Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Филтър за газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Филтър за газ

Мисля, че филтъра на газта ми е за смяна. Колата е с пълен инжекцион(фиат мареа 1.8 16V)интересува ме къде се намира точно този филтър да си го сменя аз, че ми казаха в сервиза че се сменял за 20 мин., но ми искат 30 лв., като ми дават филтъра.

Мисля че филтър има само в газовия клапан и този филтър струва 3.50 лв.
    COUPE 1.8 16V
    Volvo XC90 T6

Коментар

NPD написа:
      Мисля че филтър има само в газовия клапан и този филтър струва 3.50лв.
      при мен на инжекциона има още един , и е след газовия клапан.при смяна ми ги сменяха и двата.

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=22703
        Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
        MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
        Engine Stamp: 176B9.000
        Version Code: 176BV
        Version: V5 | SPORTING | 03.'98

Коментар

Най-много се задръства филтъра на газовият клапан.Отдолу се развива с ключ номер 14 или 17,сваля се чашката и се сменя филтъра.Освен това имаш още един филтър,който се намира след редуктора(изпарителя)Там вече зависи какъв тип е.На БРЦ отварянето става с изваждане на зегерката.Не е сложно и за двато.Този след редуктора принципно е по-скъп (предполагам около 15-20 лева,ако е качествен)
          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
            Най-много се задръства филтъра на газовият клапан.Отдолу се развива с ключ номер 14 или 17,сваля се чашката и се сменя филтъра.Освен това имаш още един филтър,който се намира след редуктора(изпарителя)Там вече зависи какъв тип е.На БРЦ отварянето става с изваждане на зегерката.Не е сложно и за двато.Този след редуктора принципно е по-скъп (предполагам около 15-20 лева,ако е качествен)
            Аз съм с БРЦ ма не знам къде са тия филтри и не съм ги сменил, а не се знае кога са сменени щото колата е внос с АГУ , 1. е в самия клапан газ-бенз. така ли! а 2 къде след редуктора?
            Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
            Втората......пак същата!
            (_-_)______////_______(_-_)
            Punto75-Вече на жената!
            Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

В самия клапан, отдолу се отвива едно като метална капачка. И филтъра е в нея. Поне при мен е така.
              Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
              Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

GTipo написа:
                В самия клапан, отдолу се отвива едно като метална капачка. И филтъра е в нея. Поне при мен е така.
                а няма ли опасност от изстичане на газ, като го отвия
                Втората......пак същата!
                Punto75-Вече на жената!

Коментар

Ако не го чистиш при запален двигател, няма да изтече газ :P Хехехехе, няма проблем, при изгасен двигател, клапана е затворен и нищо няма да ти тече :D

Коментар

ilkoD написа:
                    Ако не го чистиш при запален двигател, няма да изтече газ :P Хехехехе, няма проблем, при изгасен двигател, клапана е затворен и нищо няма да ти тече :D
                    мерси не съм много запознат
                    Втората......пак същата!
                    Punto75-Вече на жената!

Коментар

Колега, ако не си с "европа" нивомер,който има клапан и на бутилката ти препоръчвам да си спреш газта от двата винта на бутилката. Най-сигурно е! Казвам двата,понеже вероятно не знаеш кой е за пълначката и кой за системата. Затегнати ли са тези два винта газ няма да изтече! Ако си с европа нивомер, също няма да изтече, ако не си дал контакт! Относно вторият филтър, то предполагам поне знаеш къде са ти газовите инжектори?Вероятно са на една метална шина.Тръгваш от тях и по дебелия маркуч трябва да стигнеш първо до филтъра, а след него и до редуктора.
                      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

е тука се изложи , мойта не е газов инжекцион а проста БРЦ с Ламбда контрол и емулатор, това предполага ли че нямам втори филтър
                        Втората......пак същата!
                        Punto75-Вече на жената!

Коментар

Завърти и двата винта, гледай да се с ръкавици, защото ще изтече газта, която се намира в тръбичката от газовата бутилка до клапана. Ще ти изгори ръката, или поне ще побелее. Не е добре за кожата :D Но страшно няма. След като го отвиеш си го изолирай с тефлонова лента, от тези за ВиК.Всичко това, естествено на изключен двигател, напълно, не на контакт.
                          Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                          Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

GTipo написа:
                            Завърти и двата винта, гледай да се с ръкавици, защото ще изтече газта, която се намира в тръбичката от газовата бутилка до клапана. Ще ти изгори ръката, или поне ще побелее. Не е добре за кожата :D Но страшно няма. След като го отвиеш си го изолирай с тефлонова лента, от тези за ВиК.Всичко това, естествено на изключен двигател, напълно, не на контакт.
                            каква е тая телефона лента, нещо като изолирбанд?
                            Втората......пак същата!
                            Punto75-Вече на жената!

Коментар

Working...
                            X