Днес ми се случи за първи път да ми изпатква нещо когато карам на газ и то откъм двигателя не отзад. Както си карах днес за момент забелязах, че като ускорявам бавно някъде между 1700 - 2000 оборота колата нещо все едно прекъсва и се чува леко пукане. Първият път беше съвсем леко и едва го чух - само ми направи впечатление че за момент спря да ускорява все едно предкъсна и после всичко нормално. След още няколко км каране из задръстванията забелязах че пукането става малко по силно. Най-накрая на един светофар пак при тръгване изпатка малко по силно и аз я обърнах на бензин за да не стане нешо фал.Някакви идеи от какво може да е ? Забелязах че се появява при тръгване главно в оборотите между 1700 - 2000.Благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Паткане на газ отпред откъм двигателя
Collapse
X
-
На мене така ми правеше когато ми беше запупен въздушния филтър(от там и настройките на газовата си отиват). Мисля че трябва да отидеш да ти настроят уредбата и да си смениш филтъра, но нека и другите дакажат.Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
тел. 0883437022
-
1. Погледни и почисти газовия клапан преди изпарителя - там се събира финна прах (слюда) и ако е запушен не постъпва достатъчно газ към изпарителя - обеднена смес...2. Почисти си изпарителя - в долния му край има едно винтче на шестограм, което като го отвиеш изтича една гадна гняс - това действие го прави редовно на около 5 000 км.3. Кабели и свещи как са?3. Диагностика на ламбда сондата - като краен вариант...Засега затова се сещам като идеи.
Коментар
-
корекция малко по темата - изпарителя е на около 10 000 км, според едни газаджии които питах му е твърде рано за такова почистване. След доста игране по ресетване на ламбда контроли и прочее свързани с газовата процедури реших да изстествам ситуацията и на бензин. Оказа се че проблема и на бензин го има, но там тъй като все пак е инжекцион не се чува паткане а просто накъсва. Накъсването е в ниските обороти и то не на празен ход а при потегляне на първа или на при превключване на втора с много малко газ. На бензин не гасне но прекъсва и се напъва а на газ вече направо си гасне. Страх ме е от това паткане да не бумне нещо затова я карам само на бензин. Очаквам с нетърпение съвети - освен този проблем не се забелязват никакви други да речем на високи обороти или нещо такова.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар