Здравейте колеги проблема ми е ненормалният разход от порядъка на 15-17 градско.Колата е Темпра 1.6 8V моно.Сложих чисто нов изпарител Lovatо(140лв.) Първият пат като я засекох ми даде 14 и след това пак същата работа Дайте съвет какво да сменявам(Кабели,палец,Дист.капачка,филтър всичко е ново)Ламбда сондата не работи,незнам дали тя оказва влияние при каране на газ!? Емулатори и т.н. нямам Помагаийте щото вече ми идва да я засиля към Надин
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Темпра 17 газ/градско ???
Collapse
X
-
Re: Темпра 17 газ/градско ???
andrew написа:Здравейте колеги проблема ми е ненормалният разход от порядъка на 15-17 градско.Колата е Темпра 1.6 8V моно.Сложих чисто нов изпарител Lovatо(140лв.) Първият пат като я засекох ми даде 14 и след това пак същата работа Дайте съвет какво да сменявам(Кабели,палец,Дист.капачка,филтър всичко е ново)Ламбда сондата не работи,незнам дали тя оказва влияние при каране на газ!? Емулатори и т.н. нямам Помагаийте щото вече ми идва да я засиля към НадинRenault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp
-
B1keP_B0y написа:andrew написа:Здравейте колеги проблема ми е ненормалният разход от порядъка на 15-17 градско.Колата е Темпра 1.6 8V моно.Сложих чисто нов изпарител Lovatо(140лв.) Първият пат като я засекох ми даде 14 и след това пак същата работа Дайте съвет какво да сменявам(Кабели,палец,Дист.капачка,филтър всичко е ново)Ламбда сондата не работи,незнам дали тя оказва влияние при каране на газ!? Емулатори и т.н. нямам Помагаийте щото вече ми идва да я засиля към НадинLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
малееее тамън щях същата тема да пускам. Нов изпарител БРЦ, нов филтър, кабели, свещи всичко на 6. Градско 17 извънградско 9,5-10. направо е нечовешко вече.какво ми направи впечатление. има едно вакуум маркуче което излиза от главата мисля и отива в сервото. но преди да стигне тяам иам едно млако "чепче" да го нарека и от там излизат 2 много по тънки маркучета. едното не помня точно къде отиваше а другото влиза в някъв датчик който под акумулатора се намира. та това "чепче" е било чупено и предишният собственик го е лепил но при лепенето се е запучило и преди месец го смених с работещ тройник. не знам това как и дали влияе по някакъв начин на работатана ДВГ, ама вече почвам да се хващами за сламки. ако имате идея или ви е интересно да го снимам и ще кача снимки. иначе ще следя с жив интерес темата.П.С.забравих да допълня че това не е от днес и вчера ами вече 4-5 месеца и повече. пробвах и различни газстанции, включително ОМВ, шел и доста малки.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
гледам, че си с ел изпарител. ако е така няма значение за за газовата уредба това маркуче, това под акумулатора е за икономайзера на таблото да ти показва уж, ако издиша може да губи вакуум за спирачките и с тях да имаш проблем, но не и с газовата и разхода. вече ако е вакуумен изпарителя може това да е причинатаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Филтъра го сменям на 5000км.Свещите са ми на 20хил. и може и да са заминали щото са няква куче марка.След последното засичане с галене на педала на газта и реглаж на изпарителя(сам си го направих щото ми писна от майстори) разхода е 14 ама пак е много.Зареждам на ОМВ и Еко,от Шел и Лукоил не съм доволен.Особено на Шел като заредя освен че харчи повече ами и колата е супер тромава.TEMPRA 1.6 i.e. SX
Коментар
-
Филтъра го сменям на 5000км.Свещите са ми на 20хил. и може и да са заминали щото са няква куче марка.След последното засичане с галене на педала на газта и реглаж на изпарителя(сам си го направих щото ми писна от майстори) разхода е 14 ама пак е много.Зареждам на ОМВ и Еко,от Шел и Лукоил не съм доволен.Особено на Шел като заредя освен че харчи повече ами и колата е супер тромава.TEMPRA 1.6 i.e. SX
Коментар
-
pakumba написа:това е нещо калапан, който трябва да пропуска само в една посока, а чрез това мъркуче се измества аванса като вдигаш обороти ...възможно е това да прави проблем. смени го тва протрито мъркуче деФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
ми да, бачка ама да видим сега след поредното засичане дали ще има разлика в разхода. иначе това паркучето старото беше сцепено на 2 места и напукано на още 3-4. другото странно е че при махнато маркуче пак си работеше икономайзера (това дето пише economy, power).Спирачките също нямаха промяна при махнато маркуче. имаше вакуум на дупчицата но е явно пренебрежимо малко и за това не влияе драстично на спирачките.хаиде стискаъте палци за разхода ако не пак продължаваме темата :PФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
Коментар
-
pakumba написа:B1keP_B0y написа:andrew написа:Здравейте колеги проблема ми е ненормалният разход от порядъка на 15-17 градско.Колата е Темпра 1.6 8V моно.Сложих чисто нов изпарител Lovatо(140лв.) Първият пат като я засекох ми даде 14 и след това пак същата работа Дайте съвет какво да сменявам(Кабели,палец,Дист.капачка,филтър всичко е ново)Ламбда сондата не работи,незнам дали тя оказва влияние при каране на газ!? Емулатори и т.н. нямам Помагаийте щото вече ми идва да я засиля към НадинRenault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар