Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Голям разход

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Голям разход

Здравейте банда, (новичък съм) Имам проблем - ОГРОМЕН РАЗХОДЗначи ситуацията е следната при груби сметки 30/100 газЗасичам пълно/пълно на една и съща колонка и бензиностанцияот последното зареждане съм минал 35км. и половината бутилка е празна вечетя е 25л. слагам 20л.-80%На бензин също е голям разхода но за сега незнам колко Скоро я взех колата - карана е година и половина само на газ (изгоряла бенз. помпа)Смених помпата, в резервоара имаше вс. друго но не и бензинНаливал съм няколко пъти по 20-30лв за да издухам остатъка но постоянно се запушва дюзата и горивния филтър(ще сваля резервоара и ще го изчистя, ще сменя горивния филтър, ще почистя дюзатаи горивопроводите)Колата няма мощност, набира доста мудно на ниските обороти,пали мн. трудно на бензин и гасне докато не позагрее малко.Колата е Типо 90г. 1,4 моно DGT Карам предимно на мн. къси разстояния 1-2км. все студена - Но загрява мн. бързо (за около 1км- а на 2 вече си духа топличко - мисля че термостат си е добре (но имам съмнения за темп. датчик))Бях на газ-анализатор и колата върви малко по добре но 20-30/100 Б..х Мааамусъщо мисля и че катализатора и крайното гърне са за смяна- катализатора - по принцип 200к км е - гърнето - газаджийте не можаха да вкарат мущука до крайНямам миризма на газ, НЯМА тежък крак зад волана, поизтупал съм възд. филтърно още не съм го сменил.Офф много стана - АКО можете помагайте - ще съм благодаренако съм пропуснал нещо питайте - всеки ден съм във форумаТемата е за този разделВсе пак колата се кара основно на газМодераторски екип на fiat-bg.org
    http://karate-bg.com
    Пътна помощ в София

1. Врътката за притока на газ я въртиш на дясно да намалее притока на газ.2. Виж при някой газаджия мембраните на изпрителя дали не са "довиждане"3. Катализатора го режеш4. Въздушния филтър ти е около 7-8лвПравиш това и идва ред на по-скъпите неща: ламбда сонда, моторче за празен ход, свещи, кабели, дистрибуторна капачка и други.
    Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

1 и 2 Отивам при газаджийте3 и 4 предстоят
      Пътна помощ в София

Коментар

5 и 6 смяна на свещи и кабелите им + почистване на дистрибуторната капачка.
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

7. продаваш я щото ще те разори
          Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
          MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
          Engine Stamp: 176B9.000
          Version Code: 176BV
          Version: V5 | SPORTING | 03.'98

Коментар

8 няма да я продавам а ще я оправяма и вечче имам напредък 20/100
            Пътна помощ в София

Коментар

абе ко ги правите тези разходи ,аз при неизправност повече от 15 /100градско не съм правилнещо трябва да съвсем развалено ,че да прави таклива разходи и да смърди на газ та да се нетраенормално е до 11-12 градско без напъване за повече има дефект
              типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
              хюндай акцент 1.5 CNG
              киа каренс +метан

Коментар

М ко да напраИм, знаИм как да чупим коли Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 А сега по темата - други предложения ?
                Пътна помощ в София

Коментар

9. пак си помисли ... Отиди на свестен газанализатор (за съжаление аз още не съм го открил тоя) и/или оправи първо разхода на бензин. Чистил ли си изпарителя? Мембрани на изпарителя - смяна? Филтър/и на газовата? Регулиране на сместта (притока на въздух?).

Коментар

Отиди на свестен газанализатор (за съжаление аз още не съм го открил тоя) и/или оправи първо разхода на бензин. Чистил ли си изпарителя? Мембрани на изпарителя - смяна? Филтър/и на газовата? Регулиране на сместта (притока на въздух?).
                    Предстои - чакам само някой друг лев А газаджий съм си намерил добри - но без пари никой не работиЗа сега си правя някои експерименти сам - хм и има ефект
                    Пътна помощ в София

Коментар

Funakoshi написа:
                      Отиди на свестен газанализатор (за съжаление аз още не съм го открил тоя) и/или оправи първо разхода на бензин. Чистил ли си изпарителя? Мембрани на изпарителя - смяна? Филтър/и на газовата? Регулиране на сместта (притока на възд ух?).
                      Предстои - чакам само някой друг лев А газаджий съм си намерил добри - но без пари никой не работиЗа сега си правя някои експерименти сам - хм и има ефект
                      Какви експерименти. Кажи ги и аз да си ги правя щом имат ефект. Може пак да падне от 13 на 12/100.

Коментар

Настройка на ухо
                        Пътна помощ в София

Коментар

Кола, която гори 30/100 трябва да вдига 300! :D :D :D
                          Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

И моя звяр понякога през зимата качва градско на 20, но обикновено е около 14-15. На дълъг път пада до 11/100, а на много дълъг път и на 10/100.Но при мен причината е ТЕЖКА стъпка Според вас много ли е?

Коментар

над 20 градско...на колкото и къси разстояния да я караш, ми се струма многоизвънградско 11 също е много, освен ако не караш със 160-180
                              2015 Renault Megane Expression GT
                              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Working...
                              X