Здравейте. Преди няколко дни се появи този проблем. Като включи на газ и падат оборотите и гасне. Ако съм на бензин на 2500-3000 оборота и сменя на газ работи, но някак странно, и като пусна педала на газта веднага изгасва. Някакви идеи от къде да започна?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Браво 1.6 16V гасне на газ
Collapse
X
-
deadairplane
-
При мен се получаваше така миналата година когато ми беше изгоряла ламбда сондата! Но аз съм с ламбда контрол!Дай малко повече инфо за твоето АГУ! / http://www.memtextom.dir.bg/aguinfo.htm /
Коментар
-
deadairplane
-
deadairplane написа:Преди да разбъзикаш настройките си провери филтрите единия е на електроклапана а другия мисля че е отделно устройство. И изцеди чернилката от изпарителя, има специална капачка за това източване. А за после ще трябва повече инфо дали като загрее двигателя се оправя или няма значение. Ама си виж и нивото на антифриза преди това че обикновенно изпарителя е на високо и като намалее антифриза, изпарителя остава без "загряване" и замръзва, а на студен двигател си замръзва и при нормално ниво на антифриза.
Коментар
-
deadairplane
-
Най-вероятно ти се е задръстил изпарителя. Ако диагностиката покаже това имаш два варианта: 1.Да ти го почистят (на мене ми излезе 55 лв. работа+мембрани) 2. Да го смениш (аз трябваше това да направя 135 нов + 20 лв. работа). После гледаш да минаваш на бензин 400-500 метра преди да спреш. Това е! (скромно мнение от личен опит)Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
Engine Stamp: 176B9.000
Version Code: 176BV
Version: V5 | SPORTING | 03.'98
Коментар
-
deadairplane
-
Още нищо не съм пипал, все няма време. Обаче тази сутрин викам да я пробвам пак на газ и този път не изгасна веднага, а поработи десетина секунди и тогава. После пак пробвах, но веднага изгасяше. Клемата на минуса нещо не ми харесва - не прави добър контакт ми се струва и ще я сменя. Това възможно ли е да оказва влияние по някакъв начин на газовата?Fiat Bravo 1.6 16V 103 к.с.
Коментар
-
deadairplane
-
Ходих при майстор, оказа се, че е BRC Smart и има проблем в газ-разпределителя. Поне така ми казаха. Обаче във Варна нямало кой да го направи. Един имал такъв проблем и ходил до Пловдив и му сменили газ-разпределителя и компютъра за 600 лв. Направо се чудя какво да правя...Fiat Bravo 1.6 16V 103 к.с.
Коментар
-
Аеее ебати маистора, ходи при друг тоя нищо не разбира, 600 лева тои да не е пила газ бре. тва е цяла нова уредба, и къв е тоя разпределител да не би да има предвид газ контола?Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар