Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Газифицирахме HGT-то

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

е добре де..., така като гледам централния електрод е изяден.. може би и страничния дето се е отчупил също е бил изяден.Това не се ли получава при някви проблеми с ?сместа, изпреварването /тайминга, неподходяща - не по спецификация свещ.......? и такива разниМоже би не е свеща е ПЪРВОИЗТОЧНИКА на проблема?

Коментар

Коментар

Maй липсват 2 парчета?
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

deadairplane написа:
          Като гледам свещта не е изядена а направо си липсва парче, което от своя страна е източник на голям проблем. (Къде ли е парчето?)
          @deadairplaneда, липсва на страничния. прочети по-внимателно поста ми виж и централния

Коментар

Коментар

npace написа:
              Може би някъФ малшанс?Заради тва влизам в бокса за неопределено време......
              да, като прочетох това, реших че колегата е наясно с проблема за парчето в цилиндъра !въпроса беше да се намери причината за проблема , за да не се повтаря

Коментар

Коментар

Значи свещите съм ги сложил в четвъртък 17.04.2008 г. и даже ъпдейтвам гаража с всяко нещо което съм сложил по колата.В петък 18.04 сложих газовата и от тогава до сега са малко над 1000 км.Да са макс на 1200 км.От всичко личи че бобините са здрави , колата пали но работи зле , върви даже бях в Стара Загора като стана тая работа и от там се прибрах по магистралата и колата си вървеше , беше по мудна но си палеше както и сега си пали но работи кофти.Вариантите които обсъждахме са все лоши но имат оправяне.Мога да се размина с малко но като се знам какъв карък съм няма да е така.След като отворим мотора утре мога да щракна някоя снимка да се види кво е станало.В момента съм със старите свещи K20TNR DENSO понеже и другите 4 не са в много добро здраве:Поизгоряли са им тези г-образните работи (не знам как се наричат).Иначе тва си говорих с qnisZ че и за секунда не се е замисляла колата нито е гърмяла нито е прекъсвала и изведнъж ПЛЯС!Даже преди да тръгна за Стара Загора писах в друга тема и похвалих малко тези свещи и виждам че другите нямат прблеми с тях но явно аз попаднах на някви ментаци.Не съм за 2 нито 20 кинта че да направя компромис просто имах малшанс да попадна на менте!Стискайте ми палци да се размина леко!

Коментар

Е та фирмата от която ги купи са офицялни вносители за нашата страна.

Коментар

добре ще е да пуснеш снимки и на останалите 4 бр. от тези свещи.ЕДИТпиша че трябва да се намери причината за проблема защото при един монтьор на стената видях плакат/реклама на свещи където имаше снимано различни ’износвания/изяждания/зацапвания’на свещите ,като имаше пояснения всяко от тях от какво се получава.май имаше нещо подобно на износването на колегата прасчо/ /НО проблема е че всичко онова беше на немски и дори монтьора не знаеше кое какво значи - освен най-разпространените разбира се.иначе като се има предвид че никой не купува кола 150 к.с да ходи до магазина, а за да я пържи сечудя дали HGT-то не е претърпяло някъв ремап от който да се е изменило работата му със свещите ?и от там --> изяждане --> отчупване --> ..... бе лошо си е !!!това го казвам без претенции че съм разбирач, просто разсъждавам ’пишейки’

Коментар

Значи не съм я купил за да ходя до магазина с нея по 1 път в седмицата а за да ходя постоянно до магазина.Също така не я вадя само в неделя да ми видят колата.Взел съм я да я карам и от 10.01.2008 когато я купих беше на 98200 км. сега е на 102600 което е над 4000 км за 4 месеца има няма.При положение че имах до преди 2 седмици друга кола и карах другата мислиш ли че тая съм я държал покрита с бял чаршаф?Колека u_bo каквито и да са сФещите са на 1000 км. да кажеш че не съм си отворил капака на колата да видя!?Старите са DENSO както споменах и са на незнайно колко км. и нищо им няма.Съгласен съм че има проблем но проблема според мен не е в моя телевизор.Дано днес се окаже че е по леко....

Коментар

npace написа:
                          Значи не съм я купил за да ходя до магазина с нея по 1 път в седмицата а за да ходя постоянно до магазина.Също така не я вадя само в неделя да ми видят колата.Взел съм я да я карам и от 10.01.2008 когато я купих беше на 98200 км. сега е на 102600 което е над 4000 км за 4 месеца има няма.При положение че имах до преди 2 седмици друга кола и карах другата мислиш ли че тая съм я държал покрита с бял чаршаф?Колека u_bo каквито и да са сФещите са на 1000 км. да кажеш че не съм си отворил капака на колата да видя!?Старите са DENSO както споменах и са на незнайно колко км. и нищо им няма.Съгласен съм че има проблем но проблема според мен не е в моя телевизор.Дано днес се окаже че е по леко....
                          :D колега !! имах предвид че първия собственик на ХГТ-то не го е взел да ходи до магазина а да го пържи ... а тия 98200 км... ма ти майтапиш ли се кола на 12 години...тъй като имам роднини автотърговци (не автоджамбази) съм виждал БМВ на 260 000 , да се продава за 110 000 ...и други такива , но това е офтопик .колега просто се опитвам да помогна , а не да се заяждам.не знам защо реши че според мен вината е в твоя телевизор ? явно двусмислено съм се изразил.не виждам ти какво би могъл да направиш за 1000 км за да се получи този ефект.... освен ако си правил някакви модификации за които не си писал.пак ще те помоля да пуснеш снимки и на другите 4 бр. свещи.ЕДИТ:гледам пак зле съм се изразил - та идеята ми е че може би собственика преди теб е модифицирал нещо по ДВГ и от това да се променил режима на свещите. така се сещам - що не пуснеш и снимка на старите Денсо които си свалил при смяната?

Коментар

viva la google !вижте какво изнамерих:http://www.classictruckshop.com/club...park/plugs.htmа особенно това следващото - виж последното износване - напомня за твойто - пак те моля да пуснеш снимки !!!http://www.autozone.com/az/cds/en_us...rInfoPages.htm

Коментар

Коментар

deadairplane написа:
                                След което ми стана интерсно какъв е температурния обхват на тези свещи орт снимката (DR15YP Като последния символ не се чете) и се оказа че на сайта на Бриск не знаят да има модел който започва с тази номенклатура......
                                ако е така то проблема е ясен Yellow_Flash_Colorz_PDT_23

Коментар

Working...
                                X