Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

И аз се газифицирах :) -> съответно първи проблеми.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

u_bo написа:
    няма да е слово... щото той е омазал нещата с настройките я.мисла че повече проблеми нама да имаш къде ще пием касата
    Нека да видя че всичко е наред , после бирата е най-лесното и бездруго Плоив ми е на път
    Brava 1.6 ELX

Коментар

Мдаааа , има напредък към по-добро , макар и недостатъчен Колата отново започва да придърпва, макар и по-леко, когато се кара продължително време на равни обороти , като след 4000 оборота това изчезва или поне намалява толкова че не мога да го усетя. Заради това вчера съм карал със 140 на магистралата. Другата разлика е че когато започне да придърпва като се даде газ има мощност макар и не толкова колкото трябва.
      Brava 1.6 ELX

Коментар

ruNNer написа:
        Мдаааа , има напредък към по-добро , макар и недостатъчен Колата отново започва да придърпва, макар и по-леко, когато се кара продължително време на равни обороти , като след 4000 оборота това изчезва или поне намалява толкова че не мога да го усетя. Заради това вчера съм карал със 140 на магистралата. Другата разлика е че когато започне да придърпва като се даде газ има мощност макар и не толкова колкото трябва.
        може би пак е бедна сместа?две предложения от рубриката ’ do it ypurself = DIY"- закачи един СТРЕЛКОВИ (със стрелка) уред на ламбда сондата и виж как са показанията като е наред и как са като почне да придърпва ИЛИ- закачи една ВИЗА УНИСКАН и от нея гледай тези стойности на ламбдата и попоглеждай времената на инжекторите ...

Коментар

Засега смята да опитам още едно посещение при газаджиите , след това ще видим. Пък за момента тъкмо имам оправдание пред жената да карам със 140. Ако успея да намеря време и колегата ме приеме , може и до Септември да се разходя , дори и да е нещо гаранционно поне да го диагностицираме.
          Brava 1.6 ELX

Коментар

Изчаках малко повече време за да съм сигурен че проблема се е оправил , та да не давам невярно инфо. Така и не посетих още веднъж сервиза на газаджиите , тъй като по време на връщането от София трябваше да бързам до Пловдив и карах доста време със 170. Резултата беше че колата спря да придърпва. По целия път от Пловдив до Бургас се опитвах да усетя дори и съвсем слабо придърпване и не успях. След това имах още едно пътуване со София и обратно и пак всичко беше нормално. Имах и няколко по-къси курса в Бургаския район и отново всичко си беше нормално. Какво може да се е оправило от карането с по-висока скорост представа си нямам , а пък не ми се вярва много да е съвпадение. Мина доста време и искрено се надявам проблема да не се появи повече. :D
            Brava 1.6 ELX

Коментар

Лошо е, когато човек на едната надежда разчита :D. Доколкото разбирам, колата след всяко идване до София, започва да работи все по-добре. Явно свиква с въздуха от Кремиковци . Та мисълта ми е - ако не се донагласи самичка, да и направят реглаж за горивната смес в София, спрямо нашия въздух. Щото ние тук сме свикнали да виждаме това което дишаме :D.
              Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
              Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

Коментар

Ами сега на 8-ми пак пътувах до София и всичко си беше нормално ( поне щеше да бъде ако не бях заредил газ на ОМВ на изхода на Бургас). Може би все пак е било проблем с обеднена смес. Надявам се че в момента не е прекалено богата. Пробвах да се навра в ауспуха докато форсираха колата и не ми замириса на газ , така че предполагам че изгаря всичко. Така или иначе вече се препозиционирам отново в Бургас и ще се сложи край на дългите пътувания на мои разноски. Просто реших да опиша всичко докрай ако някой се сблъска с подобен проблем да ползва повече жокери.
                Brava 1.6 ELX

Коментар

според мен вече ти се е самообучила машинката.въпроса е при едно откачане на акумулатора за 40 -60 минути - кво ще стане ако трябва пак да се самообучава - гледам че при теб става бавно а може да е и улягане на мембраните на изпарителя - на моя ГИ ми изфилософстваха официалния сервиз че проблема бил от изпарителя - вервам им на 50% - що ? дълга истоория

Коментар

Working...
                  X