Здравейте банда, (новичък съм) Имам проблем - ОГРОМЕН РАЗХОДЗначи ситуацията е следната при груби сметки 30/100 газЗасичам пълно/пълно на една и съща колонка и бензиностанцияот последното зареждане съм минал 35км. и половината бутилка е празна вечетя е 25л. слагам 20л.-80%На бензин също е голям разхода но за сега незнам колко Скоро я взех колата - карана е година и половина само на газ (изгоряла бенз. помпа)Смених помпата, в резервоара имаше вс. друго но не и бензинНаливал съм няколко пъти по 20-30лв за да издухам остатъка но постоянно се запушва дюзата и горивния филтър(ще сваля резервоара и ще го изчистя, ще сменя горивния филтър, ще почистя дюзатаи горивопроводите)Колата няма мощност, набира доста мудно на ниските обороти,пали мн. трудно на бензин и гасне докато не позагрее малко.Колата е Типо 90г. 1,4 моно DGT Карам предимно на мн. къси разстояния 1-2км. все студена - Но загрява мн. бързо (за около 1км- а на 2 вече си духа топличко - мисля че термостат си е добре (но имам съмнения за темп. датчик))Бях на газ-анализатор и колата върви малко по добре но 20-30/100 Б..х Мааамусъщо мисля и че катализатора и крайното гърне са за смяна- катализатора - по принцип 200к км е - гърнето - газаджийте не можаха да вкарат мущука до крайНямам миризма на газ, НЯМА тежък крак зад волана, поизтупал съм възд. филтърно още не съм го сменил.Офф много стана - АКО можете помагайте - ще съм благодаренако съм пропуснал нещо питайте - всеки ден съм във форумаТемата е за този разделВсе пак колата се кара основно на газМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Голям разход
Collapse
X
-
1. Врътката за притока на газ я въртиш на дясно да намалее притока на газ.2. Виж при някой газаджия мембраните на изпрителя дали не са "довиждане"3. Катализатора го режеш4. Въздушния филтър ти е около 7-8лвПравиш това и идва ред на по-скъпите неща: ламбда сонда, моторче за празен ход, свещи, кабели, дистрибуторна капачка и други.Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
-
абе ко ги правите тези разходи ,аз при неизправност повече от 15 /100градско не съм правилнещо трябва да съвсем развалено ,че да прави таклива разходи и да смърди на газ та да се нетраенормално е до 11-12 градско без напъване за повече има дефекттипо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
-
9. пак си помисли ... Отиди на свестен газанализатор (за съжаление аз още не съм го открил тоя) и/или оправи първо разхода на бензин. Чистил ли си изпарителя? Мембрани на изпарителя - смяна? Филтър/и на газовата? Регулиране на сместта (притока на въздух?).Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
Engine Stamp: 176B9.000
Version Code: 176BV
Version: V5 | SPORTING | 03.'98
Коментар
-
Отиди на свестен газанализатор (за съжаление аз още не съм го открил тоя) и/или оправи първо разхода на бензин. Чистил ли си изпарителя? Мембрани на изпарителя - смяна? Филтър/и на газовата? Регулиране на сместта (притока на въздух?).
Коментар
-
Funakoshi написа:Отиди на свестен газанализатор (за съжаление аз още не съм го открил тоя) и/или оправи първо разхода на бензин. Чистил ли си изпарителя? Мембрани на изпарителя - смяна? Филтър/и на газовата? Регулиране на сместта (притока на възд ух?).Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
Engine Stamp: 176B9.000
Version Code: 176BV
Version: V5 | SPORTING | 03.'98
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар