Та така, вече съм с газова.Поводът да отворя нова тема е следния - доколкото забелязах, скоро още колеги ще сложат газова и ако си задам въпросите ту, вашите отговори, ще бъдат полезни и на тях. С дръги думи, може да се създаде нещо като "Пътеводител на газовия авантютист"
Но както е по церемониите, започвам с благодарности към колегата Янис - много му благодаря за цялото отношение - посрещане, кафенцето, всичко и за добрата работа. Благодаря и за обясненията. Най-обичам да ми обясняват защо нещата са така - нещо трудно понасям майстори, които държат да обвият действията си в мистерия, сякаш са шамани пазещи тайните си от профанизация.Та така - газова уредба без нищо допълнително, двигател 1,4 12V, 80 к.с.. Впечатления:1 Динамиката не се промени - или поне не е много забележимо. Лек спад в мощността между 2000-2800 ( тогава при мен е пика на мощността ) оборота. Но е слабо осезаемо. Възможно ли е? Нали уж пада с 10%?2 Двигателят работи по-тихо. Но около 3500 оборота шумът май е по-силен отколкото при работа на бензин. - При вас как е?3 Пуши повече - ама това май е нормално.4 Оборотите - май не става двигателят да се използва за моторна спирачка. Пускам го, но сякаш държи обороти, а не забавя, както беше на бензин.5 Разход - за 140 км - около 11-12 литра не мога да го опоределя по-точно в момента. Това е при положение, че на магистралата все пак пробвах дали ми е паднала мощността
Това е. Ще се радвам на коментари и съвети, защото и други биха имали полза от тях.Предварително благодаря.

Коментар