Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос към колегите с Пунто 1 + газова уредба

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

NikMar написа:
    Sev написа:
    контрола не е задължителенемулатора зависи, най-вероятно ще трябвапомоли Янко да ти прати схема за твоя моделтам ще видиш кое къде и как се прекъсва и свързва
    Вчера писах на Янко в ЛС, но нямам отговор.
    pakumba написа:
    аз лично напазарувах копчето от пъгси от форума 60 лв, но е много компактно, с вградени всички електроники да лъже компа, с автоматичен режим и заради него не ми е светвала лампа на инжекциона. много съм доволен от копчето
    значи ли това че като го сложиш този ключ в него е включен контрола и няма нужда от емулатор и контрол?
    контрола е едно моторче което регулира автоматично сместта след изпарителя към двигателя, като отваря и затваря според показанията на ламбда и тпс и съответно пуска повече или по малко газ към двг. емулатора и симулатора лъжат компютъра на колата, че ламбдата е наред и че показанията й са в нормата, като подават импулси в рамките на нормалното за компа. не знам какво има в това копче, но никога не съм имал проблеми с присветване или каквото и да е от страна на компа като карам на газ. и реклама не правя...аз съм потребител. пишете на пъгси той трябва да знае повече за това копче, но както казах на браво 1,6 пасна идеал
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Нещо немога да открия тоя "пъгси" я му напиши точния ник.
      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/profile.php...ewprofile&u=13
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

NikMar написа:
          Такааа! Никой не помага, а аз пак ще питам. Помагайте бе хора! . Всички ли разчитате на газаджиите, никой от вас ли не се е наел да си го направи сам?
          Nik, До къде я докара?Аз съм с Пунто1,1 96г.Монтирал съм "Ловато".Т.Н. "мини кит"съдържа:електрически изпарител, клапан газ,превкл. газ-бензин,сонда за бутилката,кутия,зарядно и медните тръби-за зарядка и от бутилката до двигателя. Тогава това в Плевен ми струваше 240 лв.Бутилката е 30л.-60 лв.Пеопуснах водните съединения пластмасови кривки трипътник и др. дреболии.Не съм монтирал емулатор и ламбда контрол.Инжектора прекъснах през реле.Ламда сондата(черния кабел)по същия начин.Директно на удобно за мен място прекъснах кабелите и ги свързах към релетата.Изполвах 3 релета(такива намерих)с по един нормално отворен и един нормално затворен контакт.с две прекъснах инжектора и с едно ламбдата.Плюса от кутията с предпазители под капака на дв-ля.Много важна е добрата "маса"иначе превключвателя газ-бензин "жужи".Смесителя(плочката)се избира в зависимост от модела на "карбуратора". Това ще ти каже газаджията.Щом не си с вързани ръце ще си я монтираш сам.Е,ще ти трябва 3-та и 4-та ръка, но ще намериш. "Майсторът" ще ти я "монтира" както му е удобно, с висящи омотани кабели , ще връзва със "свински" опашки както му падне. Сам е най-добре ,но няма кого да псуваш.Желая ти успех. Аз не съм майстор, но съм най-пресен "монтажник".чичо НеноП.П.Не съм ти казал абсолютно всичко.Оставям ти място за творчество.
          Fiat Punto 1,1- 1996г.
          газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Здравей! Аз имам пунто 1.2 75. Сложих най обикновена газова уредба с емулатор на ламбда сондата,изпарителя ми е Fema( май турски,не съм сигурен) и колата си ми върви много добре почти никаква разлика с бензина! Уредбата е монтирана преди 2год. и половина и съм навъртял 60 000 км. с нея ,никакви ядове,разход 7-7.5 извън града и 8.5- 9 градско! На мен ми струваше тогава уредбата 230 лв. без бутилката(аз си имах такава)! А плочката май е вебер ! Успех с избора на газова уредба! Аз съм страшно доволен от нея!
            Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V 97г.с АГУ
            Fiat Bravo SX 80 16V 99г. с ГИ АС

Коментар

колеги на мен нещо не ми работел ламбда контрола и ми го замениха с онези пластмасовите,но все пак не позволих на майстора да си го прибере други ми казаха че можел да се оправи.а аз точно това искам да ми падне малко разхода в момента е около 11газ градско,а и не само за това все пак си е по друго да си е както си му е реда.дайте някакви координати.мерси.
              Fiat Bravo 1.6 16v не пипам десния педал, че направо полудява

Коментар

не иска да пада тоя разход 11 и това си е ...... не съм се ръчкал кажете какво е спасението май май трябва да си оправя ламбда контрола?
                Fiat Bravo 1.6 16v не пипам десния педал, че направо полудява

Коментар

Working...
                X