Вижте сега аз съм с обикновенна газ сложена от човека написал предишния пост.При мен обаче за ГИ ми обявяваха 2000 и нагоре щото съм бил с 5 цилиндъра , нямало място , 3 дни трябвало да си играят общо взето като видят повече от 4 цилиндъра приготвят брадвата.Писна ми да обикалям и да няма един свястен газаджия който да ми направи колата да върви на евтиното гориво и се обадих на посочения по горе човек който без да има хъкътъ-мъкътъ каза ще я направя и я направи.Само едно нещо ме притеснява и то е че с 20 кинта бензин минавах 65 километра а ся с 20 кинта газ минавам 200!Може да си направите сметка колко по евтино ляга газта.Даже преди седмица си говорихме с приятели (върли противници на газовете) че тез 1200 кинта за 4 цил. ГИ били мноо пари и кога щяли да ги избият и т.н. , ами помислете се че сте си купили колата за 1200 лева повече но е имала ГИ , тогава говорим ли за избиване на 1200 лева?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Газов инжекцион за FIAT COUPE ???
Collapse
X
-
npace написа:Вижте сега аз съм с обикновенна газ сложена от човека написал предишния пост.При мен обаче за ГИ ми обявяваха 2000 и нагоре щото съм бил с 5 цилиндъра , нямало място , 3 дни трябвало да си играят общо взето като видят повече от 4 цилиндъра приготвят брадвата.Писна ми да обикалям и да няма един свястен газаджия който да ми направи колата да върви на евтиното гориво и се обадих на посочения по горе човек който без да има хъкътъ-мъкътъ каза ще я направя и я направи.Само едно нещо ме притеснява и то е че с 20 кинта бензин минавах 65 километра а ся с 20 кинта газ минавам 200!Може да си направите сметка колко по евтино ляга газта.Даже преди седмица си говорихме с приятели (върли противници на газовете) че тез 1200 кинта за 4 цил. ГИ били мноо пари и кога щяли да ги избият и т.н. , ами помислете се че сте си купили колата за 1200 лева повече но е имала ГИ , тогава говорим ли за избиване на 1200 лева?
Коментар
-
Сложих ГИ миналия май месец.Дотук съм навил 30 000км.Газовата беше 2000лв.Избил съм парите.В момента не мога да си представя че ще зареждам бензин на 2.36лв.Не се колебайте,ще стане и по-зле.Карах и с обикновена газова Кромата- с ГИ е по-добре,а и парите накрая станат същите само дето ядовете са по-малко.Една сонда и едни клапани да прее...ш и ето ти икономията да сложиш обикновена газова отива в сервиза.FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6
Коментар
-
Темпрата беше с обиновено АГУ, не ща и да чуя повече за такова.Ще слагам ГИ на Дедрата, сега чета тук за някакви български ГИ Фобос, гледам излиза че са добри.Тук ми предлагат Ланди Ренцо за 1300 лв... има ли смисъл да търся по-евтино?А за избиването не се притеснявам. Правя по минимум 30 хил км годишно, така че за около 4 месеца съм я избил...
