Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1.4 гори много газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво 1.4 гори много газ

Колеги не можах да я центровам тая газова сумати комбинации праих с врътките и няма и няма не мога да смъкна под 12 литра на 100.е ся последно 24 литра минах 200 километра не ми се вижда нормално просто почвам да си мисля че тоя мотор по малко не може да гори ....дайте някви съвети
    Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Градско или извънградско?Че не разбрах...ако е градско си ок.
    N.Y. State of Mind

Коментар

колега сравнявай с мен-градско Варна 14/100 ,,,,,извънградско 8/100.За мен е нормален този разход като се има впредвид че Сливен не е Варна а и тук всички бензиностанции лъжат здраво/в 27 литрова бутилка пълнят по около 30-31 литра /
      ФИАТ БРАВО 1.4-ГОЛЕМИЯ МОТОР

Коментар

и при мене се е случвало градски така че не се нервиимам няколко аверчета в лукойл бачкати най различни танкости ми разпраятако идиш и стоиш там 2,3 часа на колонката нищо няма да платиш а ботилката ти е до горе...камерите там снимат обаче ти качва там мнооооо малкои си на кирия даваш на него 10 лв. пак зареждаш за 30
        Fiat Brava 1.6 16V 2001

Не на войната по пътищата !
        http://media.causes.com/ribbon/478500

Коментар

абе колеги не мисля че е много нормално щото имам приятел с алфа 155 136 коня и вика градско ми гори 9 с климатроника незнам лъже ли ме а пък аз със 75 коня и ми гори 12 баси.....пак от реглажа който съм си правил този е най оптималния щото пали лесно на газ и има добра динамика...иначе на друга настройка не пали лесно на газ и една мудна стои....
          Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

те такова животно нема-да не гори и да върви. .И аз все сравнявам със стария опел 1,3 ама той нямаше ни хидравлика ни климатик и ми гореше около 10 в града/59 кончета,,, някои май поумрели Така че не им се връзвай на тия самохвалци.
            ФИАТ БРАВО 1.4-ГОЛЕМИЯ МОТОР

Коментар

mitkosoft написа:
              абе колеги не мисля че е много нормално щото имам приятел с алфа 155 136 коня и вика градско ми гори 9 с климатроника незнам лъже ли ме а пък аз със 75 коня и ми гори 12 баси.....пак от реглажа който съм си правил този е най оптималния щото пали лесно на газ и има добра динамика...иначе на друга настройка не пали лесно на газ и една мудна стои....
              Лъже те не, ами за мезе те взима направо. 136 коня да дава 9 газ????
              N.Y. State of Mind

Коментар

Брава 1,4 12в на газ.РЕАЛЕН разход, не шарени пиленца и приказки от 1001нощ:Зима - градско с подгряване и буксуване - 16/100, извънградско - 9/100 с тежък крак - това без ламбдаконтрол. С ламбдаконтрол - по кило надолу.Лясто градско - 13-14/100 - каране все студена, извънградско - 9/100. С ламбдаконтрол - пак по кило надолу.В момента: 13/100 градско и 8/100 на дълго.Градското ми е много лошао - къси разстояния, студен двигател почти през цялото време и то зимата. Ако имам повече работа и въртя дълго из града - разхода пада.В София градското ми би било около 12/100 защото = да виси се в задръствания, ама има и булеварди на които караш на 5-та скорост - като на извънградско, и се получава наистина комбинирано. А в Хасково - повече от трета почти няма къде да се включи - затова и такъв разход.Навремето Унато на газ ми гореше 1,5 кила повече на градско в Хасково, отколкото в Пловдив където живеех като студент.Много е важен режима на каране, защото може да имаш кла 120 коня и да я караш на градско ама по големи булеварди на висока предавка и да гори по-малко от малка кола с малък мотор пълзяща по малки улички на ниски предавки на принципа пали-гаси...
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                  Брава 1,4 12в на газ.РЕАЛЕН разход, не шарени пиленца и приказки от 1001нощ:... Градското ми е много лошао - къси разстояния, студен двигател почти през цялото време и то зимата. Ако имам повече работа и въртя дълго из града - разхода пада....
                  BRC - зима: около 13- 13.5л./100км. на дълъг път - 9-9.5л./100км. лято: около 11 - 11.3л./100км. на дълъг път - 8-8.3л./100км.Тъй като поставих газовата в началото на януари, нямам реална представа за разход в истински летни дни...Нямам никакви екстри като контроли, емулатори и други такива.
                  Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

Коментар

Working...
                  X