Здравейте колеги,Появи се голям проблем и имам нужда от помощ. Колата ми е Мареа 97г. 1.6 16v с газово Ланди Ренцо . Колата пали на бензин и след това на ~2000 оборота превключва на газ. От няколко месеца имам проблем с колата, но все пак вървеше, Днес обаче като я запалих не искаше да работи добре на бензин и след това изгасна , опитах отново и а сега въбще не иска да запали. Направих няколко опита още и пак нищо. Запалих я направо на газ (преди време ми показаха как се лъже системата, но не вярвах че ще ми се наложи) и двигателя заработи нормално без да прекъсва или тресе. Превключих на бензин и започнаха да форсирам, двигателя работи но щом отпусна педала гасне. Има бензин ако някой ще ме пита това Вчера съм сложил 10 литра а и преди това имаше. явно проблема е друг но си нямам идея какъв. От понеделник тръгвам по сервизи но като си помисля че пак ще започнат еди опашати лъжи ми се иска и аз да имам някаква идея. бях чел за подобен проблем във форума но не мога да го намеря, така че ако някой има идея нека сподели Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не работи на бензин
Collapse
X
-
И да тръгнеш по сервизи само пари ще трошиш.Ако газовата ти уредба е изпълнена по схемата за двигател с карбуратор или моно от ясно по ясно става ,че компа е натрупал грешки и работата на бензин става невъзможна.След изчистване на въпросните грешки всичко ще се оправи до следващото натрупване.Първо напиши с обикновенна газова ли си или с газов инжекцион.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
чакайне тръгвай по сервизинали на газ вървиоткачи акумулатора за часпосле запали на бензин и я остави да работи на празен ход без да форсираш 10 минутиако проблемът изчезне - имало е грешка/иако пак се появи същия проблем отиди при газаджията да сложи емулатори на дюзите и сондатаако не се появи, явно си имаш емулатори и грешката е била инцидентна
Коментар
-
Tornado написа:И да тръгнеш по сервизи само пари ще трошиш.Ако газовата ти уредба е изпълнена по схемата за двигател с карбуратор или моно от ясно по ясно става ,че компа е натрупал грешки и работата на бензин става невъзможна.След изчистване на въпросните грешки всичко ще се оправи до следващото натрупване.Първо напиши с обикновенна газова ли си или с газов инжекцион.F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX
Коментар
-
Sev написа:щом е така, значи си има емулаториима вариант де ни са карал достатъчно на бензин и инжекторите да са запушени...а за стъпковия моторнай-добре е да възстановиш работата на уредбатапо-икономична и по-пъргава ще е колатаF/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX
Коментар
-
bbw написа:Sev написа:щом е така, значи си има емулаториима вариант де ни са карал достатъчно на бензин и инжекторите да са запушени...а за стъпковия моторнай-добре е да възстановиш работата на уредбатапо-икономична и по-пъргава ще е колатаBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар