА, ламбдата има значение. ама не виждам да пише да има такова!провери си първо реглажа на изпарителя, най-вероятно е от него, смени възд филтър и виж дали не изпуска газ отнякъде. на първо време тва
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

не играе сондатавъздушен филтър сменяш ли редовно?
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Туй нещо в София ли става? Мене ми дава между 12 и 15 зависи къде се навра и по кое време. Същата кола със същия мотор. Така, че смени филтъра, виж и свещите. А къде зареждаш?
          Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
          Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
          Совалката средно на LPG
          Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

малееее тамън щях същата тема да пускам. Нов изпарител БРЦ, нов филтър, кабели, свещи всичко на 6. Градско 17 извънградско 9,5-10. направо е нечовешко вече.какво ми направи впечатление. има едно вакуум маркуче което излиза от главата мисля и отива в сервото. но преди да стигне тяам иам едно млако "чепче" да го нарека и от там излизат 2 много по тънки маркучета. едното не помня точно къде отиваше а другото влиза в някъв датчик който под акумулатора се намира. та това "чепче" е било чупено и предишният собственик го е лепил но при лепенето се е запучило и преди месец го смених с работещ тройник. не знам това как и дали влияе по някакъв начин на работатана ДВГ, ама вече почвам да се хващами за сламки. ако имате идея или ви е интересно да го снимам и ще кача снимки. иначе ще следя с жив интерес темата.П.С.забравих да допълня че това не е от днес и вчера ами вече 4-5 месеца и повече. пробвах и различни газстанции, включително ОМВ, шел и доста малки.
            Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
            182A4.000 IAW49F
            LPG - Lovato EasyFast
            ----------------------------
            "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

гледам, че си с ел изпарител. ако е така няма значение за за газовата уредба това маркуче, това под акумулатора е за икономайзера на таблото да ти показва уж, ако издиша може да губи вакуум за спирачките и с тях да имаш проблем, но не и с газовата и разхода. вече ако е вакуумен изпарителя може това да е причината
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

ами не е вакуумен, електрически е. но като, че ли наистина напоследак нямам добри спирачки. иначе за разхода проблемът си остава. последното засичане е 17,6 градско. иначе другия край на маркучето влиза в комутатора чрез нещо като фолтърче. Идейка за това какво е?
                Прикачени файлове
                182A4.000 IAW49F
                LPG - Lovato EasyFast
                "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

това е нещо калапан, който трябва да пропуска само в една посока, а чрез това мъркуче се измества аванса като вдигаш обороти ...възможно е това да прави проблем. смени го тва протрито мъркуче де
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Филтъра го сменям на 5000км.Свещите са ми на 20хил. и може и да са заминали щото са няква куче марка.След последното засичане с галене на педала на газта и реглаж на изпарителя(сам си го направих щото ми писна от майстори) разхода е 14 ама пак е много.Зареждам на ОМВ и Еко,от Шел и Лукоил не съм доволен.Особено на Шел като заредя освен че харчи повече ами и колата е супер тромава.
                    TEMPRA 1.6 i.e. SX

Коментар

Филтъра го сменям на 5000км.Свещите са ми на 20хил. и може и да са заминали щото са няква куче марка.След последното засичане с галене на педала на газта и реглаж на изпарителя(сам си го направих щото ми писна от майстори) разхода е 14 ама пак е много.Зареждам на ОМВ и Еко,от Шел и Лукоил не съм доволен.Особено на Шел като заредя освен че харчи повече ами и колата е супер тромава.
                      TEMPRA 1.6 i.e. SX

Коментар

pakumba написа:
                        това е нещо калапан, който трябва да пропуска само в една посока, а чрез това мъркуче се измества аванса като вдигаш обороти ...възможно е това да прави проблем. смени го тва протрито мъркуче де
                        значи маркучето е сменено и като че ли има мааалка разлика във варвенето. в смисъл при потегляне и границата между ниски и по високи обороти. само че има едно НО. това което каза "клапанче" го пробвах и вътре нещо помръдва но пробвах с уста да го надуя от едната и от другата страна и си минава въздух. може ли да е прецакано или така трябва да работи. ако е клапан не би трябвало да е така но аз а питам.
                        182A4.000 IAW49F
                        LPG - Lovato EasyFast

Коментар

ами и моя така работи т.е. пуска в 2-те посоки не знам дали е само при мен проблема и при теб де. в крайна сметка не го барай нали си е добре колата
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

ми да, бачка ама да видим сега след поредното засичане дали ще има разлика в разхода. иначе това паркучето старото беше сцепено на 2 места и напукано на още 3-4. другото странно е че при махнато маркуче пак си работеше икономайзера (това дето пише economy, power).Спирачките също нямаха промяна при махнато маркуче. имаше вакуум на дупчицата но е явно пренебрежимо малко и за това не влияе драстично на спирачките.хаиде стискаъте палци за разхода ако не пак продължаваме темата :P
                            182A4.000 IAW49F
                            LPG - Lovato EasyFast

Коментар

pakumba написа:
                              B1keP_B0y написа:
                              andrew написа:
                              ае пич, защо говориш простотии. не заблуждавай хората, искаш да помогнеш, ама помагай, където можеш. човека не е писал да има ламбда контрол и най-вероятно няма. тогава ламбдата не играе НИКАКВА рола на ГАЗ. При наличие на ГИ или обикновенна газова с ламбда контрол- ДА, ламбдата има значение. ама не виждам да пише да има такова!провери си първо реглажа на изпарителя, най-вероятно е от него, смени възд филтър и виж дали не изпуска газ отнякъде. на първо време тва
                              добре де
                              Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
                              Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Working...
                              X