Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да слагам АГУ в Търново?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

sugarboy написа:
    stenli написа:
    sugarboy написа:
    Това за по-високия разход на Фиатите в сравнение с Фау Ве-тата и други супермашини може и да е така, но не чак дотам. За твоя двигател по различни каталози разходът е между 6,3 и 6,5. Така че 9,7 за извънградско е страшно много.
    Само че тези каталози не са правени в България и не са изчислявани с нашия бензин, с нашия бензин може да сложиш спокойно още 2 на 100 и като сложиш още 1-2 литра на 100 по висок разход на газ и сметките на колегата излизат точни. Имал съм възможност да карам една от колите си с италиански бензин разликата от нашия беше светлинни години. Пежо 405 1.6 с карбуратор нарочно го пробвах с 20 км/ч нагоре по бул.България да включа 5 та колата си набираше без да се чуват детонации /аванса/ нещо което с български бензин не беше възможно и на 3 та. Разхода падна поне с 2 на 100. Пожелавам ти да покараш и ти с качествено гориво. /разните ви пауъри, 100 октана и т.н са далеко от качеството и на най обикновения европейски бензин/.
    Аз досега карам само и единствено с Шел 95 обикновен и този разход го постигам, така че какви два литра отгоре, че и на бензин? Колата е взета от вашата автокъща, така че дали ще ми повярваш или не, сам ще си прецениш. А то 10 на 100 разход на газ го постигах със стария ми полски Фиат 125, та не знам дали е нормално за 30 години по-нова кола да прави същия разход.
    Колеги! Струва ми се, че споровете колко гори един фиат на газ и на бензин, трябва да се съобразяват с няколко неща:1. с какъв двигател е колата2. от коя година3. колко километри е навъртял и има ли ремонти4. кога се засича разходът на бензинЗа пример ще дам моето Типо - 1.6 i.e. от 1992 г. Газовата уредба е монтирана в Италия. Имаше електроника за управление на газоподаването, обаче след един санитарен полуден отиде на боклука . Сега е с по-нова електроника, стъпков мотор за газта и не знам още какво. Тъй като ходих в Търново да ми я монтира Мозъка (за когото съм споменавал в темата), се наложи това разстояние да го мина на бензин. Понеже иначе карам изключително само на газ (бензинът ми е само при запускане на двигателя и когато свърши газчицата), колата през първите 20-30 километра не вървеше никак добре. После явно компът разбра за какво иде реч и като се отпуши, не можех да повярвам, че това е моята кола. При спазване на максимално разрешената скорост по магистралата и превишаване на тази извън нея :D, колата даде разход около този, който е по каталог. Даже според мен и по-малък, но не мога да твърдя с точност, защото забелязвам, че колонките по бензинджийниците отчитат различно. Макар, че в случая съм карал все с бензин А 95 от Петрол в София и Търново. Трябва да отбележа, че след смяната на електрониката за газта, колата стана като нова. Макар и на газ, скоростите, които постига на различните предавки, са както в каталога. А разходът на газ, в сравнение с този на бензин, е малко повече от половин литър за извънградско каране. В София съм се отказал да правя засечки, защото постоянно ми дава различни стойности. Забравих да кажа, че колата вече гони 220 000 км (ако някой преди мен не и е барал километража де ) и не знам да има ремонт. От друга страна, имах и една Вектра, дето жената се учеше да кара на нея (да не ми троши количката), която беше от 1989 г., 1.8 карбуратор, на 460 000 км. Тази кола на газ правеше с 1.5 литра по-нисък разход от Фиата при движение с по-висока постоянна скорост на извънградско каране. Не правя реклама - просто факт. Обаче все нещо и се чупеше, образуваше ми постоянно нерви и я махнах. Все пак съм фен на Фиат . Та след всичко изприказвано - с две думи: Направете си колите да вървят както на вас ви изнася, пък ако не става, сменяйте ги. Но за да има резултати, всичко трябва да си е както се изисква.
    Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
    Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

Коментар

B1keP_B0y написа:
      Гарата ...
      Да бе при Розалин, той разбира ли им?
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
        B1keP_B0y написа:
        Гарата ...
        Да бе при Розалин, той разбира ли им?
        Незнам как се казва един кльощав, винаги ще ти обърне внимание и ги регулира супер, монтира я много спретнато. Моята до 90км/ч върви почти като на бензин, а във ВТ ми прави разход 11 12л / 100
        Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
        Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

този до гарата, дето казваш, гаранция за монтажа дава ли някаква. Предполагам работи с негови уредби, а не аз да му нося купена от друго място. и каква марка са неговите?
          Alfa 147 JTD 115 hp
          ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG

Коментар

chandler написа:
            този до гарата, дето казваш, гаранция за монтажа дава ли някаква. Предполагам работи с негови уредби, а не аз да му нося купена от друго място. и каква марка са неговите?
            Незнам дали дава гаранция, моята е Ловато, от него си е И да няма гаранция винаги когато съм имал въпрос към него ми отделя време и е много коректен с клиентите си Не му правя реклама, просто в мен остави такова впечатление, затова го препоръчвам. Прави ми превключвателя извън раб. време и си държа на думата.

Коментар

chandler написа:
              Слага уредби марка бардолини, един приятел също го познавал и ми го препоръча, ама мисля да мина и през "мозъка" да ме върне и той, единсвено Христо "Бонбона" каза ще ти я сложа уредбата нямаш проблем, ама както казва колегата той не слага никакви емулатори и компа става крив. Фобос Плевен не искат да слагат обикновенна уредба на моя двигател, защото щяла много да гърми, ама май ме хванаха за мезе, защото първо се интересувах от инж. и после питах за обикновенна.

Коментар

а не разбрах кой не слага емулатори ??

Коментар

B1keP_B0y написа:
                  а не разбрах кой не слага емулатори ??
                  didalko писа на предишната страница, че е слагал уредбата си при Бонбона-над КАТ в ляво сервизите, последния ред отгоре, последния сервиз в дясно, след джамджийте, малко оплетено дано си ме разбрал, този въпросния не му е сложил емулатори и сега му трупа постоянно грешки на компютъра, ама него като си го кефи да кара така

Коментар

аха сещам се къде е хах ами като го кефи Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 или ако няма пари ще го поотложи

Коментар

Днес ходих при мозъка свестен ми се стори, но той също не иска да ми сложи обикновенна газова, а инж. при него е 1350лв. а фобос ми дадоха цена от 1170 лв. Някой има ли впечатления за работата на пичовете от Полски тръмбеш, разбрах че цената при тях е 450лв и имали много марки уредби, днес нямах време, но утре ще им звъня и ако имат БРЦ е решено, там ще я слагам.

Коментар

Сложих газ най-накрая, в Полски Тръмбеш при един майстор. Направи добър монтаж, уредбата е БРЦ, с бутилка резервна гума, емулатор да не дава грешки, пълнителя ми го сложи до капачката за бензин, аба европейско всичко 480лв. Ако и разхода е добре грешка няма да има, иначе колата върви добре, ама ще видим.....

Коментар

van_dal написа:
                          Сложих газ най-накрая, в Полски Тръмбеш при един майстор. Направи добър монтаж, уредбата е БРЦ, с бутилка резервна гума, емулатор да не дава грешки, пълнителя ми го сложи до капачката за бензин, аба европейско всичко 480лв. Ако и разхода е добре грешка няма да има, иначе колата върви добре, ама ще видим.....
                          не забравяй да караш на бенз често, че да не си патиш както повечето с дюзите .. :/

Коментар

B1keP_B0y написа:
                            van_dal написа:
                            не забравяй да караш на бенз често, че да не си патиш както повечето с дюзите .. :/
                            Тя пали автоматично на бенз и на 2700 обръща на газ, пък и както карам повече градско дюзите ще се промиват често

Коментар

бе и мойта на 2700 превключва .. ама на с зацапани съм си вече 4 месеца

Коментар

Здравейте. Можели някой да ми покаже къде му е монтиран смесителя точно за Brava 1.6 16V и момента с емулатора задължителен ли е.

Коментар

Working...
                                X