Колеги, ще ви помоля за малко помощ! Сдобих се с Пунто ГТ 1.4 и реших, че разхода на бензин е прекалено голям. Колата е 98 година, с чип, спортен филтър и други. Та, с две думи, купих си нов изпарител за турбо ЛОВАТО, като на колегата със фиат уно турбо. Купих и останалите неща. До тук е монтирано почти всичко, с изключение на плочката и изравнителя на налягане. Проблема е в това, че до колкото разбирам този изпарител има проблем с налягане над 0.8 бара, трябва да се подмени някаква пружина за да може да работи с 1 бар. А с 1.4-1.6? Пунтото в оувърбууст влиза точно в 1.6 бара. Ще може ли с пружина да се реши проблема 1.6 бара и ще издържат ли платната на изпарителя? Друг вариант който може да се разгледа е монтаж на плочката преди турбината, там където няма налягане а вакум. Там вероятно изравнителя на налягане ще бъде можи би излишен или ако се монтира ще изравнява вакуум а не налягане, но какви проблеми ще се появят при такъв монтаж. Колеги, давайте съвети, благодаря на всички предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Газ на PuntoGT turbo
Collapse
X
-
Я не се занимавай с глупости да слагаш плочката там.Освен турбото и кулера ще ти стане на парчета.Аз съм с изпарител БРЦ АТ90 Турбо и нямам проблеми с надува ,т.к. сега съм на холдбууст 1.45 бара.Проблем имам с диаметъра на тръбите,малък ми е 6мм,трябва 8мм.Недей да си помисляш да не слагаш баланса,директно правиш мембраната на парчета,не питай от къде знам.Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар