Как се връзва реле, за да си прекъсна бензиновата помпа?Какво трябва да е релето? Схема ми трябва...и къде да го сложа това реле.Някой знае ли?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се връзва реле, за да си прекъсна бензиновата помпа?
Collapse
X
-
Релето за бензиновата помпа в една пластмасова кутийка зад тялото на моноинжекцията. Обаче дали се прекъсва веригата на бобинката на релето или веригата на контактите му не знам. Има вероятност компютъра да ревне че не е закачено релето за бензиновата помпа в първия случай. Във втория ти трябва реле за амперите като на оригиналното. Във първия случай може и малко реленце.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
-
Не аз нямам газова. Но мисълта ми беше, че ако бензиновата помпа изгори, няма проблем за компа, той няма как да "знае", но пък ми се струва че имаше грешка от рода на "релето за бензиновата помпа не е свързано". Т.е. вероятно компа следи за връзка с бобинката на релето и ако прекъснеш тази връзка с друго реле, може да стане точно така. Затова може да се наложи да се прекъсва дебелия проводник към самата помпа, със също толкова голямо реле. Пробвай да изкараш релето и запали на газ. Ако компа не ревнв, значи може да прекъснеш бобинката му с малко реленце.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
stanleyhacker написа:Не аз нямам газова. Но мисълта ми беше, че ако бензиновата помпа изгори, няма проблем за компа, той няма как да "знае", но пък ми се струва че имаше грешка от рода на "релето за бензиновата помпа не е свързано". Т.е. вероятно компа следи за връзка с бобинката на релето и ако прекъснеш тази връзка с друго реле, може да стане точно така. Затова може да се наложи да се прекъсва дебелия проводник към самата помпа, със също толкова голямо реле. Пробвай да изкараш релето и запали на газ. Ако компа не ревнв, значи може да прекъснеш бобинката му с малко реленце.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
qnisZ написа:Използвасе обикновено реле с ток на контактите най малко 30а. Свързвасе на нормално включените контакти. *30 и 87а ако не се лъжа*. единия от оправляващите на маса а другия на + газ клапан.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар