Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с електрониката!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с електрониката!

Колеги, днес фиата получи голяма, космата, черна точка!Тръгвам си от работа, тръгвам да паля на газ, и...не пали.Ужасих се, защото на бензин не пали, не съм сменил още бензиновата помпа.След кратка борба установих че до ключа не идва никакво напрежение.Намерих един кабел в работта и го пуснах от запалката към мястото дето излиза кабела за клапана и...запали. От това поне съм доволен, и на -15 си пали като пич на газ от едно врътване. Въпроса ми е, от къде обикновено се взима + за да се подаде за ключа, а от там за клапаните? Видях че излиза някъде около високото напрежение, но понеже беше тъмно...не е ли по-добре да е някъде около ключа?
    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

99% съм сигурен че газаджийте са го хванали от + на бобината ,много го обичат това,а на кабела от+ до ключа има едно бушонче,може да е изгоряло
    типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
    хюндай акцент 1.5 CNG
    киа каренс +метан

Коментар

на мене са ми взели + от SERVICE бушона, не съм 100% согурен но мисля че е така. за да може да не слагат допълнителен бушон.
      Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
      182A4.000 IAW49F
      LPG - Lovato EasyFast
      ----------------------------
      "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

dan4o написа:
        99% съм сигурен че газаджийте са го хванали от + на бобината ,много го обичат това,а на кабела от+ до ключа има едно бушонче,може да е изгоряло
        Точно от там е! Бушончето не е изгоряло, сега ще проверя кабела. Надявам се самия ключ да не е изгорял. Той е бутонен с 3 положения.

Коментар

На типотo и на мен ми беше от SERVICE бушона.
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

кола

може и самия ключ да не е наред или връзката от бушона от където са взели +
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Yavor написа:
              На типотo и на мен ми беше от SERVICE бушона.
              Тоя бушон за какво е точно, оригинално?При мен е от бубината, но ми се ще да го преместя, адски зле е сложено, бушончето лежи върху кабелите за свещите.Вчера нищо не можах да направя, стана тъмно. Вързах един FTP кабел с ключ да си пускам клапана за казта, и той ми минава през волана :D След работа съм се заредил с интрументи, всичко ще се провери и поправи.Оня ден за капак ми нагоря отново една обувка на левия фар, и ми отказа задната чистачка.Кво и стана изведнъж на тая кола?!?!Мисля че докато ръчках фара, може да съм откачил + на газовата, и тоя за задната чистачка. Днес ще проверя. Там където са вързани всички тези неща има идни куп кабели. Не е изключено.

Коментар

Всичко е оправено. Оказа се че единия + на ключа е отказал, лесна работа. Наистина аз съм си го скъсал.Фара също, остана чистачката.

Коментар

Ако имаш + на моторчето,най-вероярно оста е клеясала и токовата защита вътре(в моторчето) е изключила.
                  Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Working...
                  X