Колата е Браво 1.6 16V, с газова BRC обикновенна, т.е. не е газов инжекцион. Копчето за превключване е също BRC. На автоматично превключване ми е настроено да превключва на 2500 оборота от бензнин на газ. Направи ми впечатление, че като форсирам, за да превключи, самото превключване не става в момента, в който оборотите започват да падат, а в момента когато достигнат 2500 и продалжават да се вдигат оборотите. Когато форсирам на място няма проблем, но когато е в движение се получава много досадно придърпване на автомобила и много неприятно усещане. Въпросите са ми два:1.Нормално ли е на пълен инжекцион да превключва в момента на достигане на зададените обороти, т.е. при мен 2500 или е нормално да стане в момента, в който оборотите започват да падат надолу.2.Може ли някои да ми предостави схема за регулиране на изпарител BRC Tecno 100 kW., защото майстора регулира с някакав шестограм.Поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Превключва на газ НЕ при падане на оборотите
Collapse
X
-
Разбира се че на колата ти и няма нищо.Ключа който превключва от бензин на газ следи оборотите и когато те достигнат до зададени те стойности се сменя режима от бензин на газ.Ускорявайки мотора има инерциони сили които за момент достигат и по-високи обороти от зададените и за това си мислиш че смяната трябва да стане при спад на оборотите.Съвета ми е,преди да потеглиш от място да кажеш на колата с какво гориво да работи за да не ти придърпва като тръгнеш.
Коментар
-
да, но преди имах Форд и при него пак беще с автоматичен ключ и като форсирам преминаваше на газ едва когато спирам да подавам газ с педала и оборотите започват да падат, именно в момента, в който оборотите започнат да падат тогава преминава...Fiat Bravo 1.6, 16V, 103 к.с.,
182A4.000, 1998г.
Коментар
-
И при мен се превключват при ПАДАНЕ на обортите, ама аз съм го нагласил на 3000 за да мога сутрин да я покарвам на малки обороти на бензин някоя и друга минута.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
всъщност днес забелязах, че действително превключва при падане на оборотите, но въпреки всичко в движение, в момента в който на бензин достигна оборотите, на който трябва да превключи на газ и продалжавам да натискам педала, за да се увеличават оборотите на бензин, точно в този момент колата прекъсва и придърпва, след което вече е превключила на газ.какъв може да е проблема ?Fiat Bravo 1.6, 16V, 103 к.с.,
182A4.000, 1998г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар