Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Заглъхване при подаване на пълна газ при ниски обороти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Заглъхване при подаване на пълна газ при ниски обороти

Та значи фиата 1.6 16 двувалка пълна инжекция с нова газова обиконовена БРЦ на около 2000км. При ниски обороти или от място, (примерно при "изстрелване от някое кръстовище"), като се даде рязко газ до ламарината направо спира да върви едва едва се привлачва, ако отнема газта си се "отпушва" и продължава да върви, или ако преди това изфорсирам и тръгна на полусъединител с много газ. На какво се дължи? Казаха ми за регулиране на ниските обороти или нещо подобно, гледах по изпарителя има една витка, ама нея както и да я въртя промяна няма, само дето се разсмърдя на газ като я поразвих повечко. На бензин проблема е никакъв. Досега не ми е "гърмяла" газовата. Помагайте - ако някой е имал подобен проблем и го е разрешил, че вече се притеснявам да не ме отнесат някъде.
    Bravo 1.6 16V 103

ами сместа ти е малко бедна и недостига газ при рязко натискане,ако развиеш 1/4-1/2 об от троника ще тръгне по-добредано съм помогнал
    типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
    хюндай акцент 1.5 CNG
    киа каренс +метан

Коментар

Аз пък имах същият проблем и като ходих на газаджия той ми каза, че сместа ми била много богата. Може и да не е така , не разбирам, но след посещението при него, все едно карам друга кола.
      Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
      Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
      Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
      BMW X3 3.0D Aut

Коментар

Re: заглъхване при подаване на пълна газ при ниски обороти

koleca написа:
        Та значи фиата 1.6 16 двувалка пълна инжекция с нова газова обиконовена БРЦ на около 2000км. При ниски обороти или от място, (примерно при "изстрелване от някое кръстовище"), като се даде рязко газ до ламарината направо спира да върви едва едва се привлачва, ако отнема газта си се "отпушва" и продължава да върви, или ако преди това изфорсирам и тръгна на полусъединител с много газ. На какво се дължи? Казаха ми за регулиране на ниските обороти или нещо подобно, гледах по изпарителя има една витка, ама нея както и да я въртя промяна няма, само дето се разсмърдя на газ като я поразвих повечко. На бензин проблема е никакъв. Досега не ми е "гърмяла" газовата. Помагайте - ако някой е имал подобен проблем и го е разрешил, че вече се притеснявам да не ме отнесат някъде.
        развижа6 троиника малко и пробва6 и така докато ти хареса но имаи преджид 4е по4ва да гори пове4е при мен газаджията я направи да варви много на 5та изпреварва6 все едно си на 3 бе6еразвил до края крана и ми даде разход 40л за 260км изванградско така 4е не прекаляваиКолега,използването на цифри вместо букви е нарушение на правилата на форума.Призовавам те,да поправиш текста,като подмениш цифрите със съответните им букви.Модераторски екип на fiat-bg.org.
        fiat bravo 16_16v 103hp

Коментар

При такъв разход май е по-добре да си караш на бензин.

Коментар

riiid написа:
            бензина е 2 лева а газта 1 сам си отговори дали има смисал да си на газ братми кара марея 1.6 и му дава разход 11 в града сметни колко за бенц трябва да дадещ

Коментар

Re: заглъхване при подаване на пълна газ при ниски обороти

koleca написа:
              Та значи фиата 1.6 16 двувалка пълна инжекция с нова газова обиконовена БРЦ на около 2000км. При ниски обороти или от място, (примерно при "изстрелване от някое кръстовище"), като се даде рязко газ до ламарината направо спира да върви едва едва се привлачва, ако отнема газта си се "отпушва"...
              Има една моторетка между изпарителя и входящия колектор- намира се по средата и в нея влизат букса с кабели- то регулира сместа- свали го и виж- ако не се е завъртяло да затвори докрай- сменяй го- то заяжда.
              Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

levski_bs написа:
                riiid написа:
                бензина е 2 лева а газта 1 сам си отговори дали има смисал да си на газ братми кара марея 1.6 и му дава разход 11 в града сметни колко за бенц трябва да дадещ
                А ти сметни при изминати 260 км. с 40 л. газ извънградско каква икономия се прави!!!

Коментар

Working...
                X