Здравейте колеги,Обръщам се с надежда за съвет. Карам FIAT Brava 1.4 12V. Много готина кола, но нещо взе да се опъва. Изглежда, че ми трупа много бързо грешки в компютъра. Като рестартирам е OK. След като я покарам ден два на газ, започва да не иска да работи на бензин. По-рано не го правеше това нещо. Всичко започна след като отидох на профилактичен реглаж, газаджията ми пипна нещо и оттгава започна ходене по мъките... Някой има ли идея защо се получава така. След рестарт си работи чудесно, оборотите са ок, разхода на гориво е нормален. Но се налага да рестарирам през ден. Махам клемата на акумулатора (има ли копче някъде?).Предварително благодаря?Успех
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Газ - трупа грешки на компютъра?
Collapse
X
-
u_bo
-
Колега иди да ти сложат ламбда емулатор, и аз имах същия проблем ... упражнението с клемата го правих всяка сутрин ... ама при мен даваше отражение и на работата на метан ... и така за 20 лева няма смисъл да си хабиш нервите на мен толкова ми излезе емулатора и сега нямам никакви проблеми.Fiat Stilo 1.8 16V, 133 к.с.
Коментар
-
Най-добре първо газаджията да ти каже какво имаш и какво нямаш, какво е пипал. Ако не ти вдъхва доверие, а най-вече ако той не е сигурен в какаво може да е проблема, направо ходи при друг, но първо поразпитай да не налетиш на още по-голям разбирач. Газовата е много тънка работа при нашите автомобили, при всяка си има по нещо специфично, трябва ти човек, който разбира, защото иначе ще почне - това, онова смени, ходене по мъките. Аз лично се мъчих повече от половин година, докато не се оправи, имах период, в който бях като теб - рестарт през ден-два, но това не върши работа. Успех!п.п. Колегата Янис от форума е специалист по газовите, защо не се чуеш и с него?Bravo 1.6/16V ... и на газ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар