Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Браво 1.8 на газ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Браво 1.8 на газ?

Здравейте!Отскоро имам едно Браво и много ме кефи. Чудя се дали да си сложа газова уредба. Обемът е 1,8, пълна инжекцийка, годината 97, кончетата 113, разхода на бензин е 12 градско, на газ си го представям 13. Моля , ако някой има опит да ми каже струва ли си да сложа АГУ.Благодаря!
    Кърти, чисти, извозва, а понякога прави пастет.

Струва си :D Има само един проблем и той е,че по-бързо се износват гумите.Сигурно много ще скочат срещу това мое писане,но понеже ти е евтинко и караш много без да се замисляш,което води до по-бързо износване на гумите поради повече навъртяни километри.
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

сега ще те подкарат че тази кола не е за да се кара на газ и подобни... :D ако караш достатъчно и ще "избиеш" инвестицията - слагайсамо внимавай кой и как я слага, за да не резправяш после тук и там че ФИАТ били трошляци :D
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Слагай заслужава си. Мойта Брава е 1,6 и разхода на бензин беше като на теб - 12. Сложих обикновенна газова БРЦ и разхода стана 13 и малко (още не съм ходил на финни настройки ) Ако на твоя мотор не става обикновенна и ти искат 1800лв за газова инжекция тогава вече зависи колко караш
        Brava 103HP
        ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

miro2177 написа:
          Слагай заслужава си. Мойта Брава е 1,6 и разхода на бензин беше като на теб - 12. Сложих обикновенна газова БРЦ и разхода стана 13 и малко (още не съм ходил на финни настройки ) Ако на твоя мотор не става обикновенна и ти искат 1800лв за газова инжекция тогава вече зависи колко караш
          Много благодаря за менията. Около 700 лева искат за АГУ-то, но още не съм ходил на газаджия. Ще гледам да е читав. Иначе си въртя километри и съм доволен от фиата. Не знам какво означава (все още) трошлив, но според мен всички коли се трошат. Само дето някой са по-скъпи и частите им също

Коментар

yonkok написа:
            miro2177 написа:
            Много благодаря за менията. Около 700 лева искат за АГУ-то, но още не съм ходил на газаджия. Ще гледам да е читав. Иначе си въртя километри и съм доволен от фиата. Не знам какво означава (все още) трошлив, но според мен всички коли се трошат. Само дето някой са по-скъпи и частите им също
            Ами щом са 700 е добре, и като гледам си от София така че ще я избиеш бързо :D Наистина трябва да гелдаш да е стабилага майстора че после само проблеми. Успех!
            Brava 103HP
            ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

на мен за тоя двигател ми казаха че не може обикновенна газова, а само газов инжекцион

Коментар

mvmrik написа:
                на мен за тоя двигател ми казаха че не може обикновенна газова, а само газов инжекцион
                Ами да, само че той не бл толкова скъп (1800лв), а около 700 лв?

Коментар

700 не, но 1000-1200 да
                  2015 Renault Megane Expression GT
                  2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                  Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

yonkok написа:
                    mvmrik написа:
                    Ами да, само че той не бл толкова скъп (1800лв), а около 700 лв?
                    700 може да е без монтажа

Коментар

mvmrik написа:
                      е защо не може обикновенна и аз сега се навивам да слагам газ, ама нещо трудно ще ми се откъснат 1200 за инж.
                      --Старата ръжда любов не хваща!--
                      156 sportwagon 1,9 jtd 115
                      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Може, може - както може на 1.6 така може и на 1.8...
                        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Аз преди месец бях пред тази дилема за Мареа-та, същия мотор. Навсякъде ми казаха, че може и обикновена газова за около 600 кинта, но накрая си сложих инжекцион за 1 200. Вярно, че е двойно, но се надявам инвестицията да си заслужава, а и сметнах, че се избива за по-малко от 10 000 км., което за мен са си максимум 5 месеца, така че направи си сметката на пробега и намери читави майстори.
                          Shit happens, sometimes...
                          Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
                          Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

Газов инжекцион е задължителен само ако колекторните траби са пластмасови.Иначе обикновена газова става на инжекцион перфектно .Няма нужда от хиляди левове.

Браво 1,6 16V

Коментар

vladi_stoev написа:
                              Газов инжекцион е задължителен само ако колекторните траби са пластмасови.Иначе обикновена газова става на инжекцион перфектно .Няма нужда от хиляди левове.
                              също така и регенерат гуми стават на бравото без проблем, няма нужда от много пари за нови , па и маркови,и ефтинджос масълце става , няма нужда от реномирани марки,и като сипваш бензинец от бензиностанция дето бензина тече по градински маркуч (факт -щот е по-ефринко), няма кво да им плащаш на ОМВ или Лукойли въобще всяко свястно нещо си има ефтин аналог. За всеки влак си има пътници, ти си избери ефтиното с компромиси, или по-скъпо но без компромиси.п.с. сори ако ми звучи заядливо поста PEACE

Коментар

Working...
                              X