qnisZ написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с газовата!!!-помагайте
Collapse
X
-
-
qnisZ написа:Причините може да са много. Кислорода не гарми той само подържа горенето а не гори. Бедна смес може да стане по много пречини от прекалено голям дефузьор до запушен клапан и ред други пречини. Гарменето от бедна смес е защото бедната смес изгаря по бавно и от там запалва готовата горивна смес в смукателните траби през отварящиясе смукателен клапан.
Коментар
-
Е , така де.Само дето остават още хиляда въпроса от сорта:1.Защо при карбураторите това явление почти не се среща?2.Защо АГУ 3-то поколение успява да избегне проблема ?3.АГУ с ламбда контрол успява ли на 100% да се пребори ? При горе изброените няма как според мен да им промениш скоростта на горене . Все известно е че проблем има само на АГУ(обикновени)поставени на автомобили пълна инжекция. Според мен става нещо в ГОЛЕМИЯ обем на смукателния колектор,разстоянието от дроселовата клапа до смукателния клапан.Не случайно монтират газовите дюзи ,или по-точно щуцерите им максимално близо до смукателния клапан. Колега qnisZ,чест и почитания към теб и дейността ти ,но били отдели малко от ценното си време да внесеш малко яснота по въпроса.Мисля че ще има безкрайно благодарни колеги от форума в това число слагам и себе си,и ти благодаря предварително от мое име и от името на колегите от форума които за пореден път ще научат нещо ново от теб.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар