Въпроса ми е (предимно към qnisZ) ако някои има опит или каквото и да е мнение за ТАП AEB 471, как мога да проверя че работи ОК. Имам го на моята кола, само че преди известно време открих че не е свързан (той се връзва на МАП сензора и модифицира сигнала му, дори пише че е спезиялно за моя мотор - ЕКУ). Мисълта ми е, че или никога не е бил свързан (примерно поради някакви проблеми) или преди 2-3 години при едни интервенции майсторите да са пропуснали да си го свържат като са сглобявали. Та не смея просто ей така да го вкюча и да видя какво ще стане, все пак от МАПа зависи каква центровка ще бутне ЕКУто. Ето малко снимки.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТАП AEB471
Collapse
X
-
deadairplane
-
Схема
Ако има желаещи мога да пусна схемата на устройството.Казано е 2 изречения функцията му е следната:1. Темп Вх Въздух - добавя 3.9к последоватено на датчика (отчита по-ниска температура - т.е. отчита около 25 градуса по-ниска темп)2. Променя напр. от МАП Всичко това влияе на времената на отваряне на инжекторите и ъгъла на изпреварване (центровката). В нашия случай времената на инжекторите не ни интересуват.Графики:ex. Fiat Marea 1.6 16 - 1999
Mazda 6 2.0 Petrol GY 2006
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар