Карам Мареа 1,6 16!!!!Колата е с газова,но не е газов инжекцион!!!Върви добре и на бенз и на газ,но при повече пържене ми прави проблеми-един от всмукателните въздуховоди е затапен /с капачка/и при повече газ явно връща и капачката излита-направо се цепи!!Някои има ли подобен проблем!!!Мога ли вместо капачка да сложа клапа,която пропуска въздуха от вътре,но държи този от вън!?!?Има ли опасност да прецакам нещо при връщане на газ-с метални коликтори съм!Благодаря!!!!!!!!!!!!! Къде могат да ми направят диагностика!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с газовата!!!-помагайте
Collapse
X
-
Тая клапа нищо не спасява!!!А иначе наистина трябва да си зададеш въпроса колега защо ти гърми газовата!Убедил съм се на 100 % че проблема винаги е в тоците( кабели свещи бобина....)По принцип при този двигател с обикновена газова се маха Ресивера( тъз черната пластмасова кутиика дето е закачена на въздуховода между кутията и инжекциона ) и след кат се махне там има вариянти за измаисторяване на клапа!Аз лично съм набил един дървен чеп там( колкото и да им е смешно на някои ) върши Пирфектна работа
Коментар
-
Кислорода гърми та знае ли се!!! :D Иначе както каза колегата малко по- горе- БЕДНА смес.Как може да стане бедна сместа- т.е с повече въздух и малко газ?освен навлизане на допълнителен въздух през цепнатини и хлабини по всмукателния маркуч- както и от намаляване на количеството газ- от пре..ана моторетка на газта- тая след изпарителя или прегънат маркуч.Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Да приемем,че няма допълнително проникващ въздух.Сместа може да е бедна и ако изпарителя не подава достатъчно газ.Причините могат да бъдат различни:1.Запушен филтър в газовия клапан2.Втвърдени мембрани на изпарителя3.Ако е правена настройката за работа на газ с замърсен филтър(слагайки нов , въздуха в сместа идва повечко).
Коментар
-
Причините може да са много. Кислорода не гарми той само подържа горенето а не гори. Бедна смес може да стане по много пречини от прекалено голям дефузьор до запушен клапан и ред други пречини. Гарменето от бедна смес е защото бедната смес изгаря по бавно и от там запалва готовата горивна смес в смукателните траби през отварящиясе смукателен клапан.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар