Преди около месец сложих ГИ от Фобос и ми сложиха 35 литрова бутилка на мястото на резервната гумата... ясно е, че 35 литра няма да напълня, но досега повече от 21-22 литра не може да побере пущината... познати ми казаха че в началото уж било нормално да се пълни до по малко и после щяло да се "отпуши" ама нещо тва хич не ми звучи правдоподобно. Дайте съвет, моля Не че е кой знае каква болка за умиране, но при положение че до оня ден съм карал 700 км с едно пълно зареждане бензин, сегашните 200-250 километра, на които трябва да зареждам газ (седмица, седмица и половина максимум) са малко неприятни Поздрави,СашоНеясно заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бутилка 35 литра, побира 20?
Collapse
X
-
Моята бутилка е 40 литра и събира 36. По-рано събираше по-малко, но с 6 литра...почти. Сега имам чувството че с всяко пълнене събира повече.Проблема е с високото налягане и капризите на времето. И при теб ще стане така, то зависи от механизма за спиране на пълненето, не от капацитета на самата бутилка. Само да не ти заредят 40 литра...е тогава със сигурност си изигран...Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
-
Моята е 70л побира - 54,7литра - всеки път... Италианска, слагана в Италия, което ми говори че поплавъка и клапана работят както трябва, въпреки че сана 10г. вече.А на тебе ти побира само 22 защото клапана който я спира задейства рано, макар че ги дават да се запълват на 75% по книга бутилките, а за 34литра, 22 са си точно толкова.Няма да се ’отпуши’, ако оначе напълниш повече - това означава че клапана не е сработил коректно! Имай го предвид!Може да зареждаш повече - като свършиш газта, внимателно отваряш бутилката, изкормваш поплавъка и готово - за 34 литра бутилка вероятно ще ти хваща над 30 - 31-32литра, но имай предвид че е опасно, особено лятото в жегите - да не стане БУММММ!!!!Макар че на Типото бях изкормил клапана и 30литрова бутилка хващаше 28, ама не за да хващам повече а защото всеки път хващаше различно - от 10 до 25 литра, което естествено ме побъркваше, а и поплавъка беше с по-дълго рамо и дрънкаше по бутилката, което пък окончателно ме караше да откачам!Както се казва - не правете това в къщи!Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Колега,никакво махане на поплавъци тем подобни неща!Бутилката ще ти събира около 27 литра.Колегата Явор е объркал малко сметките.Винаги в началото е така.Обясняват го с въздуха в бутилката.Просто не дозареждай,а пълниш до горе и краш,докато свърши и после пак догоре и пак до празно.След 5-6 зареждания ще се нормализира и ще зареждаш около 27 литра,което е съвсем прилично.Ако си искал да не зареждаш често се слага бутилка от 90 литра и забравяш кога си заредил,но винаги визиш 2 торби цимент. :D Свиркай и карай евтинко!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Ся докато карах ситроена преди време имах газова бутилка, която беше 30 литрова. Човекът, който ми я постави ми беше клиент, после ми направи отстъпка и т.н. това не е важно. Зареждах само на лукоил отначало и повече от 21 литра никога не са ми сипвали. Един път ми свърши газта на Ботевградско и заредих на Еко Кинитрон там. Събра 28 литра и малко и реших, че тия там са ме ударили в "грамажа" дет се вика. Обаждам се моя на човек и му разказвам и той се смее и ми обеснява така: "Виж сега. Повечето бензиностанции пестят от гориво в случая Лукоил имат малко повечко бутан за сметка на пропана, който иначе е с по голямо налягане и затова клапана затваря по-рано и не може да побере повече смес. Зареждай си само на ЕКО". И от тогава зареждах само на еко и ми събираше между 24 и 27 литра, различно !www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар