Здравейте тъй като си смених работата и местообитанието и вече съм в София , та се наложи да слагам газов инжекцион. Спрях се на Фобос и около седмица въртях градско без да има никакви проблеми и забележки в работата на колата. Разбира се наложи се да сменя термостата по съвет на газаджиите. След това обаче тръгнах на дълъг път и след около 30-35 км колата започна да придърпва при рязко подаване на газ , да губи мощност , нагорнищата ги качвах на 4-та че под 2500 оборота не иска да върви на която и да е предавка. На бензин тези ефекти ги нямаше. В София карах на бензин защото се не траеше иначе. На обратния път историята беше същата , като от време на време като че ли се пооправят нещата. На свободен ход двигателя си работи съвсем равномерно. След като се качих на магистралата от Карнобат за Бургас и спрях да извърша някои неотложни нужди колата си тръгна нормално на газ и така до Бургас. Същото се повтори и при следващото отиване до София , като почна да придърпва и да губи мощност пак след горе-долу същото разстояние. Едното обяснение според мен е тъй като колата е с бургаски номер и газовото не иска да върви с друго освен с обогатения от Лукойл бургаски въздух , обаче това май е малко вероятно.Според газаджиите проблема вероятно е в свещите , които не са сменяни откакто е купена колата. Така или иначе те бяха следващото нещо което ще сменям , но ще съм доста по-спокоен ако някой ми потвърди че тези проблеми може да са от свещите
![Smile](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_smile.gif)
Коментар