Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с метанова уредба

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с метанова уредба

Значи проблема е следния, преди месец ми сложиха метан на Фиатчето ...Типо 1.6 i.e. моноинжекция, обаче проблемите не закъсняха ...гърмежи, подскачания, драстично падане на мощността, гаснене промяна на оборотите постоянно.След няколко пъти ходене в сервиза и всеки път "майстора" върти болтчето и се мъчи да ме убеди че "тя така трябва да е" ...както и да е един друг майстор ми каза, че трябва да се сложи Тайминг адванс процесор, свързах се с един пич който е представител на фирма производител на такива изделия. Той ми каза ,че като за моята кола нямали такива и ми каза че било по добре да си сложа Ламбда контрол ..и аз съсвсем се обърках вече и не знам какво всъщност ми трябва за да върви колата ..та моля ако на някой му е минало през главата нещо подобно да даде съвет.
    Fiat Stilo 1.8 16V, 133 к.с.

не ми е минало през главата, ама мога да ти кажа кое за какво еtap-a ти променя ъгъла на запалване (така че да е по-подходящ за метана), на бензин не го пипаламбда контрола, се грижи сместта (метан въздух) да е такава каквато трябвас тези двете разликата между бензин/метан става доста по-малкаа да страничния ефект е и че разхода на метан пада
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=101168

Коментар

Задължително си слагаш и двете - ТАП и ламбда контрол.
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Благодаря ви за инфото. А да ми препоръчате марка някаква подходяща за Фиата?
        Fiat Stilo 1.8 16V, 133 к.с.

Коментар

Подходящата марка всъщност е човек от форуам и се казва QnisZ.Напиши му лично съобщение.Ще ти даде точен съвет,ще ти предложи и цени на нови и може би втора употреба(ако има налични)Успех!
          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

ТАП-а ми е марка АЕВ, а ламбда-контрола Landi-Renzo.
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
            X