Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ГАЗОВА 1,4 12 V ИЗБОР

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ГАЗОВА 1,4 12 V ИЗБОР

Здравейте Колеги,От доста време се чудя дали да сложа газова на мойта Брава!?!?!?!?Чувал съм много от колеги ,че имат проблеми и дали си струва при съотношението на цената на бензина и газта.Колко горе долу излиза една добра газова уредба ,която да не ми създава ядове в последствие?Ще съм ви много благодарен за мненията.

никакъв проблем няма с газ на този моторобикновена газаво става идеалномисля че около 500 лева ще стигнат
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Re: ГАЗОВА 1,4 12 V ИЗБОР

lzisov написа:
      Здравейте Колеги,.....и дали си струва при съотношението на цената на бензина и газта..
      какво му е на съотношението 2.10 срещу 1.09,при такава ситуация обикновенно при газаджийте става с записване...да му мислят колегите с дизели и не могат да намерят нафта на черно,па и тая на бензиностанцийта дига цената на тази на тази дет е на черно.....п.п дали ще падне това лято под лев?
      типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
      хюндай акцент 1.5 CNG
      киа каренс +метан

Коментар

Над две години (изминал съм 35000км) карам на газ и не съм имал проблеми с колата от това че е на газ, но си намери добър майстор за поставянето, за да не се оплакваш после от разхода или колата. Успех!
        BRAVA 1,4 12V
        Nissan Navara

Коментар

Освен газовата уредбва задължително:1. Ламда симулатор (емулатор)2. Емулатор на дюзатаТези двете са за да не трупа грешки и да няма после псуване на всички фиат-и3. Ламбда контрол система - не само пести гориво и прави колата пъргава, но и пестиш от това че няма дужда да ходиш периодично по майстори за ’реглажи’4. ТАП - аванс процесор за да ти пуска искра по-ранко и да ти е пушка колата.Без точка 3 и 4 може спокойно, но особено 3 е много желателна, повярвай ми - с този мотор и на газ съм вече 2 год.Общо даваш около 150-200лв повече, но те се избиват от общата икономия.
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Абе хора,защо си трошитеколите с тази газ.Ати колега,колко харчи твойта Брава на бензин че ще слагаш газ?Аз имам същичт мотор извън градскоми гори 6,5 за каквомие газ!!!!
            Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

Е за кво да спонсорираме арабите
              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

bicho1976 написа:
                Абе хора,защо си трошитеколите с тази газ.Ати колега,колко харчи твойта Брава на бензин че ще слагаш газ?Аз имам същичт мотор извън градскоми гори 6,5 за каквомие газ!!!!
                Тъй ,тъй аз се чудя за какво газта пада,то явно народа кара на бензин или метан :D
                типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
                хюндай акцент 1.5 CNG
                киа каренс +метан

Коментар

bicho1976 написа:
                  Ами да ти кажа за разхода-извън градско 7,5-8 а градско-не мога да и хвана спатиите!!! Ама е много!Проверил съм всичко и пак гори много.Е как да не сложа газова-то просто не се идържа

Коментар

Току що гледах по Нова, че ще вдигат цената на газта. Но те ще дигнат и на бензина и дизела. Цената от 2.30 за литър нафта е доста неприятна.
                    Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

bicho1976 написа:Абе хора,защо си трошитеколите с тази газ.Ати колега,колко харчи твойта Брава на бензин че ще слагаш газ?Аз имам същичт мотор извън градскоми гори 6,5 за каквомие газ!!!! Защото извън града горя 6,5 газ, а в града 10,5-11л газ, при цената на двете горива просто няма място за спорове.
                      BRAVA 1,4 12V
                      Nissan Navara

Коментар

За цената на двата вида горивоняма спорове,но и за вредата от тях също ,надявамсе щесе съгласиш с мен колега.Незнамот кога карашна газ,но аз от 8 години карам пежо 405 с газова уредба,и сега с фиата няма да на правя тази грешка.Стартер колко пъти си поправял,а закондеза в маслото каквоще кажеш,всяка година гърне кърпиш сигурно пак от конденза и,за каква икономия говорим .отделноче на всеки баир или изпреварване сигурно на бензинец превключваш.Но всекиси избира как да сикара и на какво колата.
                        Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

Yavor написа:
                          Освен газовата уредбва задължително:1. Ламда симулатор (емулатор)2. Емулатор на дюзатаТези двете са за да не трупа грешки и да няма после псуване на всички фиат-и3. Ламбда контрол система - не само пести гориво и прави колата пъргава, но и пестиш от това че няма дужда да ходиш периодично по майстори за ’реглажи’4. ТАП - аванс процесор за да ти пуска искра по-ранко и да ти е пушка колата.Без точка 3 и 4 може спокойно, но особено 3 е много желателна, повярвай ми - с този мотор и на газ съм вече 2 год.Общо даваш около 150-200лв повече, но те се избиват от общата икономия.
                          Благодарско Яворе за изчерпателното инфо!Ще слагам пък каквото ще да става!Стази цена на бензина вече не се издържа-през 2-3 дни по 20лв.Истината е че и градско се навиват доста километри.

Коментар

На ми влиза в работата да се намесвам в чужди спорове ,ама колегата дето е карал пежото и само е страдал с него,затова че е било на газ,що обвинява газта не ми става ясно.Всичко което дава за пример е плод на неизправности,с които той лично не се е справил и най вероятно не е попаднал и на хора които да му свършат работа. Да строшиш и то няколко пъти стартер от въртене и колата не ще да запали за какво говорим. Конденза по капачката на масло наливната гърловина не е от газта.Затова се подписвам и с двете си ръце. За пример моето масло е вече на 10000 км. ела и вдигни щеката,отвори и капачката,ако искаш можеш да снимаш и после да пуснеш снимките.На баир не минавам на бензин и няма за какво да го правя.Още ме боли че ме засякоха с превишена скорост и сага ме чака 100лв. акт. Това всичко се дължи на кола която трудно се удържа па макар и на газ. Все пак е ФИАТ. Нищо лично,всеки има право на мнение и се надявам да не съм засегнал някой.

Коментар

Превешена скорост?! Че коя кола не вдига 100?????
                              Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

Working...
                              X