Здравейте пак съм аз.Проблема на моя приятел го решихме но остава моят ГОЛЯМ проблем.Ноември си купих колата от подписа.Преди това имах уно и типо но карбуратори.Бях очарован от тях и поради това следващата отново беше ФИАТ.Запалих поне 10 човека да станат фенове на фиат ине съм чул лоша дума от тях за най-хубавите автомобили.Та след покупката неминал и 50км. сложих газова LOVATO.И проблеите започнаха-започна да присветва лампата на инжекциона и колата тогава иска да угасне за секунда това го прави когато не е в оборот на свободна или без газ в надолнища.Може би след натрупване на грешкиколата започна да вдига обороти ДА ИГРАЯТ ОТ 2000 ДО 3500 ипри подаване на газ в този момент гърми в въздушният филтър.Даже съм усещал в такива моменти как педала на газта сякаш сам се натиска леко потъва и оборотите се увеличават просто да не повярваш но факт.Тавата на филтъра е сцепена от всякъде.Всичко това го прави само на газ при обръщане на бензин нещата се оправят и колата започва да мърка.Отначало мислех че проблема е в инж. система на колата защото не я бях карал на бензин.Всички газ майстори ми казваха че моно не гърми и аз набедих колата.Ходих на две двиг. диагностики- всичко ти е наред с свещи кабели и пр.На другата диагностика при вързан комп на колата и светва инж. лампа колата угасва ане отчита нищщо ебаси.Майстора казва-компютъра ти е за смяна но не.Вече 110 км съм на бенз. а проблеми никакви.Дефакто проблема е в газовото.Нямам ламбда емулатор защото тези газови нямали проблем но май имат.100% съм убеден че проблема е в газовата у-ба.Щесе радвам на всеки който се отзове.Искам да реша проблема но не ме притесняват 220км доСептември да отида при ЯНИЗ.Ако ми трябва ламбда емулатор някой знае ли колко струва и проблем ли е монтажа и. Благодаря ви предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с инжекията на газ
Collapse
X
-
Бягаи да ти сложат един емулатор и си готов, цялата беля идва от там че нямаш имулатор, тоя мотор е с моноинжекция на Бош, а тя е много против да работи без имулатор на газ, същото се получава на Ланча 1.6 835С1000 мотор с същата бош система, сложихме имулатор и заспа никви ядове. Същата ланча с такъв мотор но с Магнет Марели няма никви проблеми без имулатор. А от моно-инжекция и газ по хубаво няма, които ти каже че с такава комбинация ще имаш проблеми или не може да ти сложи газовата или през плет не е виждал моно.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
-
Ми те имат едни каталози в които за дадения мотор намират къв точно да е и къде и как се връзва, поне преди беше така, сега не знам може да има някои универсален. мисля че цената им се въртеше към 30-70 лева но ще те излъжа, наи добре питаи в първия читав сервиз за газови.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
ЕЕЙЙЙ вие тези километри за нищо ги нямате! Колега няма нужда да се разкарваш до мен мога да ти пратя симолатора с куриер но може и той да не ти свърши работа. Ако трябва освен симолатора може да сложиш едно реле за ресет на компа *това само ако не се оправи със симолатора*. Цената на сумолатора е от покядака на 20тина лева. Но първо я сложи едно реле което да прекъсва сигнала на ламбда сондата когато си на газ. пък тогава ще помислим пак какво ще правим.поздрави :D
Коментар
-
[/quote]ЕЕЙЙЙ вие тези километри за нищо ги нямате!Разболявам се когато по колата нещо не е наред ате станаха 3 месеца.Затова 220 км. не са нищо.Та на въпроса-копчето ми е FOBOS и от него отиват и кавели до буксата на ландата.Те за какво са.Това реле от къде да го взема-да ми кажете някакви параметри и т.н.Ако релето служи все едно си откачал акумулатора не знам дали ще помогне защото съм го откачал и след 5-6 км. пак присветва лампата.Но ще опитам и ми кажете как да го вържа.Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
-
Релето се слага в моторния отсег. С него се прекъсва черния кабел на ламбда сондата и се свързват на крачетата с мормално включени контакти *когато е изключено релето окасява двата кабела*. А двата управляващи контакта се свързват, единия на маса а другия към + на газ клапана. В този модел ключове газ/бензин има вграден симолатор но те не рятко не работят дибре и се ошашква компа. А за лампата при това свързване ще ти свети посояно но няма да ти създава проблеми на бензин.
Коментар
-
То че е без пари добре ама кажи някакви параметри.Немога да отида и да кажа -дай едно реле.Виждал съм такова на кола и даже имаше някаква зелена индикация като работи.Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
-
Можеби аз грешно описах проблема но кола та върви идеално на бензин.Просто повреме на каране на газ ми присветва лампаата на инж. Ислед известниприсвятквания енти на брой колата почва да прави проблеми както на газтака и на бензин.Не държи ниски обороти форсирва се когато иска.Следресет с акумулотора при каране на бенз. проблеми никакви.Обърна ли нагаз след известно време почват гореописаните симптоми.Яниз пише че следпоставянето на релето няма да имам проблеми на бенз. но аз основно имампроблеми на газ.Релето тези дни ще го взема и сложа ище видим какво щестане.Дано Яниз е прав.На сестра ми типото е със същия мотор но смарели инж. вдигаше обороти и му сложиха това от снимката инямапроблеми.Мисля че е имулатор.2 simulator senzor OXIGEN Това пише на кутийката. D&MFiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар