Попадна ми една система на BRC - JUST HEAVY.Kазаха ми, че е газов инжекцион, но аз невидях инжектори. Не ми е ясно какво е това и колко старо.Има ли смисъл да си го монтирам на колата?Дано някой да е виждал подобно нещо, защото според едни е инжекцион, но според други е нещо друго.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Tова чудо газов инжекцион ли е?
Collapse
X
-
Да ГИ е и не мисля че е старо. http://www.brc.hit.bg/gassys.htmex. Fiat Marea 1.6 16 - 1999
Mazda 6 2.0 Petrol GY 2006
-
BobyK написа:Да ГИ е и не мисля че е старо. http://www.brc.hit.bg/gassys.htm
Коментар
-
Според мен това е някакво подобие на ламбда сонда контрол,но в никакъв случай не е секуентен тип инжекцион.Казано иначе е нещо като моноинжекция при бензина.Предполагам,че е достатъчно скъпа глупост,която да не си струва парите.Все пак вече има инжекциони за по 1000 лева.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
утре ще снимам алфата...това според мен са си бензинови инжектори и са на същото място като на всички 16/20 клапанови матори(с по 4 клапана на цилиндър), именно на всмукателния колектор. Нещото между първи и втори цилиндър е соленоида дето контролира вариатора(Веднага бързам да кажа, че не съм 100% сигурен точно за този детайл, понеже още не съм разучил този вид мотори напълно....но така пише в книжката на Алфичката, а и говорим за принципи). На самия колектор се виждат и 2 лъскави щуцера(точно зад инжектора на 1-ви цилиндър)....дори са отбелязани и кой е за горивото което идва от резервоара и кой е за излишното гориво със стрелка. И понеже фара е от Браво/Брава или Мареа който е фърлен отгоре....става дума за 5 цилиндрово такова животинче...или 2.0, 20V мотор.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
phoenix написа:утре ще снимам алфата...това според мен са си бензинови инжектори и са на същото място като на всички 16/20 клапанови матори(с по 4 клапана на цилиндър), именно на всмукателния колектор. Нещото между първи и втори цилиндър е соленоида дето контролира вариатора(Веднага бързам да кажа, че не съм 100% сигурен точно за този детайл, понеже още не съм разучил този вид мотори напълно....но така пише в книжката на Алфичката, а и говорим за принципи). На самия колектор се виждат и 2 лъскави щуцера(точно зад инжектора на 1-ви цилиндър)....дори са отбелязани и кой е за горивото което идва от резервоара и кой е за излишното гориво със стрелка. И понеже фара е от Браво/Брава или Мареа който е фърлен отгоре....става дума за 5 цилиндрово такова животинче...или 2.0, 20V мотор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар