Честно казано знам доста малко за тях, но от това което съм слушал по ми харесва от колкото за пропан бутана...Колата е типо с две врати, рядко се возят повече от двама, особено градско... Интересува ме тъй като съм готов да отделя 1200-1300 лева какво може да се намери за тази цена и дали мога след като реша да продада колата да си взема уредбата и да я монтирам на друг автомобил..Какви са главните минуси на Метана колко горе долу тежи самта бутилка и колко побира... колата има разход 8 градско и 5.5 извън интересува ме за около 200км градско и 300 извън колко голяма трябва да е бутилката. имали не варели ами правоъгълни такива. На принципа на изпарител ли е метана или на инжекцион(жащото аз лично искам да е инжекцион). Ако някой тук има метанова уредба нека сподели какви са основните + и - . Интересува ме също така дали се налага центровка на този вид уредби.. имат ли някакво неблагоприятно влиание върху двигателя изпускателната система.. С две думи всичко ме интересува
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
може ли да дадете някакви съвети за Метанова уредба
Collapse
X
-
Е, аз пък се занимавам с монтаж на метанови уредби...Плюсове - цената , намаленото износване при студен старт...Минуси - малко метанстанции като цяло в БГ , голямо тегло на бутилките (за този пробег , който искаш ти ще ти трябват сигурно към 80л бутилки общо)Има 2 вида бутилки - италиански , олекотени на Фабер - при тях теглото е около килограм за литър, Т.Е. 40 л бутилка тежи празна около 40 кг и събира около 5 кг метан, както има и полски бутилки - 1,5 кг/л :D Трябва да подсилиш окачването отзад , защото иначе вечно ще ти е клекнала задницата и ще се износва задното окачване значително по-бързо.Принципа е както при пропан-бутана с изпарител и Т.Н. и се прави центровка както при LPGМетанов инжекцион може да се направи , но ще е прекалено скъп... при него основния показател за цената са бутилките...Газови уредби , монтаж , диагностика , ремонти на бензинови двигатели , ауспуси...
София , Горубляне ,ул. Самоковско Шосе 1 (срещу ОМВ на автоборсите) 978-20-82 973-67-24 0877-27-20-21
Коментар
-
Принципно 2 х 30 литра мисля че ще са достатъчно... това прави 60кг празни 70 пулникато извадя и 20кг бензин който няма да мъкна ще си оставям само около 10 литра...това прави 40-50кг. което въобще не ме грее.. не вярвам 50кг в повече да окажат каквото и да е влиание върхи коалата. все едно дали ще карам с празен или пълен резервоар...
Коментар
-
Хм... така да , а и да добавя - метана е по-нискокалоричен и няма да имаш тази мощност, както при бензина и дори е по-слаб от пропан-бутана...Слагат се стеснения за въздуха , така че ако обичаш да караш във високи обороти на бензин просто никаква няма да я има колата...Газови уредби , монтаж , диагностика , ремонти на бензинови двигатели , ауспуси...
София , Горубляне ,ул. Самоковско Шосе 1 (срещу ОМВ на автоборсите) 978-20-82 973-67-24 0877-27-20-21
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар