Колеги имам фиат брава с газова уредба слагана в италия.От извесно време имам следния проблем,колата трудно пали и не върви на бензин неможе даже да се форсира за да превключи на газ, иначе на газ нямам проблем.Моля за предложения относно дефекта.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем с брава 1,6 16v
Collapse
X
-
Re: проблем с брава 1,6 16v
Todor_Gagovski написа:Колеги имам фиат брава с газова уредба слагана в италия.От извесно време имам следния проблем,колата трудно пали и не върви на бензин неможе даже да се форсира за да превключи на газ, иначе на газ нямам проблем.Моля за предложения относно дефекта.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
-
Stef е прав. Това са най-вероятните причини. Но според мен би било хубаво да провериш и бензиновата помпа. Все още е доста топло и бензина се изпарява сравнително лесно. Това води до някаква смес и ти успяваш да запалиш или да поддържаш двигатела в някакви измислени обороти. Има и друг вариант: При мене се буше счупил бензинопровода веднага след бензиновият филтър. Интересното е че доста време се държеше точно така, докато един ден започна да шурти бензин. Обяснявам си го с факта, че само се е зачупила пластмасата и в системата е постъпвало някакво количество възух. Провери помпата. Това ще е най-евтиният вариант. Пробвай и с различни добавки. Може пък и да отпушат инжекторите, ако проблемът е в тях. Успех.PUNTO Selecta
Коментар
-
аз ходих на 4-5 сервиза навсякаде казваха разли4ни диагнози писна ми от маистори в динекспрес казаха даи 100лв да ти продухаме дузите ако не е от тях 6те сменим и ланда сондата за 170лв и после продьлжаваме нататьк.ина4е помпата е замериха казаха 4е е в ред имало налягане :P но об6тото впе4атление ми е 4е пове4ето сервизи в Пловдив не са пипали такава кола и казват стандартните не6та.наи вероятно според мен са дузите.HONDA I-VTEC
Коментар
-
иска6 да каже6 да си я правя сам,оба4е нямам нито инструменти нито желание.по принцип съм завършил електроника и не6тата там ми са ясни но не ми се е налагало да се занимавам с автомобилна електроника.Винаги съм си мислел 4е поне в спец.сервизите трябва да ги разбират тия коли но явно и там нищо не знаят Продължавам да о4аквам предложения относно възможния дефект, досега 2 сервиза казват дузиHONDA I-VTEC
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар