Здравейте Колеги,От доста време се чудя дали да сложа газова на мойта Брава!?!?!?!?Чувал съм много от колеги ,че имат проблеми и дали си струва при съотношението на цената на бензина и газта.Колко горе долу излиза една добра газова уредба ,която да не ми създава ядове в последствие?Ще съм ви много благодарен за мненията.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ГАЗОВА 1,4 12 V ИЗБОР
Collapse
X
-
Re: ГАЗОВА 1,4 12 V ИЗБОР
lzisov написа:Здравейте Колеги,.....и дали си струва при съотношението на цената на бензина и газта..типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
-
Освен газовата уредбва задължително:1. Ламда симулатор (емулатор)2. Емулатор на дюзатаТези двете са за да не трупа грешки и да няма после псуване на всички фиат-и3. Ламбда контрол система - не само пести гориво и прави колата пъргава, но и пестиш от това че няма дужда да ходиш периодично по майстори за ’реглажи’4. ТАП - аванс процесор за да ти пуска искра по-ранко и да ти е пушка колата.Без точка 3 и 4 може спокойно, но особено 3 е много желателна, повярвай ми - с този мотор и на газ съм вече 2 год.Общо даваш около 150-200лв повече, но те се избиват от общата икономия.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
bicho1976 написа:Абе хора,защо си трошитеколите с тази газ.Ати колега,колко харчи твойта Брава на бензин че ще слагаш газ?Аз имам същичт мотор извън градскоми гори 6,5 за каквомие газ!!!!типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
-
bicho1976 написа:Абе хора,защо си трошитеколите с тази газ.Ати колега,колко харчи твойта Брава на бензин че ще слагаш газ?Аз имам същичт мотор извън градскоми гори 6,5 за каквомие газ!!!!
Коментар
-
bicho1976 написа:Абе хора,защо си трошитеколите с тази газ.Ати колега,колко харчи твойта Брава на бензин че ще слагаш газ?Аз имам същичт мотор извън градскоми гори 6,5 за каквомие газ!!!! Защото извън града горя 6,5 газ, а в града 10,5-11л газ, при цената на двете горива просто няма място за спорове.BRAVA 1,4 12V
Nissan Navara
Коментар
-
За цената на двата вида горивоняма спорове,но и за вредата от тях също ,надявамсе щесе съгласиш с мен колега.Незнамот кога карашна газ,но аз от 8 години карам пежо 405 с газова уредба,и сега с фиата няма да на правя тази грешка.Стартер колко пъти си поправял,а закондеза в маслото каквоще кажеш,всяка година гърне кърпиш сигурно пак от конденза и,за каква икономия говорим .отделноче на всеки баир или изпреварване сигурно на бензинец превключваш.Но всекиси избира как да сикара и на какво колата.Фиат Брава 1.4 12V 1998г
Коментар
-
Yavor написа:Освен газовата уредбва задължително:1. Ламда симулатор (емулатор)2. Емулатор на дюзатаТези двете са за да не трупа грешки и да няма после псуване на всички фиат-и3. Ламбда контрол система - не само пести гориво и прави колата пъргава, но и пестиш от това че няма дужда да ходиш периодично по майстори за ’реглажи’4. ТАП - аванс процесор за да ти пуска искра по-ранко и да ти е пушка колата.Без точка 3 и 4 може спокойно, но особено 3 е много желателна, повярвай ми - с този мотор и на газ съм вече 2 год.Общо даваш около 150-200лв повече, но те се избиват от общата икономия.
Коментар
-
На ми влиза в работата да се намесвам в чужди спорове ,ама колегата дето е карал пежото и само е страдал с него,затова че е било на газ,що обвинява газта не ми става ясно.Всичко което дава за пример е плод на неизправности,с които той лично не се е справил и най вероятно не е попаднал и на хора които да му свършат работа. Да строшиш и то няколко пъти стартер от въртене и колата не ще да запали за какво говорим. Конденза по капачката на масло наливната гърловина не е от газта.Затова се подписвам и с двете си ръце. За пример моето масло е вече на 10000 км. ела и вдигни щеката,отвори и капачката,ако искаш можеш да снимаш и после да пуснеш снимките.На баир не минавам на бензин и няма за какво да го правя.Още ме боли че ме засякоха с превишена скорост и сага ме чака 100лв. акт. Това всичко се дължи на кола която трудно се удържа па макар и на газ. Все пак е ФИАТ. Нищо лично,всеки има право на мнение и се надявам да не съм засегнал някой.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар