Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колата умря на газ....
Collapse
X
-
За първи път и аз да споделя опит с подобна ситуация, само че на метан. Доколкото разбрах обаче от много четене във форума, принципно в този случай нещата са идентични при пропана и метана (всичко що не е бензин).И на мен така колата ми заби нос и загуби мощност по път. Прибрах се на бензин и колата върмеше добре в този режим, но светеше лампата на инжекциона.Оказа се, че по пътя, докато съм слушал високо музика, е имало детонация в смукателните колектори и се е пукнала (бая) филтърната кутия.Приятел ми обясни, че при газта, при липса на естествено съпротивление на посътпващия въздух (каквото естествено се явява добре затворената кутия и филтъра в нея) в двигятеля постъпва повече въздух, отколкото гориво, което също е газообразно. В резултат - семс бедна на гориво и богата на кислород - демек ниска или почти никаква мощност на и без това спънатия двигател.След старателно възсатновяване по принципа на българската инженерна мисъл (прилага се тел и бандажиране с широко тиксо), колата тръгна като пушка. А с лошо затворения филтър кретах три дни из софийските задръствания и успях да изнервя около 75-80 изперкали перничани с голф тройки :P Поздрави и дано съм бил полезен.Фиат Темпра 1.6 моноинжекция, кюфка на метан
Коментар
-
тъъъъъъъйййййййййй кво стана при майстора...първо вика - мчи то ново бе! пък аз - ново ми - нали ти ми го слага февруари месец / няма само мен да помни човека я /каза, че някой бил пипал газовотооооо... / може би другите "майстори" дето оправяха колата след катастрофата / първо пипа кабели и букси да не се е разкачило нещо, после свали тройника, въртя врътките, настройва го с шестограмите.... каза - направи 1 кръгче - врътнах аз... лееееко я "спъна колата" - умряха поне 5 коня... ама аз да не съм тръгнал да се състезавам усещам че ще ми падне разхода така като е от 7 на 6 на 100... върнах се - викам добре е, кво ти дължа - той нищо - нали не сме я донастройвали след като я правихме...та те така... вече 40 км... айде живи и здрави...п.п. снощи сложих за 20 лв. бензин - 10.20 л. мъъъкааааааааа, мъъъъъъъкааааа...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
да си ползвам старата тема...нещо пак й става на газовата... на тази снимка http://gasauto.hit.bg/AT90E_electronic.jpg е изпарителя... казаха ми, че имало някакъв филтър който се задръствал - било едно кръгло върточе месингово такова - най долу на снимката... та реших да го развия и почистя... ама не мога да го развия - някви идеи да ми дадете!!!пробвах с парцалче, с клещи - тц....п.п. невървенето май е от газта - поне тъй ми се струва...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Коментар
-
Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Yellow_Flash_Colorz_PDT_38 Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 ама къв съм прост.... оня ден пипах разни работи, щото работеше на газ когато си поиска... разбрах, че е от това, че се мокри газовия клапан... и врътках кранчето на тройника.... и от икономии да взема за го завия докрай... и колата не върви на газ... как ше върви - аз съм спрял газта... да сай...в тъпата тиква....Fiat Punto 1.1-Синята птица
Коментар
-
след 250 км. безпроблемно вървене на газ - Исперих - Бургас, спирам колата пред къщи.... след половин час жената се сеща, че нямаме хляб и ме пусна по надолнището паля колата - дига обороти - прехвърля на газ - нъцки... все едно няма никой - а половин бутилка пълна!миналата седмица цяла седмища на бензин... ходих при майстора 2 пъти - той се хора има... разбрахме се за събота... в петък си викам я да видя дали ще върви на газ - обръщам - колата върви на змей!!! викам си няма да ходя на майстор... вчера пак същия номер... по 1 време се оправи и тръгна пак на газ...днес върви на газ - никакви проблеми...сичкото това ме навежда на мисълта, че има запушено някъде... обяснете като на прост човек къде са тея филтри и тоя - месинговия върток отдолу на изпърителя да не би да е с обратна резба, че немога да го развия???п.п. предполагам е благоразумно да спра газта от кранчето на бутилката като правя тая операция...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Коментар
-
donnna написа:сичкото това ме навежда на мисълта, че има запушено някъде... обяснете като на прост човек къде са тея филтри и тоя - месинговия върток отдолу на изпърителя да не би да е с обратна резба, че немога да го развия???п.п. предполагам е благоразумно да спра газта от кранчето на бутилката като правя тая операция...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар