Здравейте тъй като си смених работата и местообитанието и вече съм в София , та се наложи да слагам газов инжекцион. Спрях се на Фобос и около седмица въртях градско без да има никакви проблеми и забележки в работата на колата. Разбира се наложи се да сменя термостата по съвет на газаджиите. След това обаче тръгнах на дълъг път и след около 30-35 км колата започна да придърпва при рязко подаване на газ , да губи мощност , нагорнищата ги качвах на 4-та че под 2500 оборота не иска да върви на която и да е предавка. На бензин тези ефекти ги нямаше. В София карах на бензин защото се не траеше иначе. На обратния път историята беше същата , като от време на време като че ли се пооправят нещата. На свободен ход двигателя си работи съвсем равномерно. След като се качих на магистралата от Карнобат за Бургас и спрях да извърша някои неотложни нужди колата си тръгна нормално на газ и така до Бургас. Същото се повтори и при следващото отиване до София , като почна да придърпва и да губи мощност пак след горе-долу същото разстояние. Едното обяснение според мен е тъй като колата е с бургаски номер и газовото не иска да върви с друго освен с обогатения от Лукойл бургаски въздух , обаче това май е малко вероятно.Според газаджиите проблема вероятно е в свещите , които не са сменяни откакто е купена колата. Така или иначе те бяха следващото нещо което ще сменям , но ще съм доста по-спокоен ако някой ми потвърди че тези проблеми може да са от свещите
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
И аз се газифицирах :) -> съответно първи проблеми.
Collapse
X
-
100% не е само от свещите.По скоро не са си свършил работата по програмиране на Фобоса...Най-вероятно като караш дълго време на едни и същи обороти и натрупва някаква грешка.Възможно е да ти е поостаряла ламбда сондата и да ти прави мизерии.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
-
газаджиите те гъбаркат, това са глупости, дето като загреела колата правели проблеми свещите , за първи път чувам подобна глупостСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
А от Фобос ми бяха писали че в Бургас е един от най-опитните сред партньорите им Освен това изрично ги питах в началото ще има ли проблем ако ламбда сондата не работи и твърдо ми казаха че няма да има грижи.Като се замисля май това което е споменал Явор за трупането на грешка при дълго каране на едни и същи обороти най-съвпада с проблема защото съм карал доста големи разстояния градско и нямаше грижи.Следващият път явно ще трябва да съм по груб и настоятелен , колкото и да не ми се иска.Brava 1.6 ELX
Коментар
-
Ако се трупат грешки в ЕКУ-то на газовото няма ли да се видят при закачане към компютър ?Първият път като отидох и им обясних съвсем нормално в какво се състои проблема и че сега из града въобще го няма и започнаха подмятания от рода на: " И аз като отида при лекаря и мене спира да ме боли". Човека който настройва компютъра се качи форсира 1-2 пъти и каза че сигурно е било от свещите като не пожела да закачи компютъра да види какво има в него.Защо са така устроени повечето сервизи че като отидеш и учтиво си обясниш проблема никой не ти обръща внимание и трябва да повишаваш тон и да се караш ???А сервиза си го избрах тъй като няколко познати си бяха слагали инжекциони там и нямаха никакви проблеми.Brava 1.6 ELX
Коментар
-
u_bo
колега прочети последните три поста от тазиhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...752&highlight=тема.нещо подобно е при тебЗалагам каса шуменско .и да пишеш за развитието
Коментар
-
Друг проблем може да са инжекторите. При мен на СЕАТ-а при първия неуспешен монтаж на АГУ(руски ГИГ), не ми затваряха бензиновите инжектори и се държеше по същия начин на газ. След почистване се оправи. Но като цяло ламбдата е много важна при газовите инжекциониHonda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000