Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Ланди Ренцо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с Ланди Ренцо

Здравейте Колеги,Изписах много по моя проблем във http://www.fiat-bg.org/forum и предполагам че тези от вас които участват и в двата форума ще им е скучно, но за другите накратко проблема:Имам марея 1.6 16v двигател и газово Ланди Ренцо поставено в Италия (фабрично според мошенника който ми я продаде). Като я взех всичко беше OK. 9-10/100 с включен климатик. После нещо се обърка 13 - 14/100 разход изведнъж без никаква видима причина. Доста обикалях и разпитвах докато се реша да оставя някой да я пипа. Най накрая отидох в сервиза на Ланди Ренцо за Варна (чух добри мнения за тях). Отвориха ми изпарителя и вътре беше ужасно. пълен беше с боклуци от скапаната газ, която зареждаме (без разлика от бензиностанцията). Подмениха мембрани, уплътнения маркучи, почистиха стъпковия мотор и плочката(80.00 лв). Дотук всичко добре ама като я подкарах започна да "забива" и да гасне на кръстовищата не държи обороти, промени се и разхода 17-19/100. Видях се в чудо и хайде пак на майстора. Последваха още няколко "майстори" и се обедих окончателно, че никой от тях не може да помогне. Последно разходът ми се качи на 18-19/ 100 км в града а по коледа навъртях 781 км извънградско с 105 литра или разход 13.5/100км.(скорост 80-100km/h ) В резултат на това се принудих да изключа ламбда контрола и да сложа една джажджа която регулира притока ръчно. Кофти работа не съм я засичал все още, но колата и преди не вървеше, а сега е направо МОРГА, не ща да я карам вече.Сменени мембрани свещи и въздушен филтър. Ходих в сервиза на Христо в Ямбол - на бензин всичко ок датчици запалване в т.ч. и Ламбда сонда. Какво още да сменям ако имате идеи помагайте че иначе съм решил да я продавам. P.S. Има моменти когато колата се "отпушва" и направо лети, но кога и защо не знам.
    F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
    F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Щом имаш ламбда контрол,то явно проблема идва до някъде от него.изправна ли ти е ламбдасондата и сигурен ли си в правилното работене на ламбдаконтрола?Между другото как ти е термостата и температурата на водата?
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
      Щом имаш ламбда контрол,то явно проблема идва до някъде от него.изправна ли ти е ламбдасондата и сигурен ли си в правилното работене на ламбдаконтрола?Между другото как ти е термостата и температурата на водата?
      Термостата е сменен точно по коледа. Ламбда сондата я замерваха в сервиза на Христо в Ямбол и ми казаха, че е ок, за ламбдаконтрола не знам и не знам как да го дефектирам. Всички газаджии при които съм ходил я дефектират на пръв поглед - пълна инжекция с електроника значи за нищо не става. Или нямат уреди или не ги използват така че не знам.

Коментар

ПИши едно съобщение на Янко.Той ще ти каже какво да направиш.А как ти е разхода на бензин?

Коментар

Коментар

dudulia написа:
            ПИши едно съобщение на Янко.Той ще ти каже какво да направиш.А как ти е разхода на бензин?
            Не съм я засичал на бензин. Имам около 10 л в резервоара за палене сутрин и ако случайно остана без газ да се добера до бензиностанция, но няма разлика в поведението на автомобила на газ и бензин или ако има тя е минимална. Все пак инжекторите са подпушени и не може да се усети.

Коментар

Ами колега и аз съм на твоя хал за успокоение и сега предстои засичане на бензин,за да се уверя,че проблема е в газовата.И аз съм минал тест на бензин и уж всичко е наред,но разхода ще си покаже.Кофти е,че трябва да се зареди резервоара до горе,но няма друг начин.

Коментар

Предполагам че след смяната на мембраните проблема е в изпарителя, ако има винт за регулиране на качеството на горивната смес опитай от него. Или направо пробвай да смениш изпарителя пробно (може би е по-добре 120-130 лв за нов изпарител отколкото всички гавоболия които ще имаш с този).
                ex. Fiat Marea 1.6 16 - 1999
                Mazda 6 2.0 Petrol GY 2006

Коментар

dudulia написа:
                  Ами колега и аз съм на твоя хал за успокоение и сега предстои засичане на бензин,за да се уверя,че проблема е в газовата.И аз съм минал тест на бензин и уж всичко е наред,но разхода ще си покаже.Кофти е,че трябва да се зареди резервоара до горе,но няма друг начин.
                  Много трудно се кара на бензин имам запушени инжектори и е доста "мудна". Не го изключвам като варинт, но не съм реши все още да го правя. все пак резервор до горе е сума и то трябва да са два или три защото иначе не може да се изключи фактора трафик или задкормилно устройство :D :D

Коментар

Колега, а ти сигурен ли си, че на бензин всичко е ОК. Ако всичко ти е ОК бих те посъветвал пак да отидеш пак до Ямбол където е официалния вносител за България на Ланди Ренцо и да та решат проблемите. Първо обаче трябва да си запишеш час http://lrenzo.my.contact.bg/Bulgaria...ичовете са много в час и аз лично съм много доволен от обслужването.
                    Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
                    Chevrolet Aveo

Коментар

Kemaloff написа:
                      Колега, а ти сигурен ли си, че на бензин всичко е ОК. Ако всичко ти е ОК бих те посъветвал пак да отидеш пак до Ямбол където е официалния вносител за България на Ланди Ренцо и да та решат проблемите. Първо обаче трябва да си запишеш час http://lrenzo.my.contact.bg/Bulgaria...ичовете са много в час и аз лично съм много доволен от обслужването.
                      Не мога да съм сигурен, тъй като не съм специалист, но момчетата в сервиза на hit-ko ми казаха, че всичко е ok. За тях лишо не съм чул, а и аз самия съм с добри впечатления от обслужването, така че им вярвам на 99%. Благодаря за линка отдавна търся връзка с фирмата и сега най вероятно ще им цъфна на главите да видят те какво е проблем :DМежду другото в сервиза на Ланди Ренцо във Варна ми казаха че ламбда контрола ми е стар модел и нямат софтуер (или нещо друго там не разбрах точно) за него. Надявам се пичовете в Ямбол да го нямат тоя проблем.

Коментар

Затова първо им се обади и търси инж. Румен Николов - 0889430386, за да му обясниш проблема.
                        Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
                        Chevrolet Aveo

Коментар

Добре де колега каква е в крайна сметка твоята ламбда контрол? Дай малко повече информация да видим дали и те ще ти помогнат.

Коментар

qnisZ написа:
                            Добре де колега каква е в крайна сметка твоята ламбда контрол? Дай малко повече информация да видим дали и те ще ти помогнат.
                            Ланди Ренцо. Черна кутия с емблемата на фирмата, без някакви обозначения за модел или сериен номер. Поне не се виждат от начина по който е монтирана. Може би някаде отзад на кутията или вътре го пише. За съжаление не мога да кажа нищо повече. Куплонга е отдолу (ако има значение това) все пак не съм много в час с газовите уредби.Ще опитам да я снимам и да я атачна във форума в следващите няколко дни.

Коментар

bbw написа:
                              qnisZ написа:
                              Ланди Ренцо. Черна кутия с емблемата на фирмата, без някакви обозначения за модел или сериен номер. Поне не се виждат от начина по който е монтирана. Може би някаде отзад на кутията или вътре го пише. За съжаление не мога да кажа нищо повече. Куплонга е отдолу (ако има значение това) все пак не съм много в час с газовите уредби.Ще опитам да я снимам и да я атачна във форума в следващите няколко дни.
                              ето най после и снимките с много голямо закъснение за което се извинявам
                              Прикачени файлове

Коментар

Working...
                              X