Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стикер "ГАЗ" на задното стъкло.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Стикер "ГАЗ" на задното стъкло.

На Лукойл във Враца ми отказаха да ми заредят газ, защото нямам триъгълен стикер с надпис ГАЗ на жълт фон. Видях го на една друга кола, която чакаше след мен и момчето ми обясни, че го издавали сервизите за газови уредби и не зарежда на автомобили без стикер, защото от някаква инспекция го заплашили с глоба 100 лева, ако зареди на такива като мене.Въпроса ми е:Трябва ли да ходя на сервиз за диагностика на газовата, при положение, че е дошла от Италия и уредбата е монтирана там, имам и документ за газовата, но не и лепенка от БГ газаджия!. Италианците не са правили проблеми там, но в БГ майт рябва да лицензираме наново всичко.
    Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Абе да си гледат работата, аз карам на метан и никога няма да си сложа такава скапана лепенка!Ако си наканя да си направя зелена да, но тази жълто червена гадност ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_47
    ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
    // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

При мен нещата бяха като при теб kimi - 1:1 с АГУ-то. Внесена с него от Италия, имам документи за монтажа там...Миналата година срещу 25 лв си направих паспорт и ми лепнаха лепенка /стикер/ за 1 година на газовата бутилка в един сервиз за АГУ в София. Там ми лепнаха и "гадната" жълта лепенка "ГАЗ" на задното стъкло.
      BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
      Среден разход на газ

Коментар

Газовата трябва да има ГОДИШЕН технически преглед, който се подновява всяка година. При метан уредбите на 5 години се изпитват бутилките с 300 атмосфери. Със свински опашки в _моторния_ отсек (поне за метан уредбите е така, защото от там се зарежда) трябва да има ламинирано картонче с датата до която е валиден прегледа. Отделно лепенката на задния джам също е задължителна. На мен ми направиха проблем в КАТ като прехвърлях колата, че ми е изтекъл годишния технически преглед на газовата. Човека можеше да ме върне, но излезе пич. Само стикери продават и на "битака" по 1 левче.
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

А защо ще ми проверяват газовата всяка година?Не знам за такъв задължителен годишен преглед.Ако има текст в Правилника- ще ходя, но ако няма- НЕ!...

Коментар

Kimi_Raikonen написа:
            А защо ще ми проверяват газовата всяка година?Не знам за такъв задължителен годишен преглед.Ако има текст в Правилника- ще ходя, но ако няма- НЕ!...
            това че "Не знам за такъв задължителен годишен преглед"не значи че не е задължителен.ти май досега не си карал на газ ? задължителен е , не се притеснявай.Това е и за твоята безопасност !

Коментар

А аз да се похваля. Моита е с метан докарана от Италия и нямам нит паспорт нит стикер абе нищо.И вчера ме зарадваха че ако ме спрат от кат можели да ме спрът от движение що нямам паспорт Yellow_Flash_Colorz_PDT_38
              кола без турбо е като жена с малки цици, върши ти работа ама не ти праи кеф

Коментар

Аз като си сложих газовото на др ден отидох да ми направят паспорт даваш там некви стинки идва един чичага с малко уредче отива при изпарителя измерва гледа каза ок удариха ми печат и ми дадоха 2 стикера единия двойно залепящ за стъклото и още един за бутилката + паспорта. Мисля, че имаше некакви глоби от порядъка на 500 лева не съм сигурен колко пари беше
                Fiat punto 1,1
                Fiat bravo 1,6 16v
                Fiat bravo 2,0 20v
                Honda civic 1,5
                BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

rercho написа:
                  А аз да се похваля. Моита е с метан докарана от Италия и нямам нит паспорт нит стикер абе нищо.И вчера ме зарадваха че ако ме спрат от кат можели да ме спрът от движение що нямам паспорт Yellow_Flash_Colorz_PDT_38
                  Те наще не могат да държавата да управляват пък камо ли ЗДП. Има недомислици!!Добре, че баща ми е полковник защото той ще купува такава!
                  ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                  // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

u_bo написа:
                    това че "Не знам за такъв задължителен годишен преглед"не значи че не е задължителен.ти май досега не си карал на газ ? задължителен е , не се притеснявай.Това е и за твоята безопасност !
                    Мерси, Баце! :D Ще мина и за тая лепенка през някой газаджия.Дано да може да чете на италиански- такива са ми документите.

Коментар

газовата трябва да минава всяка година преглед и се лепи 1 стикер на бутилката. с прегледа на мен ми дадоха такова триъгълно стикерче - "газ" с "!" ... при ГТП могат да ти се заядат и да те върнат... също се прави паспорт на газовата, в който се попълва ежегодния преглед и всичко туй се записва в некъв регистър във фирмата дето го прави... февруари го правих туй цялото нЯщо и ми взеха 15 пари...п.п. ако те спре нЕкой катаджия и той мое ти направи проблем за това ако се сети... и пак ще ги дадеш тез пари...
                      Fiat Punto 1.1-Синята птица
                      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

В България всеки гледа да ти вземе парите и на прегледа нищо не правят, на газовата само проверяват дали има течове от бутилката и хайде 15 лв, мен минлата година ме пуснаха със старото пежо, а едното колело спирачката изобщо не ми е държала отзад, ама го разбрах чак в сервиз като реших да ги сменям, Модерирано Текстът на съобщението е променен заради нарушаване на правилата - използване на нецензурни изразиМодераторски екип на fiat-bg.org
                        --Старата ръжда любов не хваща!--
                        156 sportwagon 1,9 jtd 115
                        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Къде го продават тоя стикер ГАЗ- на ГТП или в някой газаджийски сервиз трябва да ходя да меришат около бутилката дали не изпуска?! :D :D :D

Коментар

Kimi_Raikonen написа:
                            Къде го продават тоя стикер ГАЗ- на ГТП или в някой газаджийски сервиз трябва да ходя да меришат около бутилката дали не изпуска?! :D :D :D
                            днеска минах и аз на ГТП на газовата (първи ми е за ФИАТ-а) та ми продадоха и стикер.Преглед газова = цена 8 лв.Стикер ГАЗ ! = цена 5 лв.някъде бях чел че по битаците го дават за 1 - 2 лв. ама дето ще харча гориво и време да обикалям и да търся .. и си го зех от газаджията за петарка.

Коментар

Лепенка дадоха ли ти за бутилката да се залепи или само проверка + стикерче за стъклото?И дали трябва в сервиз специално за газови или може и във всеки сервиз за ремонти или в пункт за ГТП- газовата ми е дошла така от Италия и имам само италиански лепенки?

Коментар

Working...
                              X