Коментар
-
Здравейте,газовата уредба вече е факт.Изкам първо да благодаря на Наско/Атанас71/за препоръките,монтирах ГИ Фобос на същтото място където и Той.На qnisZ,че е много отзитчив/говорих с него/добри съвети ми даде.Та резултатите за 200км. от С-я до Ведрере е 40лв.бензин, обратния път 17.3лит.газ.с климатик,един 100кл.тюфлек + мен и лапето,и скорост около 140средно,правих и без проблем до 200 на няколко пъти за проба.Смятайте.Повече наблюдения и тен,след 2сед.И още нещо,което пък бих Ви попитал:забелязал ли е някой дали има газ по магистралата за Атина.Наско,няма дасе разминеш само с кафе :D
Коментар
-
tashunk написа:Здравейте,газовата уредба вече е факт.Изкам първо да благодаря на Наско/Атанас71/за препоръките,монтирах ГИ Фобос на същтото място където и Той.На qnisZ,че е много отзитчив/говорих с него/добри съвети ми даде.Та резултатите за 200км. от С-я до Ведрере е 40лв.бензин, обратния път 17.3лит.газ.с климатик,един 100кл.тюфлек + мен и лапето,и скорост около 140средно,правих и без проблем до 200 на няколко пъти за проба.Смятайте.Повече наблюдения и тен,след 2сед.И още нещо,което пък бих Ви попитал:забелязал ли е някой дали има газ по магистралата за Атина.Наско,няма дасе разминеш само с кафе :DФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
При тези цени на бензина и обикновена газова с вакуумен изпарител си е далавера Просто някой машини стават по добре с ГИ от колкото с ламбда контрол.Все тая е аз това ви казвам че на бензин гореше 15/100 а на газ гори 9/100 и след консултация с Янко и профилактично ходене до Септември , той ми каза че това е идеята на цялата електроника закачена на изпарителя а именно да прави икономия.15/100 безнин са си 36лв/100км9/100 газ са точно 9.50/100кмСами може да направите сметката че не двойно а четворно по евтино ми ляга.Оттук може да се направи извод за колко време може да се избие било то и газов инжекцион.Поздрави и безаварийни километри!
Коментар
-
Който се чуства за голям тарикат че е с обикновена газова добре така да е , имам чуството с изказванията на някои колеги че ние които слагаме инжекциони сме някакви шматки които са се прекарали или както казвате набутали така да е.Само немога да разбера какво тогава коментирате в тема за ГИ вашите обикновени газови които стрували едва ли не 100лв. :D хубаво бе хора карайте си ги така , аз съм решил да карам колата си с ГИ по някакви съображения и това ми харесва.Що се отнася за избиване на ГИ верваи те ми правя между 60 и 100 км. на ден как мислите дали ще я избия с тези цени на бензина. :DФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:Който се чуства за голям тарикат че е с обикновена газова добре така да е , имам чуството с изказванията на някои колеги че ние които слагаме инжекциони сме някакви шматки които са се прекарали или както казвате набутали така да е.Само немога да разбера какво тогава коментирате в тема за ГИ вашите обикновени газови които стрували едва ли не 100лв. :D хубаво бе хора карайте си ги така , аз съм решил да карам колата си с ГИ по някакви съображения и това ми харесва.Що се отнася за избиване на ГИ верваи те ми правя между 60 и 100 км. на ден как мислите дали ще я избия с тези цени на бензина. :D
Коментар
-
npace написа:Atanas71 написа:Който се чуства за голям тарикат че е с обикновена газова добре така да е , имам чуството с изказванията на някои колеги че ние които слагаме инжекциони сме някакви шматки които са се прекарали или както казвате набутали така да е.Само немога да разбера какво тогава коментирате в тема за ГИ вашите обикновени газови които стрували едва ли не 100лв. :D хубаво бе хора карайте си ги така , аз съм решил да карам колата си с ГИ по някакви съображения и това ми харесва.Що се отнася за избиване на ГИ верваи те ми правя между 60 и 100 км. на ден как мислите дали ще я избия с тези цени на бензина. :DФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Тенденцията е да се стимулира продабата на газ.Пример е Обединеното кралство , там газта е 30p което е около 80 стинки.Отделно има данъчни облекчения за газифицираните.Но засега се подочуват някой рабтоти относно слаганите дпълнително газови уредби а именно че до 2011 година трябва ако ще се кара на газ тя да е фабрична или да е слагана в сервиз на производител.какво искат да кажат с това не знам а и не мога да разбера ако го приемат тоя тъп закон (за момента е предложение или законопроект) какво става с такива като нас които са заварено положение?Да си махна АГУ-то ли?Дано да не правят простотии.
Коментар
-
Здравейте,както обещах вече имам някакви наблюдения за газта,за няма и месец минах 3200км./предимно на изв.гр./разликата е огромна,като пари.Значи като вървене,карам само на спортен режим- никаква.Дава с около литър повече но това ме устройва,а може-би натискам повече.Лошото е че ботилката е малка и на 210-220км. зареждаш,е все пак в Б-я газ бол.Интересното е при едно зареждане събра23.7л.а тя е 25л.и с минах 320км.Е това е .Успех.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар