jorkos написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разход на газ
Collapse
X
-
Sev написа:на бензин да :D и то при 90при 130-140 няма как да станеAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:Аз обаче твърдо не го вярвам. 1,6 мотора едва ли гори по-малко от 6,5-7 на бензин по принцип, а с натискане - поне 7,5-8.Всичко останало са шарени пиленца...
Коментар
-
Дай да карам аз да видиш 7/100 и нагоре и то без да карам като бесен, а по нормалния си начин. Иначе мога и до 12/100 да ти я докарам на дълго ако си дам зор .Не карам бързо - само поддържам постоянно около 120, без резки спирачки, с отпускане отдалече на газта като наближавам кола и изпреварване с голяма разлика в скоростите - т.е. не напъвам на ниски предавки, а карам с преценка основно на високи. С годините на много служебни пътувания с какви ли не коли съм доказал за себе си че това е оптималния стил като съотношение време/безопастност/лекота.Не знам как ги правите тези ниски разходи, ама сигурно ако ме вози някой от вас ще ми е бавно...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
-
Бравос!Как мечтая за такива цифри да знаеш - ама няма. Единствено Уното ми даваше 6,5/100 на дълго и около 10/100 градско и то на газ, ама беше 1100кубика/50 коня карбурато и не вдигаше повече от 120 с много напъване, та се налагаше да карам с 80-90. Даже при едно ходене на морето с много движение и часкове пълзяне с 60-70 ми беше дало 5,7/100 газ Явно аз съм лошия, защото и лабда контрол сложих и пак си хапвам ( виж темата ми в съседство)Иначеа като гледам насред лято си почти на 10/100 на чисто градско, което на газ автоматично означава 12-13/100. Според мен завишението на разхода на газ е поне около 20%, даже повече. Типото ми даваше лятно време на градско около 9,5 бензин и 12-13 газ и нагоре...Колегите с колите горящи 10/100 градско на газ да се поспрат малко ей!Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
-
То градското е много относително, а и разхода зависи и от много други неща /сезон - зима, лято; размер на гуми и джанти, изправност на колата - кабели, свещи, термостат и т. н./, но аз съм склонен да вярвам, че разход от 8л/100км на газ извънградско е напълно постижим при определени условия на каране /при мен съм стигал минимум до 8,12л/100км миналото лято по маршрут София-Шумен-Варна-Шумен/. А градско повече от 11.81л/100км миналата зима не ми е давала /при това с неизправен термостат - напълно отворен/. За справка - синия правоъгълник долу.
Коментар
-
Ами моят разход последно - събота сутринта заредих на ОМВ, където ни беше срещата. До Търново, Дебелец де, аз там нощувах, на 5 км от Търново, до Арбанаси, после пак Дебелец и отново Търново - не знам колко км са, но да речем около 240-250 ( ако някой от софийската група е засичал нека да каже ). Бутилката събра 22 литра и малко. Да речем 23. Това прави около 9,2/100 разход. Не е малко, но пък и аз не карам икономично.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Re: разход на газ в софия 14-15.5 нормално ли е
mitko7523 написа:разход на газ в софия 14-15.5 нормално ли е колата ми е брава 1.6 16 под този разход не сам падал имате ли идея дали е нормално,каране нормално без климатик даржа да отбележа че сам с лада контролтипо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар